Rakennekynnet: uusi trendi

Rakennekynnet: uusi trendi

Kirjoittanut Paula Heidemeyer

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jos pidät mielelläsi kyntesi lakattuina tai käyt manikyyrissä, olet varmasti kuullut ja kenties koittanutkin rakennekynsiä. Monet naiset, jotka etsivät kestävää ratkaisua saadakseen kyntensä näyttämään hyvältä, valitsevat rakennekynnet.

Tämän keinon avulla voit saada melko kestävän lopputuloksen, jota kaikki ystäväsi tulevat kadehtimaan. Siten ajan vähäisyys ei voi olla syy siihen, että et pysty pitämään kynsiäsi kauniina. Tässä artikkelissa kerromme sinulle enemmän tästä kynsiin liittyvästä trendistä.

Mitä rakennekynnet ovat?

Kyseessä on tekniikka, joka pitää kyntesi täydellisen näköisinä noin kolmen viikon ajan johtuen kestävämmästä kynsilakasta, joka ei hajoa tai lohkeile. Suurin ero perinteiseen manikyyriin on se, että lakkaus tehdään geelistä, joka sopeutuu kynsiesi kasvuun ja saa ne näyttämään hyviltä pidemmän aikaa.

Voit tehdä tällaisen lakkauksen kotona tai teettää sen kynsisalongissa.

Rakennekynnet pitävät kyntesi hyvännäköisenä pitkään.

Noudata näitä ensimmäisiä ohjeita aivan kuin olisit tekemässä perinteistä manikyyriä.

 • Desinfioi kynnet ja kynsinauhat.
 • Viilaa kynnet.
 • Puhdista kynsinauhat ja poista kuollut iho ja kynsitikut.
 • Levitä väritön pohjalakka/vahvistava lakka.
 • Anna sen kuivua ja levitä kynsilakka.
 • Levitä kiiltoa lisäävä päällyslakka kynsilakan päälle ja käytä valoa auttaaksesi sitä kuivumaan.

Muista myös: tässä menetelmässä käytetty kynsilakka on vahvempaa kuin normaali lakka, joten tarvitset sen poistamiseksi erityisiä tuotteita, jotta lakkauksesta ei jää mitään geelijäämiä.

Kuinka teet rakennekynnet itse?

Tarvitset tietenkin kaikki työkalut: lakan, manikyyrivälineet ja LED-lampun. Yksi tällaisen manikyyrin eduista on se, että sen vaikutus kestää pitkään, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia kynsiesi laittamisesta lähes päivittäin. Nämä kynnet eivät myöskään menetä kiiltoaan ja ne näyttävät täysin uusilta vähintään kahden viikon ajan.

Seuraa kaikkia tässä artikkelissa annettuja ohjeita ja vinkkejä, jotta voit tehdä rakennekynnet itse, sen sijaan että maksaisit ammattilaisen tekemistä.

Noudata seuraavia vaiheita

 • Levitä pohjalakka.
 • Levitä kaksi kerrosta värilakkaa.
 • Levitä lopuksi väritön päällyslakka.

Ensimmäinen huomaamasi ero on se, että jokaisen levittämäsi kynsilakkakerroksen jälkeen sinun täytyy kuivattaa kyntesi lampun alla. Sinun pitäisi myös odottaa noin 30 sekuntia ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

Kun olet levittänyt kaikki kerrokset ja ne ovat täysin kuivuneet, käytä hieman kynsilakanpoistoainetta lakan lopulliseen kiinnitykseen. Koko prosessi voi viedä noin puoli tuntia.

Rakennekynnet voi laittaa myös itse.

Kuinka pitkään rakennekynnet kestävät?

Ei ole mitään takuuta siitä, kuinka kauan ne kestävät – kaikki tekevät eri asioita käsillään, ja ne voivat vaikuttaa heidän manikyyrinsä laatuun.

Ne kestävät yleensä varmasti kaksi viikkoa, mutta kaikki kuitenkin riippuu muutamasta tekijästä, joita ei saa unohtaa:

 • Kuinka nopeasti kyntesi kasvavat
 • Asiat, joita teet käsilläsi säännöllisesti
 • Kynsien laatu ja rakenne – toisilla on kovemmat kynnet, toisilla pehmeämmät

Lue myös tämä artikkeliNäin saat vahvemmat kynnet

Viimeiset vinkit

Tässä joitakin käytännöllisiä vinkkejä kynsien hoitoon, mikäli päätät kokeilla geelilakkausta.

 • Jos puret kynsiäsi, on paras välttää geelilakan käyttöä.
 • Kynteen kerääntyvä kosteus voi aiheuttaa sienen kasvua, joten puhtaus ja desinfiointi on tärkeää.
 • Älä käytä tällaista lakkaa, jos sinulla on hyvin ohuet tai heikot kynnet.
 • Jos käytät sitä ensimmäistä kertaa, käy kynsisalongissa ammattilaisen luona arvioimassa kyntesi ja selvittämässä, onko se hyvä vaihtoehto sinulle.
 • On tärkeää poistaa kaikki emali asianmukaisesti, kun olet valmis poistamaan lakkauksen.

Kuten huomaat, on monia asioita, jotka sinun tulisi tietää tästä uudesta trendistä. Kyntesi täydentävät kauneuttasi ja tyyliäsi. Joten jos olet kiinnostunut rakennekynsien käytöstä, käy paikallisella kynsiteknikolla tai kokeile niiden laittamista itse kotona.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Ovatko tekokynnet haitaksi terveydelle?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Ovatko tekokynnet haitaksi terveydelle?

Jos sinulla on tapana purra kynsiäsi tai haluat niiden näyttävän hyviltä esimerkiksi työtä varten, akryylikynnet ovat tähän helppo ratkaisu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.