Kuinka poistaa geelikynnet kotona?

Tiesitkö, että voit poistaa geelikynnet kotona? Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.
Kuinka poistaa geelikynnet kotona?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Oletko pohtinut, kuinka poistaa geelikynnet kotona? Tämä kynsitrendi on jo jonkin aikaa ollut pinnalla sen elegantin lopputuloksen ansiosta. Mutta vaikka ne näyttäisivät kuinka kauniilta, geelikynnet on poistettava jonkin ajan kuluttua.

Haittapuolena on, että se ei ole niin helppoa kuin perinteisessä manikyyrissä. On tiettyjä varotoimenpiteitä, jotka on otettava huomioon, jotta niiden poistaminen ei vahingoita omien kynsien pintaa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken geelikynsien poistamisesta kotona!

Mitä ovat geelikynnet?

Geelikynnet eroavat tavallisesta manikyyristä siinä käytettyjen tuotteiden osalta. Tässä nimenomaisessa tapauksessa käytetään geelilakkaa, joka kovettuu ultraviolettivalolampun avulla. Sitä vastoin perinteistä kynsilakkaa täydentää vain suojaava kiiltokerros.

Normaalissa manikyyrissä käytettävien kynsilakkojen kiiltokerroksen tehtävänä on lisätä tuotteiden kestävyyttä. Valitettavasti se alkaa kuitenkin heikentyä jo parin päivän kuluttua. Geelikynsissä käytetty puolipysyvä kynsilakka voi kestää jopa 15 päivää.

Muutaman viikon jälkeen kynsien kasvu alkaa näkyä, lakka heiketä ja kiilto haalistua. Teko- tai akryylikynsissä tapahtuu samoin. Kynsien sekä kynsinauhojen väliin muodostuu pieniä rakoja, mikä johtaa siihen, että kynnet näyttävät epäsiisteiltä.

Geelikynsien poistaminen kotona ei kuitenkaan ole helppoa. Tavallinen kynsilakanpoistoaine ei toimi. Niitä ei myöskään voi poistaa vetämällä tai viilaamalla liikaa.

kuinka poistaa geelikynnet kotona

Kuinka poistaa geelikynnet kotona?

Ensimmäinen vaihtoehto on tietysti mennä kauneussalonkiin, jossa ammattilainen poistaa geelikynnet nopeasti ja vaivattomasti. Jos tämä ei jostain syystä kuitenkaan ole mahdollista, on olemassa tapa tehdä se turvallisesti ja edullisesti kotona.

Tarvittavat materiaalit

  • Kynsiviila
  • Asetonia
  • Puuvillapalloja
  • Alumiinifoliota
  • Kynsinauhojen työntäjä
  • Vaseliinia tai muuta kosteuttavaa voidetta
  • Kynsilakkaa tai kalsiumkynsilakkaa

Vaihe 1: Viilaa kynsien pintaa kevyesti

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on viilata kynnen pintaa kevyesti. Kynnen pinnan alta paljastuu huokoinen materiaali, jonka läpi asetoni pääsee helpommin poistamaan kynnen liimarakenteet. Tärkeintä on poistaa geelikynnen pinnan kiilto ja sileys.

Levitä vaseliinia kynsinauhoihin ja kynsiä ympäröiville ihoalueille. Sen tarkoituksena on tarjota iholle suojakerros asetonin haitallisia vaikutuksia vastaan. Älä kuitenkaan levitä vaseliinia kynnen pinnalle!

Vaihe 2: Levitä asetonia

Kun olet tehnyt edellisen vaiheen, kyntesi ovat karheat ja naarmuuntuneet. Lakan väri näkyy edelleen, koska olet poistanut vain pintakerroksen.

Tee seuraavaksi 10 pientä imukykyistä puuvillapalloa ja liota niitä asetonissa. Peitä sormenpääsi/kyntesi näillä puuvillapalloilla. Halutessasi voit ostaa kauneussalongissa käytettäviä laastareita, mutta puuvillapallot toimivat täydellisesti.

Ihannetapauksessa puuvillapallon pitäisi tarttua hyvin kynnen pintaan. Leikkaa seuraavaksi alumiinifoliosta 10 pientä suorakulmiota ja aseta ne sormiisi puuvillapallojen päälle kevyesti painaen.

Ammattilaiset käyttävät asetonilla täytettyjä erityisiä silikonisormustimia. Kastat sormesi silikonisormukseen muutamaksi minuutiksi ja se oli siinä.

On myös olemassa manikyyripinsettejä, jotka korvaavat alumiinifoliosta tehdyt suorakulmiot. Vaikka tämä vaihtoehto on yksinkertaisempi, puuvilla ja alumiinifolio toimivat loistavasti.

Sinun tulisi jättää nämä “korkit” kynsiesi päälle 15–30 minuutiksi, jotta seuraava vaihe olisi paljon helpompaa.

Vaihe 3: Poista folio ja puuvillapallot

Kun olet poistanut kaikki puuvillapallot, kiiltolakkaa saattaa vielä olle jäljellä. Se on vain pehmentynyt, mutta sen pitäisi irrota ilman ongelmia. Älä hiero puuvillaa kynnen pintaa vasten kuten tavallisella kynsilakanpoistoaineella.

Jos lakkaa on jäänyt päälle, käytä kynsinauhojen työntäjää tai puikkoa poistaaksesi jäljellä oleva lakka. Liikuta kynsinauhojen työntäjää varovasti kynnen juuresta kynnen päähän.

On tärkeää muistaa, että geelikynsien poistamisen jälkeen omat kynnet ovat ohuemmat ja herkemmät, joten suosittelemme varovaisuuteen kynsinauhojen käsittelyn yhteydessä.

Vaihe 4: Poista geelikynnet

Käytä erilaisia hoitotuotteita kynsien kunnon palauttamiseksi. Leikkaa ja viilaa kynnet ennen kosteuttamista.

Kyntesi voivat näyttää kuluneita ja kuivilta, joten voit käyttää manteliöljyä, kookosöljyä tai mitä tahansa kosteuttavaa balsamia. Kun se on imeytynyt, valitse kalsium- tai vitamiinilakka pitääksesi ne kosteutettuina. Lakan kiilto parantaa omien kynsiesi ulkonäköä.

kuinka poistaa geelikynnet kotona

Geelikynsien poistaminen kotona

Kuten näet, voit poistaa geelikynnet kotona ja siihen tarvitaan vain neljä vaihetta. Geelikynsien poistaminen kotona on helppoa, nopeaa ja edullista. Tunti geelikynsien poistamisen jälkeen kyntesi näyttävät jälleen kuin uusilta. Aiotko kokeilla?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Schwartz CT, Ezaldein HH, Merati M. Ultraviolet Light Gel Manicures: Is There a Risk of Skin Cancer on the Hands and Nails of Young Adults?. J Clin Aesthet Dermatol. 2020;13(7):45-46.
  • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas(Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
  • Roche, E., de la Cuadra, J., & Alegre, V. (2008). Sensibilización a acrilatos por uñas artificiales acrílicas. Revisión de 15 casos. In Actas Dermo-Sifiliográficas (Vol. 99, Issue 10, pp. 788–794). Elsevier BV. https://doi.org/10.1016/s0001-7310(08)74959-7

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.