7 vinkkiä ihonhoitoon syksyllä

Kesällä ihoa tulee suojata auringon UV-säteilyn aiheuttamilta vaaroilta. Myös syksyllä leuto sää voi aiheuttaa vahinkoja. Tässä artikkelissa kerromme kuinka hoitaa ihoa syksyllä!
7 vinkkiä ihonhoitoon syksyllä

Viimeisin päivitys: 17 marraskuuta, 2022

Ihon hoitaminen syksyllä on välttämätöntä kesän aikana mahdollisesti syntyneiden vaurioiden korjaamiseksi. Vaikka ihosta tulee huolehtia kaikkina vuodenaikoina, on suositeltavaa mukauttaa ihonhoitotottumuksia sen mukaan, mitä ihosi vaatii kullakin hetkellä. Tässä artikkelissa annamme 7 vinkkiä ihonhoitoon syksyllä!

Kesäauringolle altistumisen jälkeen iholla on tavallista täpliä, kuivumista tai punoitusta. Iho tulisi hoitaa kuntoon ennen talvea, koska kuiva ja kylmä ilma voi pahentaa näitä ongelmia. Huolehdi sekä kasvojen että vartalon ihosta. Iho on ihmiskehon suurin elin.

On tärkeää käyttää tuotteita, jotka vastaavat ihotyyppisi erityispiirteitä. Muista myös levätä tarpeeksi ja juoda runsaasti vettä. katsotaanpa muut vinkit ihonhoitoon syksyllä.

Ihonhoidon merkitys syksyllä

Mexican Society of Dermatological and Oncological Surgery määrittelee ihonhoidon hygienia-, kosteutus- ja valolta suojaavien tuotteiden käytöksi, joilla on hyvä toleranssiprofiili ja jotka on testattu sairaalla iholla.

Ihonhoidossa on kyse muustakin kuin vain estetiikasta. Kyse on ihon ymmärtämisestä ja hoitamisesta suojaavana elimenä kaikkia ulkoisia tekijöitä vastaan. Iho suojaa meitä patogeeneilta, kylmältä, lämmöltä ja ilmansaasteilta, joten pidä ihostasi hyvää huolta.

Lisäksi terve iho on fyysisen ja henkisen terveytemme peili. Puhumattakaan siitä, että ihon laiminlyönti lisää ikääntymisen fyysisiä merkkejä ja muuttaa dermiksen haavoittuvaksi elimeksi.

Kun ihomme on kunnolla hoidettu, se näyttää elastiselta, heleältä ja pehmeältä. Syksyllä tämä tulee entistä tärkeämmäksi, koska usein lämpötilan vaihtelut ja erilaiset sääolosuhteet rasittavat ihoamme.

Valitse sopiva kosteusvoide ihonhoitoon syksyllä.
Kesän jälkeen iholla voi näkyä vaurioita. Siksi on tärkeää pitää siitä erityistä huolta syksyllä.

7 vinkkiä ihonhoitoon syksyllä

Syksyllä tavallisesti esiintyvät lämpötilan vaihtelut vaativat tiukan ihonhoitorutiinin noudattamista. Syksyn aikana on tärkeää ottaa käyttöön alla lueteltuja vinkkejä.

1. Kosteuta ihoasi

Hoitaaksesi ihoasi syksyllä, muista kosteuttaa sitä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Juo tarpeeksi vettä ja syö terveellisesti. Levitä myös säännöllisesti kosteuttavaa voidetta koko vartalolle.

Fundación Piel Sana huomauttaa, että vesi on ihon tärkein osa ja että se on avain ihon kimmoisuuden ylläpitämiseen. He lisäävät myös, että kuiva dermis muuttuu vähemmän joustavaksi ja ongelmallisemmaksi.

2. Vaihda kasvojen puhdistusaine

Kun siirryt vuodenajasta toiseen, on hyvä idea vaihtaa myös ihonhoitotuotteita. Syksyllä hikoilet vähemmän, eikä iho ole niin rasvainen. Siksi luonnollisista ainesosista valmistetut tuotteet ovat hyvä vaihtoehto.

Ihanteellinen puhdistusaine on misellivesi, sillä se säilyttää ihon rakenteen.

3. Poista meikki ennen nukkumaanmenoa

Jos et poista meikkiä, ihohuokoset tukkeutuvat. Puhdista kasvosi joka ilta ennen nukkumaanmenoa, kunnes epäpuhtauksia ei enää ole. Kasvojen iho voi hengittää paremmin ilman meikkiä. Tämä ehkäisee varhaista ryppyjen muodostumista ja aknea.

4. Kuori ihoasi

Kuorinta on osa ihon syväpuhdistusta, koska se poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon. Tee kuorinta vähintään kerran viikossa kevyillä aineilla, jotta et ärsytä ihoa. Etsi E-vitamiinia sisältäviä tuotteita tai kokeile luonnollisia kuorinta-aineita.

5. Nopea suihkut ja vähemmän saippuaa

Kylmä sää saa sinut haluamaan kuumaan suihkuun. Siinä ei sinänsä ole mitään väärää, mutta muista lyhentää aikaa, jonka vietät suihkussa ja käyttää kohtalaisen lämpöistä vettä. Pitkään kuumalle vedelle altistunut iho menettää suojakerroksensa ja kuivuu helposti.

Toinen suositus kylpemiseen tai suihkuun liittyen on valita pH-neutraali saippua tai puhdistusaineet, koska ne ovat hellävaraisia ​​eivätkä muuta ihon ominaisuuksia.

6. Syö terveellisesti

Dermato-Endocrinology -lehden julkaisussa kerrotaan, että vitamiinit, karotenoidit, tokoferolit, flavonoidit ja erilaiset kasviuutteet sisältävät antioksidantteja, jotka ovat hyödyllisiä ihonhoidossa.

Vaikka löydät antioksidantteja myös ihonhoitotuotteista ja erilaisista lisäravinteista, saat siitä parhaan hyödyn ruoan kautta. Saat näitä ravintoaineita monipuolisesta ruokavaliosta, jossa on runsaasti kuitua, A-, B-, C-, E- ja kivennäisaineita. Tässä on joitain parhaita lähteitä:

  • Jogurtti
  • Munat
  • Vihannekset
  • Hedelmä
  • Palkokasvit
  • Pähkinät

7. Älä unohda aurinkovoidetta

Auringonsäteet ovat haitallisia kaikkina vuodenaikoina, joten sinun tulee aina käyttää aurinkovoidetta. On selvää, että syksyn aikana säteilyn voimakkuus laskee, mutta se ei tarkoita sitä, että ihovaurioiden mahdollisuus pienenee. Päinvastoin, myös kylmä ja kuiva ilma vaurioittaa ihoa.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) kertoo, että laajakirjoiset aurinkosuojatuotteet ovat välttämättömiä ihosyövän ehkäisyssä ja ihon suojaamisessa muilta sairauksilta.

American Association Against Cancer puolestaan ​​ehdottaa seuraavaa:

  • Peitä ihoa ja oleile varjossa, kun joudut viettämään paljon aikaa ulkona.
  • Varmista, että aurinkosuojakerroin on vähintään 30.
  • Rajoita suoraa altistumista auringolle, erityisesti klo 10.00–16.00.
Aurinkosuojavoiteen käyttö on välttämätöntä kaikkina vuodenaikoina, myös pimeämpinä vuodenaikoina.

“Kuorinta”: plussa ihonhoitoon syksyllä

Mainitsimme kuorinnan jo aiemmin, mutta haluamme vielä korostaa sen tärkeyttä. Tämäntyyppinen kosmeettinen hoito tasapainottaa ihon pH:ta, uudistaa sen ulkonäköä ja kosteuttaa ihoa. Kuorinta sopii täydellisesti syksyyn, koska auringonsäteiden intensiteetin pienentyessä käytettyjen aineiden aiheuttama hyperpigmentaatio on pienempi.

Syksyn tullen on aika katsoa mitä ihosi kaipaa eniten ja päivittää ihonhoitorutiinia sen mukaan. Oletko valmis kokeilemaan yllä mainitsemiamme vinkkejä?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Pehmeämpi iho eteerisistä öljyistä valmistetun kuorintavoiteen avulla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Pehmeämpi iho eteerisistä öljyistä valmistetun kuorintavoiteen avulla

Olemme valinneet joitakin parhaita eteerisistä öljyistä valmistettuja kuorintavoiteita, jotka auttavat tekemään ihostasi pehmeän.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.