Erilaiset kynsikuivaimet, niiden edut ja haitat

Tutustu tähän kynsikuivainten oppaaseen ja löydä itsellesi niistä paras.
Erilaiset kynsikuivaimet, niiden edut ja haitat

Viimeisin päivitys: 21 toukokuuta, 2023

Ajan myötä manikyyristä on tullut ammattimaista ja joissakin tapauksissa jopa taiteellista toimintaa. Nykyään voimme nähdä hyvin omaperäisiä ja luovia malleja kynsissä. Kaikkien muiden materiaalien ohella myös kynsikuivaimet ovat välttämätön työkalu ammattimaisen viimeistelyn saavuttamiseksi.

Olitpa sitten ajatellut tehdä manikyyrit itse tai mennä mieluummin salonkiin, on hyvä olla tietoinen olemassa olevista erilaisista kuivaimista. Jos teet manikyyrit kotona ja suunnittelet kynsikuivaimen ostoa, tämä opas voi auttaa sinua tekemään valinnan eri mallien välillä.

Mitä kynsikuivaimet ovat?

Jos lakkaat kyntesi itse, saatat käyttää ihan tavallista lakkaa, joka kyllä näyttää hyvältä, mutta kestää hyvin lyhyen aikaa. Salongeissa käytetään nykyään geeli- tai akryylilakkoja, jolloin lopputulos on kiiltävämpi ja huomattavasti kestävämpi.

Ammattilaisten käyttämät kynsilakat vaativat erityisiä kynsikuivaimia.

Vaikka kynsikuivaimia on erilaisia, ne ovat yleensä laitteita, jotka toimivat ultraviolettivalolla, joka kovettaa ammattilakan UV-geelin. Kynsilakka kuivuu yllättävän nopeasti kynsikuivaimen avulla.

Jos olet jo käyttänyt tällaista laitetta, tiedät mistä puhumme. Jos taas et ole koskaan kokeillut kynsikuivainta, tulet hämmästymään, kun huomaat muutaman sekunnin kuluttua, että kyntesi ovat täysin kuivat ja lakka on asettunut.

Kynsikuivaimet ovat niin nopeita, että menee enintään 2 minuuttia kunnes kynnet ovat kuivat ja voit jatkaa päivittäisiä toimia. Vaikka on totta, että on olemassa pienempitehoisiakin malleja, yksikään niistä ei vie yli 5 minuuttia.

Manikyyri salongissa.
Ammattimaiseen manikyyriin kuuluu työkaluja, joilla saadaan siisti ja näyttävä lopputulos.

Kynsikuivainten tyypit

Kynsikuivaimia on erilaisia. Valinta vaihtelee sen mukaan, mitä kukin tarvitsee.

On olemassa kotikäyttöön ja ammattikäyttöön tarkoitettuja. Käydään lyhyesti läpi, millaisia ne ovat.

Kannettavat kynsikuivaimet

Nämä ovat pieniä, ja ne voidaan ottaa ne mukaan minne tahansa. Yleensä ne ovat paristokäyttöisiä ja erittäin helppokäyttöisiä.

LED-kuivaimet

Tätä mallia voidaan käyttää kotona tai salongissa. Se on hieman kallis, mutta investointi kannattaa, sillä se on hyvin tehokas. Se käyttää lamppuja, jotka eivät aiheuta ympäristön saastumista.

UV-kynsikuivain

Tätä käytetään eniten kauneushoitoloissa sen kustannusten ja kuivattamisnopeuden vuoksi. Se tarjoaa myös useita tehotasoja jokaiselle kynsilakkatyypille.

Mikä kynsikuivain on paras?

Jos sivuutetaan tuotteen hinta, koska muuten UV-kynsikuivain tulisi aina valituksi, pohditaan muita ominaisuuksia.

Kuivaus

Mitä tulee kuivumisaikaan, mikä tahansa näistä malleista kuivaa kynnet paljon nopeammin kuin jos ne annetaan yksinkertaisesti kuivua itsestään (niin kauan kuin kynsilakka sen sallii). LED-kuivain on nopein, kun taas UV-kuivain voi kestää muutaman sekunnin kauemmin.

Lamput

Tämän ominaisuuden kannalta LED-lamput ovat ylivoimaisesti ensimmäisellä sijalla. Tämä johtuu siitä, että ne kestävät noin 50 000 tuntia (5 vuotta sammuttamatta niitä lainkaan).

Toisaalta UV-lamput voivat kestää jopa noin 5 000 tuntia. UV-lamppu on kuitenkin vaihdettavissa, kun taas LED ei ole.

Mieti, miten usein käytät kynsikuivainta, jotta voit päättää, mikä niistä sopii sinulle.

Mitat

Tästä on eri mielipiteitä. Jotkut haluavat ison kuivaimen kuivatakseen molemmat kädet samanaikaisesti. Jotkut ammattilaiset taas antavat toisen käden kuivua ja jatkavat samalla työskentelyä toisella. Kuivausaika on joka tapauksessa hyvin lyhyt, joten kummankin käden tai yhden käden kuivaaminen kerrallaan ei välttämättä vaikuta ostopäätökseen.

Muita asioita, jotka kannattaa pitää mielessä

On olemassa muita pieniä yksityiskohtia, jotka voivat vaikuttaa valintaan, ja ne ovat seuraavat:

 • Joissakin malleissa on sisäänrakennettu ajastin, ja laite sammuu ohjelmoidun ajan päätyttyä.
 • On olemassa malleja, joissa on sisäänrakennettu liiketunnistin, ja laite käynnistyy automaattisesti, kun kädet asetetaan sisään.
 • Joissakin malleissa on lisäkuivattimia, kuten tuuletin, kuivumisen nopeuttamiseksi entisestään.

Saatat olla kiinnostunut tietämään, mitä geelikynnet ovat

Kynsikuivainten edut

Katsotaanpa nyt tärkeimpiä etuja, joita kynsikuivaajan käytöstä saa:

 • Kuivuminen tapahtuu parissa minuutissa, eikä sinun tarvitse odottaa pitkiä aikoja liikkumatta, kunnes levittämäsi kynsilakka kuivuu.
 • Lopputulos on kiiltävämpi ja paljon kestävämpi. Toisin sanoen se on aivan kuin kauneussalogissa tehty.
 • Jos tämä on työsi, säästät aikaa ja pystyt siten vastaanottamaan enemmän asiakkaita päivän aikana. Lisäksi varmistat, että työsi tulos on täydellistä.
Kynsikuivaimet ovat helppoja käyttää.
Kauneushoitoloissa manikyristit valitsevat yleensä mallin, joka säästää sekä asiakkaiden aikaa että antaa heille itselleen mahdollisuuden palvella useampia ihmisiä samassa ajassa.

Kynsikuivainten haitat

Lopuksi, tässä on muutamia seikkoja, jotka sinun tulee pitää mielessä ennen kuin valitset minkä kuivaimet haluat hankkia:

 • Kynsilakkatyyppi: On olemassa geelipohjaisia lakkoja, jotka kovetetaan UV-lampulla, ja LED-kuivainta käytettäessä lopputulos ei ole sama.
 • Molemmat kuivaimet (UV ja LED) lähettävät UVA-säteilyä, joka on yhdistetty iho-ongelmiin, kuten ennenaikaiseen ikääntymiseen ja syöpään. Siksi suosittelemme kääntymään ihotautilääkärin puoleen, jos sinulla on epäilyksiä, ja harkitsemaan, miten usein haluat altistaa itsesi tällaiselle säteilylle.

Kynsikuivaimet ovat kannattava investointi

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka haluavat pitää kyntensä aina hyvännäköisinä, saattaa olla hyvä idea hankkia kynsikuivain.

Kuivumisen tehostamiseksi on suositeltavaa levittää 3–4 ohutta lakkakerrosta. Muista kokeilla pikkuhiljaa kuivaimen nopeutta, sillä tehokkain ei aina ole sopivin. Oletko jo valinnut kynsimallin, jota aiot kokeilla?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas (Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
 • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
 • Rivera, Z., & Rivera, I. Lámparas UV usadas por manicuristas: ¿significa un riesgo de cáncer de piel?
 • Wilson, J., & Maraka, J. (2016). Need for sun cream with your manicure? Dangers of UV nail dryers. Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery69(6), 871.
 • Parker-Pope, T. (2014). Study sees skin cancer risk in nail salon lamps. Telegram & Gazette (Worcester, MA).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.