11 vinkkiä, joiden avulla näytät hoikemmalta valokuvissa

Jotkut ihmiset arkailevat valokuvia, jotta he eivät joutuisi näyttämään vartalostaan kohtia, joihin he ovat tyytymättömiä. Muutamaa konstia noudattamalla voit kuitenkin saada kuvia, jotka tekevät olostasi itsevarman.
11 vinkkiä, joiden avulla näytät hoikemmalta valokuvissa

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Kameran edessä poseeraamisen ei tarvitse olla traumaattista. Jotkut piiloutuvat valokuvilta ulkonäköönsä liittyvien epävarmuuksien, erityisesti painon, takia. Jos sinä kuulut näihin ihmisiin, on aika unohtaa linssikammo ja ottaa käyttöön muutama yksinkertainen strategia, joiden avulla näytät hoikemmalta valokuvissa.

Valokuvien onnistuminen ei useinkaan riipu henkilön varsinaisista fyysisistä piirteistä, vaan kameran asetuksista. Myös vaatetus, asento ja tilanne vaikuttavat otokseen. Tässä artikkelissa opetamme välttämään tiettyjä asioita, jotka saavat aikaan epätoivotun vaikutelman valokuvissa.

Miksi ihmiset näyttävät vähemmän hoikilta joissakin valokuvissa?

Et liho mystisesti, kun sinusta otetaan valokuva. Joskus suurentuneet kuvat johtuvat marginaalista kuvauskohteen ja kameran välillä.

Tämä efekti johtuu polttovälistä. Nikonin® mukaan se viittaa kuvakulmaan – eli siihen, kuinka paljon kuvauskohteesta kuvataan ja suurennuksesta, mikä vaikuttaa siihen, miten suurilta yksittäiset elementit näyttävät.

Valokuvauksen asiantuntijat huomauttavat, että mitä lyhyempi polttoväli on, sitä pienempi on kuvakulma ja sitä suurempi on suurennus.

Cine Premiere -lehden artikkelissa todetaan, että etäisyyden vaihteleminen kuvauskohteen ja kameran välillä vaikuttaa merkittävästi lopulliseen kuvaan. Siinä lisätään, että mitä lähempänä kuvausvälineet ovat, sitä vähemmän huomattava on etäisyys fyysisten piirteiden välillä.

Kameran asetukset vaikuttavat siihen, miltä kuvissa näytämme. Voit kuitenkin soveltaa myös eräitä kikkoja parantaaksesi poseerauksiasi.

Noudata näitä vinkkejä, niin näytät hoikemmalta valokuvissa

Fotogeenisyys on vähiten merkittävä asia kauniin kuvan saamisessa. Salaisuus on osata poseerata ja leikitellä kuvaustilanteessa. Muutama kikka voi saada sinut näyttämään paremmalta linssin edessä; paljastamme ne alla.

1. Rajaa kuva pituuden mukaan

Jos olet pitkä ja haluat näyttää vähän lyhyemmältä, istuminen tekee kuvasta leikatun näköisen, jolloin siinä ei näy koko pituutesi. Tämä imartelee sinua.

Jos seisot kuvassa, linssi tulee asettaa vyötärön korkeudelle, jolloin rajaus peittää pituutesi. Ja jos olet ryhmäkuvassa, asettaudu taakse mahdollisimman kauas kamerasta.

Jos taas haluat näyttää pidemmältä, kannattaa kuvaan lisätä jokin viitekehys. Tässä tapauksessa seiso lyhyemmän henkilön vieressä.

2. Älä ota kuvaa alhaalta päin

Jos haluat näyttää hoikemmalta valokuvissasikatso, että linssi on hieman silmiesi tason yläpuolella; muutoin kasvosi näyttävät todellista isommilta. Tämä on sama suositus kuin selfieissä: älä koskaan ota valokuvaa niin, että katsot alaspäin.

3. Lisää hiuksiin volyymia, niin näytät valokuvissa hoikemmalta

Kokeile aukinaista, laineikasta tai kiharaa kampausta. Volyymin lisääminen hiuksiin tasapainottaa pääsi ja kasvojesi muotoa antaen sopusuhtaisen vaikutelman.

4. Katso, ettei auringonvalo osu suoraan silmiisi

Kun otat valokuvia ulkona, tee se pian auringonlaskun jälkeen välttääksesi päivän kirkkaimmat tunnit. Jos valokuvat otetaan näinä tunteina, kannattaa seisoa selkä aurinkoa vasten, jotta silmäsi eivät mene kiinni.

Jos säteet häikäisevät, siristät silmiäsi paisteelta. Tämän seurauksena leukasi ja poskesi näyttävät leveämmiltä.

5. Laita kädet lanteille näyttääksesi hoikemmalta

Käsien laittaminen lanteille hoikentaa käsivarsia. Tässä asennossa käsivarret muodostavat ikään kuin kannun, ja kun se toteutetaan kunnolla, kuvasta tulee taatusti imarteleva.

Laita jalkasi hieman haralleen ja tukeudu toiseen tai molempiin käsivarsiin, jotka ovat lantiolla. Pidä pystysuora asento, mutta pyri siihen, että selkäranka ja lantio ohjaavat lihaksistoa rennoksi. Tämä peittää roikkuvan vatsan.

Saattaisit pitää tästäkin artikkelista: 12 mahtavaa ideaa huoneen koristelemiseen valokuvilla

6. Säätele valaistusta näyttääksesi hoikemmalta valokuvissa

Käytä himmeää taustaa, mieluiten ulkona. Valojen ei tulisi olla kirkkaita. Tämä imartelee kasvoja peittämällä rypyt ilman että sinun tarvitsee turvautua kovin voimakkaaseen meikkiin.

Pyydä lisäksi valokuvaajaa ottamaan kuva värillisenä ja sitten näyttämään sinulle mustavalkoinen versio. Näin voit valita niistä mieluisimman.

7. Yhdistä tiukkoja ja väljästi istuvia vaatteita

Vaatteet ovat yksi keino tehdä vartalosta hoikemman näköinen. Tiukasti istuvat vaateyhdistelmät saavat silmän keskittymään alueisiin, jotka haluat peittää.

Toisaalta pelkkien löysien vaatteiden pitäminen antaa vaikutelman runsaudesta. Voit esimerkiksi pitää päällä tiukkaa t-paitaa ja löysiä housuja.

Tummat värit hoikentavat erinomaisesti.

8. Pyri löytämään hyvä paikka kuvassa

Tämä suositus sopii ryhmäkuviin. Sinun kannattaa olla keskellä ja kääntyneenä hieman sivuttain. Edestä näkyy koko vartalon leveys.

9. Risti nilkkasi

Istumakuvissa toimii nilkkojen ristiminen, ei koko jalan. Tämä pätee erityisesti silloin, jos käytät hametta tai mekkoa. Tässä asennossa saat näytettyä pikkuriikkisen säärtä ja näytät hoikalta.

Kokeile tätä: risti jalkasi kokonaan polvien kohdalta, niin näet eron valokuvissa. Tämä asento korostaa voimakkaasti reisiä, erityisesti jos käytät minihametta.

10. Nosta leukaasi

Leuan nostaminen ja työntäminen eteenpäin auttaa tekemään kasvoista hoikemman näköiset. Kohota päätäsi niin, että kasvojen alaosa työntyy esiin ja kaula näyttää pidemmältä.

Ota kuvat ylempää, älä koskaan alempaa, jos haluat näyttää hoikemmalta valokuvissa.

11. Pysy liikkeessä

Valokuvasta välittyvä dynaamisuus auttaa piilottamaan yksityiskohtia, jotka haluat kenties piilottaa. Tässä valokuvaajalla on tärkeä rooli, sillä hänen täytyy ottaa käyttöön erityisiä menetelmiä, kuten valotusajan lyhentäminen, valon määrän säätely ja kuvauslaitteen vakauden varmistaminen kuvaa otettaessa.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea myös tämän: Negatiivinen kehonkuva ja sen vaikutukset itsetuntoon

Tulisiko filttereitä käyttää näyttääkseen hoikemmalta?

Päätös filtterien käyttämisestä on hyvin henkilökohtainen. Jotkut käyttävät niitä näyttääkseen itsestään hyvältä, kun taas toiset turvautuvat liioiteltuihin ja epärealistisiin muokkauksiin.

On itse asiassa olemassa lääketieteellinen termi nimeltä Snapchat dysmorfia. Se kuvataan Nursing -lehdessä ilmiöksi, jossa plastiikkakirurgeja pyydetään tekemään samankaltaisia muokkauksia kuin sovellusten filtterit.

Olivat mielipiteet mitä tahansa, näyttääkseen hyvältä valokuvissa tarvitaan kiistatta itseluottamusta. Epävarmuus välittyy kuvista helposti.

Kun päästät irti täydelliseltä näyttämisen paineista, voit olla varma siitä, että näytät paremmalta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Halausten voima: terveyshyödyt
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Halausten voima: terveyshyödyt

Halausten voima on ihmeellinen. Vastaanottajan lisäksi myös halausten antaja hyötyy halausten vaikutuksista. Lue lisää halausten voimasta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.