Millaiset ovat puuterikynnet?

Puuterikynnet ovat trendikkäät. Vaikka menetelmä on ollut käytössä jo muutaman vuosikymmenen ajan, se on vasta nyt saamassa suosiota verkossa. Kerromme lisää tästä tekniikasta.
Millaiset ovat puuterikynnet?

Viimeisin päivitys: 16 toukokuuta, 2023

Murtuneiden kynsien säästäminen ja samalla niille värin antaminen ovat puuterimanikyyrin tärkeimpiä tarkoituksia. Puuterikynnet, eli puuterimanikyyri tai Dip Powder -manikyyri, juontaa juurensa 1980-luvulle, mutta sosiaalinen media on nyt auttanut sitä kehittymään trendiksi. Tämä manikyyri on helppo ja monipuolinen. Mitkä sitten ovatkaan sen edut?

Kuten nimestä voi päätellä, puuterikynsiin käytetään jauhetta. Saattaa kuulostaa himmeältä ja karhealta, mutta se on kaikkea muuta: puuterikynnet ovat sileät ja kiiltävät.

Mitä puuterikynnet ovat?

Kynsien upottaminen värilliseen puuteriin on trendikäs tekniikka manikyyrissä. Se koostuu kynsien pohjan peittämisestä läpinäkyvällä lakalla, ja sitten jokainen kynsi “pölytetään” tai dipataan niiden värjäämiseksi akryylijauheella.

Cleveland Clinicin julkaisun mukaan prosessi vaatii tiivistämisen tai aktivaattorin käytön tämän erikoisen kiillotusaineen kovettamiseksi. Manikyyrin vaiheet toistetaan useita kertoja, niin monta kertaa kuin haluat luodaksesi haluamasi sävyn voimakkuuden.

“Taianomainen” jauhe on kosketuksessa syanoakrylaattipohjaan, kemikaaliin, joka toimii niin, että pigmentti ei halkeile ja manikyyri kestää.

Syanoakrylaatin käytön tulisi olla kohtalaista, sillä tämän aineen väärinkäyttö aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktioita.
Puuterikynnet tehdään käyttäen värillisiä jauheita.
Puuterimanikyyri on helppo levittää ja tarjoaa houkuttelevan lopputuloksen.

Puuterikynsien edut

Puuterikynnet kestävät jopa kuukauden, joten sinun ei tarvitse huolehtia korjauksista alituiseen. Akryylijauheita voi sekoittaa, joten voit leikkiä niiden kanssa ja etsiä haluamaasi sävyä.

Toinen materiaalin etu on, että se on hajuton. Tarkastellaan vielä muita sen etuja.

Ei lamppujen käyttöä

Puuterikynnet kuivuvat välittömästi, joten sinun ei tarvitse laittaa käsiäsi UV-lampun alle. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston mukaan altistuminen ultraviolettisäteille näiden laitteiden kautta voi vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa ennenaikaista värjäytymistä ja ryppyjä.

Ei pysyviä vaurioita kynsissä

Vaikka jauheiden aktivaattori on syanoakrylaattia, manikyyri ehkäisee kynsivaurioita, kuten luonnollisen kynnen haurautta. Ja muihin tuotteisiin verrattuna tämä kemikaali ei vahingoita kynnen juuria tai estä kynnen kasvua.

Se on yksinkertainen tekniikka toteuttaa

Vaikka olisitkin kokematon manikyyrien tekemisessä, puuterimanikyyri ei todennäköisesti aiheuta virheitä. Jos sinulla on kaikki työkalut ja materiaalit, voit tehdä sen itse kotona.

Se tarjoaa kauniin värin

Akryylikynsissä yhdistetään jauheita ja nesteitä, jolloin saadaan intensiivinen värigeeli. Sitä vastoin jauhemanikyyri saa suoraan kirkkaat värit sekoittamatta mukaan muita aineita.

Kuinka puuterimanikyyri tehdään?

Seuraavaksi kerromme, kuinka teet tämän manikyyrin kotona.

  1. Puhdistus: Aloita pyyhkimällä kynnet kynsilakanpoistoaineella poistaaksesi kaikki mahdolliset vanhat lakat.
  2. Maalaus: Levitä kerros “pohjaliimaa” varmistaen, että koko kynsi peittyy.
  3. Jauhe: Laita yksi kynsi kerrallaan akryylijauherasiaan. Voit vaihtoehtoisesti ripotella jauheen kynsille upottamatta niitä rasiaan. Kummassakin tapauksessa voit levittää jauhetta tai poistaa ylimääräistä siveltimellä.
  4. Korjaus: Levitä kerros hartsiaktivaattoria jauheen kiinnittämiseksi. Vaihtoehtoja on 2: voit lakata kynnen heti, kun olet poistanut sen puuterirasiasta, tai voit puuteroida ensin kaikki kynnet ja sitten lakata ne kaikki.
  5. Viilaaminen: Kuten kaikissa muissakin manikyyreissä, tähänkin kuuluu viilaaminen, jotta kynsille saadaan haluamasi tyyli.
  6. Kiillotus: Päätät prosessin levittämällä kiillotusainetta, joka ei vaadi lamppukuivausta.
Kynsilakka.
Toisin kuin muut manikyyrimenetelmät, puuterikynnet eivät vaadi UV-lamppukuivausta.

Onko puuterimanikyyrissä riskejä?

Kaikki ei ole täydellistä puuterimanikyyrissäkään, ja siihen sisältyy tärkeä varoitus: kynsien upottaminen puuteria sisältäviin rasioihin tai asitoihin ei ole täysin hygieenistä.

Jos teet dippauksen kotona omilla tarvikkeillasi, ei ole ongelmaa. Mutta jos manikyyri tehdään salongissa, jossa käytetään samaa astiaa kaikille asiakkaille, voit saada bakteereita kynsiisi. Oikea tapa tehdä manikyyri näissä paikoissa on käyttää erityisiä suteja.

Lisäksi tämän manikyyritekniikan jatkuvaan käyttöön liittyy kuivumista ja kynsien kulumista, koska kynnen pintaa viilataan useita kertoja pigmentin poistamiseksi. Suositus on antaa kynsien levätä hetken värin poistamisen jälkeen ja käyttää kosteuttavia lakkoja, ennen kuin teet puuterikynnet uudelleen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.