Vatsa litteäksi näillä uutteilla

· helmikuu 27, 2016
Geneettisillä seikoilla on tärkeä rooli siinä, miten kehosi varastoi rasvaa ja mihin se varastoituu. Jos perheessäsi on ylipainoa, tulee sinun pitää erityisen hyvää huolta terveellisistä elämäntavoista, terveellisestä ravinnosta ja säännöllisestä liikunnasta.

Vaikka rasvakudoksen kertyminen saattaakin ärsyttää, on rasvalla tärkeä osa elimistön toiminnassa. Rasvakudos pitää kehon lämpimänä ja eristää, ja rasvakudos toimii kehon vararavintona. Rasvakudosta löytyy ympäri kehoa ja sen tulisi varastoitua tasaisesti eri alueille, eikä vain muutamiin kohtiin.

Rasvan määrä ja se, missä se sijaitsee kehossa, ovat tärkeitä seikkoja. Vatsalla sijaitseva rasva on esteettisesti epämiellyttävää, mutta myös vaarallista. Yleensä vatsarasva kertyy sisäelinten ympärille ja haittaa niiden toimintaa, ja voi johtaa sydäntauteihin ja muihin vakaviin sairauksiin.

Vatsarasvan määrää voi vähentää tasapainoista ruokavaliota noudattamalla, aerobisella liikunnalla ja ravintolisillä, jotka polttavat rasvaa vatsan alueelta. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet vatsaa litistävien teeuutteiden valmistukseen.

Miksi rasva kertyy mahan alueelle ja miten teeuutteet voivat auttaa?

Rasvakudos vatsan alueella

Yhdysvaltalaisen Massachusettsin yleissairaalan tutkijoiden mukaan suuri määrä vatsalle varastoitunutta rasvaa voi vähentää luiden tiheyttä ja lisätä riskiä osteoporoosin kehittymiselle. Kun maha pullottaa, voi ensimmäisenä mielessä olla se, että peilikuva ei miellytä tai lempifarkut eivät istu enää samalla tavalla kuin ennen. Todellisuudessa vatsarasva on kuitenkin terveyshaitta ja sinun tulisi huolehtia enemmän terveydestäsi, eikä murehtia esteettisiä seikkoja.

Vatsarasva voi aiheuttaa jopa migreeniä ja jatkuvaa päänsärkyä, sekä muita terveysongelmia, joten on tärkeää olla tietoinen siitä, mistä rasvakudoksen kertyminen vatsalle johtuu:

 • Liikunnan puute. Liikkumattomuus on yksi terveyden pahimpia vihollisia. Ihmisen on tarkoitus olla liikkeessä ja keho nauttii liikunnasta. Liikunta polttaa energiaa ja ehkäisee liiallisen rasvakudoksen muodostumista. Liikunta vahvistaa luita, jänteitä, lihaksia, keuhkoja ja sydäntä.
 • Huono ruokavalio: Syömällä roskaruokaa, herkkuja, karkkeja, sokerisia mehuja ja hiilihapollisia juomia, kuten limuja, laitat kehoosi runsaasti hiilihydraatteja. Usein keho saa suuren annoksen hiilihydraatteja näistä ruuista, eikä hiilihydraattien määrä vastaa kehon energiankulutusta. Ylimääräiset hiilihydraatit varastoituvat kehoon rasvakudoksena ja ihminen lihoaa. 
 • Hormonit. Pienet muutokset hormonien toiminnassa ja tasapainossa voivat muuttaa aineenvaihdunnan toimintaa. Aineenvaihdunta voi hidastua, jolloin myös rasvanpoltto hiipuu ja keho varastoi enemmän rasvaa.
 • Geneettinen perimä. Geenit ovat jopa 50-prosenttisesti vastuussa vatsan alueelle varastoituvasta rasvasta. Yhdysvaltalaisen Sanford Burham -instituutin toteuttaman tutkimuksen mukaan perheen fyysiset ominaisuudet määrittävät sen, kuinka paljon varastoit rasvaa mahan seudulle. Jos äidilläsi ja lähisukulaisilla on vyötärömakkaroita, on todennäköisempää, että myös sinulle kehittyy niitä, mikäli et pidä huolta syömisistäsi ja liikunnasta.
 • Stressi. Stressaantuneena kehon rauhaset vapauttavat paljon stressihormoneja, kuten adrenaliinia ja kortisolia. Kun kortisolia on elimistössä paljon, se stimuloi kehoa varastoimaan rasvaa, sillä keho luulee olevansa vaaratilanteessa ja tarvitsevansa energiavarastoja. 

Lääkinnällisten kasvien hyödyt vatsarasvan poistamisessa:

 • Ne puhdistavat kehoa
 • Ne nopeuttavat aineenvaihdunnan toimintaa
 • Ne toimivat diureetteina
 • Ne auttavat ruuansulatusta
 • Ne ovat täynnä askorbiinihappoa, jonka vahva antioksidanttinen vaikutus poistaa lipidit, rasvat, kuolleet ja vaurioituneet solut ja kudoksen
 • Ne vähentävät verensokeria ja alentavat insuliiniresistanssia
 • Ne vähentävät ruokahalua
 • Ne helpottavat ahdistusta

Parhaat hoikistavat uutteet

Seuraavien teejuomien käyttäminen ei yksinään polta rasvaa pois vatsan seudulta, vaan ne toimivat osana terveellistä ruokavaliota ja liikuntasuunnitelmaa. Näillä teeuutteilla tuet rasvanpolttoprosessia, karkotat senttejä ja poistat myrkkyjä ja nesteitä kudoksista, jotka voivat aiheuttaa turvotusta ja tulehdusta. Muista nauttia tasapuolisesti kasviksia, hedelmiä, täysjyvää, proteiinia ja hyviä rasvahappoja, joita saa mm. rasvaisesta kalasta.

1. Hibiscus-tee

Eroon rasvakudoksesta hibiscus-teen avulla

Hibiscus tai kiinanruusu sopii hyvin laihduttamiseen ja vatsan litistämiseen. Hibiscus sisältää paljon antioksidantteja, se poistaa rasvaa, uudistaa kudoksia ja vahvistaa lihaksia. Kiinanruusua on saatavilla luontaistuotekaupoista.

Teen ainekset

 • Noin 15 grammaa kuivattua hibiscuksen kukkaa (yleensä sitä myydään valmiina teepusseissa)
 • Pari desiä vettä

Valmistus ja käyttö

Keitä vesi ja lisää hibiscus, anna sen kiehua 15 minuuttia. Poista liedeltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Siivilöi kukinnot pois ja nauti teetä kahdesti päivässä 10 peräkkäisen päivän ajan. Pidä 5 päivää väliä ennen uuden kuurin aloittamista. Teen voi nauttia kylmänä jääkuutioiden kera. Tee on herkullisen makuista ja sillä on mahtavan vahva, punainen väri.

2. Laakerinlehti ja kaneli

Kaneli ja laakerinlehti rasvakudoksen poistoon

Teen ainekset

 • 1 kanelitanko
 • 2 laakerinlehteä
 • 2 dl vettä

Valmistus ja käyttö

Keitä vesi, lisää kanelitanko ja laakerinlehdet. Anna teen uuttua 20 minuuttia, jäähdytä noin 10 minuuttia ja siivilöi. Nauti teetä joka aamu aamiaisen yhteydessä 10 päivän ajan. Ota tauko viikon ajaksi ja aloita uusi 10 päivän kuuri.

3. Hunaja, sitruuna ja salvia

Rasvakudos pois hunajan avulla

Teen ainekset

 • 1 ruokalusikallinen salviaa, tuoretta tai kuivattua
 • Noin litra vettä
 • Yhden sitruunan mehu
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus ja käyttö

Keitä vesi, lisää sekaan salvia ja hunaja ja anna kiehua 20 minuuttia. Poista liedeltä, anna jäähtyä 15 minuuttia ja siivilöi. Lisää lopuksi sitruunan mehu. Nauti tätä hoitavaa teetä pitkin päivää moneen otteeseen, kanna sitä mukanasi juomapullossa. Nauti juomaa 5 peräkkäistä päivää ja pidä 5 päivää väliä ennen uuden kuurin aloittamista. Huomaat teen loistavat vaikutukset nopeasti.