Logo image
Logo image

Valkosipuli ja punaviini tehoavat yli sataan sairauteen

3 minuuttia
Raa'alla valkosipulilla on antiseptisiä vaikutuksia, ja se taistelee sieniä ja bakteereja vastaan. Punaviinissä on puolestaan runsaasti antioksidantteja, jotka ovat hyödyksi sydämelle sekä auttavat estämään elimistön ennenaikaista vanhenemista.
Valkosipuli ja punaviini tehoavat yli sataan sairauteen
Viimeisin päivitys: 19 tammikuuta, 2019

Valkosipuli ja punaviini kuullostaa erinomaiselta lääkkeeltä. Terveyden parantamisesta tulee monelle tärkeä asia etenkin vuosien vieriessä, sillä ihmisen vanhetessa on yhä todennäköisempää kärsiä erilaisista sairauksista, jotka saattavat olennaisesti alentaa elämänlaatua.

On yleistä perustietoa, että hyvän terveyden ja pitkän elämän saavuttamiseksi on äärimmäisen tärkeää pitää yllä terveellistä elämäntyyliä. Tähän kuuluvat niin tasapainoinen ruokavalio, fyysinen aktiivisuus kuin muutkin sellaiset tavat, jotka edistävät ihmisen fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Elimistöä voi auttaa myös antamalla sille säännöllisesti sellaisia ruokia, jotka ovat erityisen tehokkaita monen tyyppisen sairauden eston ja kontrolloinnin kannalta.

Tällaisia oivallisia sairauksia estäviä tuotteita ovat myös nämä kaksi: valkosipuli ja punaviini. Ne ovat erittäin kyvykkäitä terveyden ylläpitäjiä, ja yhdessä käytettyinä ne voivat tehota yli sadan erilaisen sairauden torjumiseksi ja hillitsemiseksi. Nämä sairaudet liittyvät muun muassa hengitysteihin, vastustuskykyyn, sydän- ja verisuonijärjestelmään, maksaan, munuaisiin ja imusolmukkeisiin.

Mistä tämä erityisen tehokas perinteinen hoito koostuu?

Tämä luonnollinen hoito jossa valkosipuli ja punaviini yhdistyy hyödyntäen niiden hyvät ominaisuudet, on kyvykäs juoma, joka pystyy olennaisesti parantamaan terveyttämme sekä olemaan avuksi monien sairauksien torjunnassa.

Mitä hyötyjä valkosipulilla on terveyden kannalta?

Some figure

Raaka valkosipuli on mahtava tuote, jolla on antiseptisia, sieniä torjuvia, bakteereja hävittäviä sekä kehoa puhdistavia ominaisuuksia. Tämä johtuu sen yhdestä ainesosasta nimeltään allisiini, joka vastaa monien virusten ja bakteerien torjunnasta, ja lisäksi se puhdistaa elimistöä.

Valkosipulissa on myös erittäin runsaasti antioksidantteja, ja sillä onkin kyky estää ja hillitä monia terveysongelmia, kuten muun muassa korkeaa kolesterolia, kohonnutta verenpainetta, vilustumisia ja flunssia, ruoansulatuksen häiriöitä, tulehduksia sekä huonoa verenkiertoa.

Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että valkosipulilla on syöpiäkin vastaan taistelevia ominaisuuksia, ja se pystyy siten vähentämään mahasyövän riskiä jopa 50 % ja peräsuolen syöpää jopa 66 %.

Voidaan siis todeta, että valkosipuli on oikea “superruoka”, joka pystyy auttamaan ihmistä kehon vastustuskyvyn parantamisessa, estämään syöpää, vähentämään sydän- ja verisuoniongelmia sekä kohentamaan ihon terveyttä.

Mitä hyötyjä punaviinillä on terveydelle?

Punaviini puolestaan on hyvin terveellinen tuote silloin, jos sitä kulutetaan kohtuullisesti – eli lasillinen päivässä. Tämä tunnettu alkoholijuoma on hyvin suosittu ympäri maailmaa, ja se sisältää suuren määrän antioksidantteja sekä paljon hyviä ravinteita.

Punaviinin päähyödyt ovat lähtöisin resveratrolista ja flavonoideista, joita punaviinissä on runsaasti. Nämä ainesosat ovat kyvykkäitä antioksidantteja, jotka muun muassa parantavat sydämen terveyttä, vähentävät kolesterolia, kohentavat verenkiertoa, edistävät solujen uusiutumista, auttavat vähentämään liikalihavuutta, puhdistavat elimistöä sekä auttavat estämään kehon ennenaikaista vanhenemista.

Some figure

Punaviinillä on supistavia ominaisuuksia, jotka pystyvät hillitsemään suussa olevia bakteereja – nämä bakteerit ovat yhteydessä hampaiden reikiintymiseen. Punaviini tarjoaa myös suojaa tulehduksia vastaan, ja se auttaa pienentämään istuma-asentoon painottuvan elämäntyylin haitallisia vaikutuksia terveydelle. Yleisesti ottaen punaviini auttaa siis pitämään elimistön parhaassa mahdollisessa kunnossa.

On myös tehty tutkimuksia, joiden mukaan kohtuullisella punaviinin juonnilla ja syöpäriskin pienenemisellä on yhteys. Tämä johtuu punaviinin sisältämästä suuresta määrästä resveratrolia, joka auttaa vähentämään riskiä sairastua keuhko-, rinta- ja eturauhassyöpään.

Kuinka valkosipuli- ja punaviinihoito parantaa terveyttä?

Ottaen huomioon valkosipulin ja punaviinin suuret hyödyt, voimme suositella tätä hoitoa tehokkaana vaihtoehtona jokaiselle, joka haluaa edistää hyvää terveyttä. Sen avulla pystyt muun muassa puhdistamaan verta, vahvistamaan immuunisysteemiä, poistamaan huonoa kolesterolia, parantamaan sydän- ja verisuonijärjestelmän toimivuutta, estämään sairauksia, parantamaan ihon terveyttä sekä torjumaan tulehduksia.

Kannattaa myös pitää mielessä, että punaviini ja valkosipuli yhdessä toimivat tehokkaana hoitona taistelussa syöpää vastaan. Molemmissa tuotteissa on sellaisia ominaisuuksia, jotka pystyvät estämään ja hillitsemään syöpiä.

Tarvittavat raaka-aineet

  • 12 valkosipulinkynttä
  • Puoli litraa korkealaatuista punaviiniä

Näin hoito valmistetaan

  • Leikkaa jokainen valkosipulinkynsi neljään osaan, jotka sitten yhdistät puolikkaaseen litraan punaviiniä lasipullossa.
  • Lasipullossa tulee olla tiukka kansi, ja pulloa tulee pitää kahden viikon ajan aurinkoisessa paikassa.
  • Näiden kahden viikon aikana pulloa tulee ravistaa joka päivä kaksi tai kolme kertaa.
  • Lopuksi neste siivilöidään ja kaadetaan tummaan pulloon, jotta hoidon teho säilyy.

Annostus

Ota teelusikallinen tätä juomaa kolmesti päivässä yhden kokonaisen kuukauden ajan. Suosittelemme hoidon toistamista vähintään kaksi kertaa vuodessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002

Rana, S. V., Pal, R., Vaiphei, K., Sharma, S. K., & Ola, R. P. (2011). Garlic in health and disease. Nutrition Research Reviews. https://doi.org/10.1017/S0954422410000338


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.