Näin saat vahvemmat kynnet

Jos kyntesi katkeilevat herkästi, ne voivat usein näyttää epäsiisteiltä. Kynsien katkeilu on turhauttavaa ja joskus jopa kivuliasta. Tästä artikkelista löydät parhaat vinkit kynsien vahvistamiseen ja hoitoon, ja pian kyntesi ovat kauniit ja sileät. Opi vahvistamaan kynsiä luonnollisesti.

Jotta saisit kauniit kynnet ja kädet, tulee sinun pitää hyvää huolta niistä joka päivä. Et ehkä suo kynsille riittävästi huomiota ennen kuin on liian myöhäistä. Älä vaivu epätoivoon, sillä kynnet saa kaunistettua nopeasti.

On tärkeää pitää huolta kynsistä joka päivä; kunnollisella kosteutuksella ja suojauksella ne pysyvät kauniina vuodesta toiseen eivätkä lohkeile yhtä herkästi. Kynsiä voi hoitaa sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Miksi kynnet halkeilevat niin helposti?

Kynnet voivat haurastua monesta eri syystä:

  • Siivoustuotteiden käyttäminen ilman hanskoja (esimerkiksi astioiden peseminen käsin)
  • Kuumassa vedessä kylpeminen
  • Kynsien käyttäminen tölkkien ja muiden tavaroiden avaamiseen, kynsillä raaputtaminen
  • Kynsien jatkuva lakkaaminen
  • Kynsisieni
  • Kynsien pureskelu ja imeskely
  • Kynsien kova viilaaminen
  • Ravintoaineiden puutokset
  • Tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttäminen
  • Kosteuden puute

Kun kynnet eivät ole terveet, ne eivät kasva tasaisesti, vaan niiden muoto ja pituus vaihtelee. Niiden väri voi kellastua. Kynnet voivat halkeilla ja liuskoittua, ja ne myös katkeilevat ilman näkyvää syytä.

Heikot kynnet

On tärkeää selvittää, miksi kynsien terveys on heikentynyt. Näin voit hoitaa ongelman täsmällisesti ja tehokkaasti.

Vinkkejä kynsien vahvistamiseen

Käytä hanskoja kun peset astiat käsin

Sinun kannattaa käyttää hanskoja, kun teet kotitöitä. Saippuat ja muut puhdistusaineet vaikuttavat negatiivisesti kynsien terveyteen, sillä raskaat kemikaalit kuivattavat ja vahingoittavat kynsiä, mikä tekee niistä alttiimmat katkeilulle. Jos vain mahdollista, pese astiat kerran päivässä ja pidä kätesi poissa saippuavedestä niin paljon kuin mahdollista. Käyttämällä hanskoja suojaat kynnet kulumiselta.

Syö enemmän proteiinia

Näin sekä kynnet että iho pysyvät kauniina ja terveinä. Varmista että saat tarpeeksi terveellistä rasvaa pähkinöistä, kasvipohjaisista öljyistä, maidosta ja muista terveellisistä tuotteista. Kokeile myös pellavansiemenöljyä ja pellavansiemeniä.

Pellavansiemenet

Korjaa kynnet heti

Jos kynnet halkeavat tai katkeavat, viilaa ja leikkaa ne tasaiseksi heti. Tasoittamalla kynnet ehkäiset kynsien halkeilun ja estät niitä tarrautumasta kankaisiin ja repeämästä pahemmin. Älä pureskele kynsiä. Voit käyttää kynsiliimaa katkenneen pinnan hoitamiseen; levitä lakka, anna kuivua ja viilaa tasaiseksi, sitten levitä päälle vielä kerros läpinäkyvää lakkaa. Tämä tekniikka on loistava keino kynsien pikakorjaukseen.

Lyhyemmät kynnet, vähemmän ongelmia

Monet pitävät pitkistä kynsistä, mutta ikävä kyllä kynnet voi olla vaikea kasvattaa samanpituisiksi. Kynnet pysyvät kauniina pidempään, jos pidät ne lyhyinä – samalla ehkäiset riskiä katkeiluun ja liuskoittumiseen. Lakkaa kynnet näkyvillä väreillä; tämä korostaa kynnen luonnollista muotoa kauniisti.

Älä lakkaa kynsiä jatkuvasti

Yksi kikka kauniisiin kynsiin on pitää ne kauniisti lakattuina. Tämä ei kuitenkaan ole ihanteellisin vaihtoehto kynsien terveyden kannalta. Kun kynnen pinnalla on kerros lakkaa, ei kynsi pääse hengittämään. Tämä voi heikentää kynsien kuntoa entisestään ja tehdä niistä hauraat. Anna kynsille lepopäivä kerran viikossa lakkausten lomassa: poista lakka ja anna kynsien hengittää ainakin 12 tuntia ennen seuraavaa lakkauskertaa.

Nainen lakkaa kynsiään

Jos et pidä kynsien ulkomuodosta ja haluat pitää ne jatkuvasti lakattuina, poista lakka illalla, anna kynsien hengittää yön yli ja lakkaa ne seuraavana aamuna. Ota hyöty irti viikonlopuista ja loma-ajoista, ja anna kynsien levätä.

Ole varovainen käyttämäsi kynsilakanpoistoaineen kanssa, sillä asetoni (jota löytyy lähes kaikista poistoaineista) on todella rankka kemikaali kynsille. Suosittelemme luonnollisisempia kynsilakanpoistajia, jotka sisältävät öljyä.

Ole varovainen pikakorjausten kanssa

Jos käytät tekokynsiä tai kynnenkovettajia, on syytä antaa kynsille lepotauko näiden lomassa. Tekokynnet sopivat hienosti vaikkapa hääpäivään tai muuhun juhlaan, mutta niitä ei kannata käyttää jatkuvasti.

Miksi? Omasta kynnestä viilataan pois päällikerros, jonka päälle tekokynsi liimataan. Tekokynnen ja oman kynnen väliin voi kertyä sienikasvustoa, sillä tekokynsimateriaali estää ilman kiertämisen kynnen pinnalla, samalla tavalla kuin kynsilakka.

Kynnet eivät ole työkaluja

Tämä seikka kannattaa toistaa, sillä kynsien käyttäminen repimiseen ja raaputtamiseen vahingoittaa niitä nopeasti. Yleensä kynsillä repiminen onkin suurin syy niiden katkeiluun. Älä käytä kynsiäsi tarrojen tai hintalappujen raaputtamiseen, tölkkien avaamiseen jne. 

Lakatut vahvat kynnet

Hellittele itseäsi ja tee manikyyri kerran viikossa. Sinun ei tarvitse matkata kynsistudioon tai kauneushoitolaan kynsihoitoa varten, vaan voit tehdä manikyyrin itse kotioloissa.

Poista kynsilakka, kuori kädet ja kynnet oliiviöljyllä ja merisuolalla ja viilaa kynnet tasaisiksi. Viimeistele hoito levittämällä kosteusvoidetta kynsivalleihin, anna kuivua ja lakkaa seuraavana päivänä.