Vinkkejä pikahäiden järjestämiseen

Pikahäiden järjestäminen voi olla vaikeaa. Siinä tulee kuitenkin pohtia monia asioita... ja aikaa on niin vähän! Se saattaa kuulostaa liian stressaavalta.
Vinkkejä pikahäiden järjestämiseen

Kirjoittanut Virginia Martínez

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Pikahäiden järjestämiseen on paras palkata ammattilainen. Voit kuitenkin tehdä sen myös itse. Tarvitset vain selkeän kuvan siitä mitä haluat, sekä hyvät järjestelytaidot.

Periaatteessa pääkysymys on se, kuinka häät järjestetään niin lyhyessä ajassa.

Tässä artikkelissa kerromme kuinka suunnittelet häät ilman, että muutut hirviömorsiameksi tai -sulhaseksi.

Pikahäiden järjestäminen

Olet siis päättänyt ottaa tämän tärkeän askeleen ja haluaisit juhlia häitä niin pian kuin mahdollista, sillä haluat jo kuollaksesi päästä naimisiin. Hermostut kuitenkin täysin ja stressaannut, kun alat ajatella sitä, kuinka selviät kaikesta niin lyhyessä ajassa. Haluat sen kuitenkin olevan täydellistä.

Rauhoitu ja vedä syvään henkeä, koska hermosi toimivat vain sinua vastaan. Kaikki tulee sujumaan hienosti, jos vain rentoudut ja alat suunnitella sitä vähän kerrallaan.

Tässä joitakin vinkkejä pikahäiden järjestämiseen.

Aika ja paikka

häät rannalla

Ensin sinun täytyy selvittää häiden aika ja paikka. Yritä löytää sellainen ajankohta ja paikka, joka sopii parhaiten tarpeillesi.

On monia syitä siihen, miksi pariskunta haluaa mennä naimisiin niin pian kuin mahdollista. Ehkä he aikovat muuttaa yhdessä toiseen maahan. Ehkä he odottavat lasta. Pidä kuitenkin mielessä, että vaikka haluaisitkin kiirehtiä, saattaa byrokratia hidastaa sinua.

Joissakin paikoissa esimerkiksi sekä siviili- että kirkkovihkimisten jonotuslistat ovat pitkiä. Tämä pitää paikkansa varsinkin suurissa kaupungeissa ja suosituissa paikoissa.

Tästä syystä on tärkeää ensin päättää häiden sijainti. Sitten voit alkaa suunnitella niitä riippuen sopimastanne päivästä.

Ilmoita vieraille

Kun olet valinnut paikan ja päivämäärän, on seuraava askel laatia vieraslista ja ilmoittaa heille tapahtumasta niin pian kuin mahdollista.

Jos aikataulun järjesteleminen on sinulle ja kumppanillesi liian vaikeaa, tulee siitä vaikeaa myös heille. Heidän täytyy tarkistaa aikataulunsa, tehdä muutoksia ja järjestellä asioita voidakseen osallistua häätapahtumaan.

Mitä nopeammin ilmoitat vieraille, sitä parempi. Pidä mielessä, että osallistujamäärä on suurempi, jos lähetät “varaa tämä päivä” -ilmoituksen.

Älä siis jätä sitä viime hetkeen!

Hääsunnittelijan palkkaaminen pikahäiden järjestämiseen

vinkkejä pikahäiden järjestämiseen

Hääsuunnittelijat ovat nykyään erittäin suosittuja, varsinkin pikahäiden järjestämisessä. Näillä ihmisillä on kokemusta ja he voivat auttaa sinua luomaan häihin monia yksityiskohtia.

Jos sinulla ei ole mitään ajatusta siitä mitä haluat ja sinulla on vain vähän aikaa häiden järjestämiseen, on paras palkata ammattilainen suunnittelemaan häät. Hän pystyy auttamaan sinua, etkä tule stressaamaan niin paljon.

Hääsuunnittelija tietää täsmälleen kuinka tällainen tapahtuma järjestetään. Hänellä on jo esittelykansio ja valikoima juhlapaikkoja, valokuvaajia, teemoja, hintaluokkia ja niin edelleen. Siitä syystä säästät arvokasta aikaa hääsuunnittelijan kanssa.

Pikahäiden juhlatila

On tärkeää rajoittaa tehtävien asioiden listaa ennen pikahäitä. On parempi valita sellainen juhlapaikka, johon kuuluu jo kaikki: musiikki, koristelu ja niin edelleen. Sillä tavoin pystyt keskittymään muihin yksityiskohtiin.

Valitse siis pikahäiden juhlapaikka siten, että se pystyy tarjoamaan sinulle tarvitsemasi lyhyessä ajassa sekä minimoimaan tehtäviesi määrän.

Suosittelemme sinua lukemaan: Syyshääideoita suureen päivään

Vaatetus

miehen juhlapuku

Etsi ihanteellinen puku häihin. Jos se vaatii sovittelua ja muutoksia, tulee sinulla olla riittävästi aikaa sen tekemiseen, jotta se valmistuu ajoissa.

Sinulla ei tietenkään ole paljon aikaa mennä kaupasta kauppaan etsimään mekkoa tai pukua. Tästä syystä on paljon parempi etsiä jo valmiiksi tehty vaate, joten valitse kauppa, jossa on suuri valikoima. Saatat olla onnekas ja löytää täydellisen puvun vain yhdellä käynnillä!

Toinen mielessä pidettävä asia on selvittää tarvitseeko pukuun tehdä muutoksia. Varaa siihen aikaa noin 3 viikkoa. Ostoksilla käyminen ja päätöksen tekeminen tulisikin aloittaa niin pian kuin mahdollista.

Pidä myös mielessä, että jos sinulla on morsiusneitoja, vie pukujen valitseminen myös hieman aikaa. Yritä valita samanlainen tyyli kaikille; se säästää paljon aikaa.

Yksityiskohdat

Jos sinulla ei ole hääsuunnittelijaa, tulee sinun selvittää loput yksityiskohdat niin pian kuin mahdollista, kuten sormukset, valokuvat, suunnittelijat ja niin edelleen.

Voit aina luottaa ystäviesi ja sukulaistesi apuun, joista monet ovat jo järjestäneet häät. Pyydä heiltä apua yhteyksien, aikaisempien kokemuksien ja henkilökohtaisen mielipiteen selvittämiseen.

Pysy rauhallisena pikahäitä suunnitellessa

vihkipari

Häiden järjestäminen on stressavaa, mutta huolellisella suunnittelulla voit nauttia unohtumattomasta päivästä. Vedä siis syvään henkeä ja rentoudu!

Tavallisten häiden suunnittelu etukäteen on jo todella stressaavaa. On siis loogista, että pikahäiden suunnittelu on vieläkin stressaavampaa.

Odottamattomista tapahtumista hermostuminen tai vihastuminen ei kuitenkaan auta. Päinvastoin, sellainen asenne tuhlaa vain aikaasi ja lannistaa sinua. Sinun tulee pysyä kärsivällisenä ja pirteänä suunnittelun jatkamiseksi.

Pysy rauhallisena.

Hyväksy, että odottamattomia tapahtumia tulee ja että kaikki ei suju suunnittelemallasi tavalla. Improvisointi on taito ja tämä on hyvä tilaisuus harjoitella sitä! Ajattele, että kaikessa on kyse hääpäivän nauttimisesta yhdessä, olipa se sitten epätäydellinen tai täydellisesti suunniteltu tapahtuma.

Kyseessä ei ole kilpailu, joten älä uuvuta itseäsi ennen tärkeää päivää.

Kuherruskuukausi

Puhutaan lopuksi kuherruskuukaudesta. Se on täysin erillinen luku häiden suunnittelussa. Joten jos haluat suunnitella sen huolellisemmin, älä tee sitä välittömästi. Voit suunnitella täydellisen häämatkan myöhemmin.

Päätä kuitenkin haluatko viettää kuherruskuukauden ulkomailla vai asuinmaassasi, sillä jos haluatte lähteä ulkomaille heti häiden jälkeen, ainakin passin tulee olla voimassa ja mahdolliset viisumit hankittuina. Voit kuitenkin aina siirtää matkaa myöhemmäksi, jotta voit matkustaa haluamaasi kohteeseen.

Toivomme, että sait toimivia vinkkejä tästä artikkelista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.