Logo image
Logo image

Vähennä harmaita hiuksia näillä 6 kotihoidolla

3 minuuttia
Joissakin juomissa, kuten kahvissa, on antioksidantteja ja luonnollisia pigmenttejä, joiden avulla voidaan torjua harmaita hiuksia ilman, että joudutaan turvautumaan myrkyllisiin kemikaaleihin. Lue lisää ja kuulet tarkemmin siitä, kuinka tietyt luonnolliset tuotteet ovat tehokas apu harmaiden hiuksien vähentämisessä!
Vähennä harmaita hiuksia näillä 6 kotihoidolla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Harmaita hiuksia tulee ennemmin tai myöhemmin kaikille. Ennenaikainen harmaiden hiusten ilmaantuminen on tavallinen esteettinen pulma, joka ei vaikuta ihmisen terveyteen, mutta se on kuitenkin ärsyttävä ongelma niille, jotka sen haluaisivat välttää.

Tämä luonnollinen hiusten värin väheneminen, jota tapahtuu melaniinin tuotannon vähentymisen vuoksi, aiheuttaa valkoisia tai harmaita hiuksia.

Vaikka tämä onkin normaali osa ihmisen ikääntymisen prosessia, eräät tekijät, kuten esimerkiksi stressi ja genetiikka, voivat voimistaa tätä prosessia.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että on olemassa useita luonnollisia hoitotuotteita, jotka pystyvät hyödyllisten ominaisuuksiensa ansiosta peittämään harmaita hiuksia tehokkaasti.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa kuudesta hyvästä luonnollisesta vaihtoehdosta, joiden puoleen kannattaa kääntyä silloin, kun huomaat tukassasi ei-toivottua harmaata.

Kokeile, ja huomaa näiden luonnontuotteiden teho!

1. Sipuli

Some figure

Sipulin käyttö on yksi parhaista vaihtoehtoisista keinoista estää ennenaikaista harmaantumista tukassa, ja tämä tuote torjuu myös muita hiusten ongelmia.

Sen sientä estävät ominaisuudet vähentävät hilsettä ja kuolleita soluja, ja se myös optimoi hapen virtauksen hiusten juuriin. Tämä edistää myös tervettä kasvua sekä vähentää hiustenlähtöä.

Kuinka sipulia käytetään harmaiden hiusten vähentämiseksi?

 • Ota talteen mehu yhdestä sipulista, ja hiero sitä koko päänahkaan ja kaikkialle hiuksiisi.
 • Peitä sitten pääsi suihkumyssyllä ja anna sipulin vaikuttaa puolen tunnin ajan.
 • Pese hiukset tavallisella shampoolla, ja toista tätä hoitoa kolme kertaa viikossa.

2. Curryn lehdet

Curryn lehdet ovat erittäin ravinteikkaita, ja niistä saadaankin hyvä hiusten huuhteluaine, joka säännöllisesti käytettynä vähentää tehokkaasti ennenaikaisesti harmaita hiuksia.

Näiden lehtien sisältämät antioksidantit minimoivat vapaiden radikaalien vahingolliset vaikutukset, ja tämän lisäksi ne myös säätelevät päänahan luonnollista pH-arvoa.

Kuinka currya käytetään harmaiden hiusten vähentämiseksi?

 • Laita useampi curryn lehti pannuun, jossa on vettä, ja keitä niitä alhaisella lämmöllä 10 minuutin ajan.
 • Kun tämä aika on kulunut, siivilöi hauduke ja käytä se hiustesi huuhtelemiseksi.
 • Toista tätä hoitoa 2-3 kertaa viikossa.

3. Musta tee

Some figure
Mustan teen sisältämät luonnolliset pigmentit ovat hyödyllisiä harmaiden hiusten peittämiseksi ilman, että joutuisit altistamaan tukkaasi aggressiivisille kemikaaleille.

Tämä juoma sisältä tehokkaita antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka juuriin imeydyttyään edistävät hiusten kasvua ja kiiltoa.

Kuinka mustaa teetä käytetään harmaiden hiusten vähentämiseksi?

 • Valmista 2-3 kupillista voimakasta mustaa teetä, ja kun vesi kiehuu, lisää sekaan teelusikallinen merisuolaa.
 • Anna nesteen viilentyä, ja kun sen lämpötila on hyvä, levitä hauduketta tukkaasi.
 • Anna sen vaikuttaa puolen tunnnin ajan, ja lopuksi huuhtele.
 • Toisat tätä käsittelyä joka toinen päivä.

4. Kahvi

Kahvi on yksi niistä luonnollisista aineksista, joita käytetään usein mustan tai tummanruskean tukan värjäämiseen. Sen sisältämät luonnolliset pigmentit ja antioksidantit ravitsevat hiuksia syvältä sekä hillitsevät niiden värin vähentymistä.

Jos tämä ei kuitenkaan vielä vakuuta sinua, kahvi toimii myös luonnollisena kuorinta-aineena, joka on ihanteellinen apu kuolleiden ihosolujen ja muiden epäpuhtauksien poistamiseksi – näitä kertyy päänahkaan.

Kuinka kahvia käytetään harmaiden hiusten vähentämiseksi?

 • Valmista 2-3 kupillista vahvaa kahvia, ja kun neste on sopivan lämpöistä, levitä sitä tukkaasi ja päänahkaasi.
 • Anna kahvin vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja lopuksi huuhtele tukkasi sekä käytä shampoota ja hoitoainetta.
 • Toista tätä hoitoa 2-3 kertaa viikossa.

5. Avokado

Some figure

Vaikka avokadossa ei olekaan sellaisia ominaisuuksia, jotka toimisivat harmaita hiuksia peittäen, sen sisältämät luonnolliset ainesosat ovat loistava apu harmaiden hiusten ennenaikaisen ilmaantumisen torjumiseksi.

Tämä johtuu siitä, että kyseinen hedelmä sisältää runsaasti rasvahappoja, E-vitamiinia ja mineraaleja, jotka imeydyttyään taistelevat kemikaaleja ja vapaita radikaaleja vastaan.

Kuinka avokadoa käytetään harmaiden hiusten vähentämiseksi?

 • Murskaa yhden hyvin kypsän avokadon hedelmäliha, ja hiero sitä kunnolla hiuksiisi ja päänahkaasi.
 • Peitä pääsi suihkumyssyllä, ja anna avokadon vaikuttaa puolen tunnin ajan.
 • Huuhtele tukkasi sitten tavallisella shampoollasi, ja toista tätä hoitoa ainakin kolme kertaa viikossa.

6. Salvia

Salvia on yksi kaikkein suosituimmista yrteistä harmaiden hiusten vähentämiseksi ja ennenaikaisen harmaantumisen estämiseksi. Sen sisältämät antioksidantit ja elintärkeät ravinteet hillitsevät värin vähentymistä sekä samalla torjuvat kuivuutta ja liiallista hiustenlähtöä.

Kuinka salviaa käytetään harmaiden hiusten vähentämiseksi?

 • Keitä useampaa salvianlehteä 2-3 kupillisessa vettä, ja kun hauduke on valmis, anna sen viiletä sopivan lämpöiseksi.
 • Siivilöi haudukkeesi ja levitä nestettä tukkaan sitä huuhtelematta.
 • Toista tätä hoitoa ainakin kolme kertaa viikossa.

Oletko halukas saamaan terveen ja nuorekkaan näköisen tukan? Valitse näistä hoidoista itseäsi eniten miellyttävä vaihtoehto, ja voit taistella hiusten ennenaikaista harmaantumista vastaan täysin luonnollisin keinoin!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Balakrishnan, R., Vijayraja, D., Jo, S. H., Ganesan, P., Su-Kim, I., & Choi, D. K. (2020). Medicinal Profile, Phytochemistry, and Pharmacological Activities of Murraya koenigii and its Primary Bioactive Compounds. Antioxidants (Basel, Switzerland)9(2), 101. https://doi.org/10.3390/antiox9020101
 • Hajare, Rahul & A.G.Tated,. (2012). Onion Juice: An Effective Home Remedy for Combating Alopecia.. International Journal of Pharmaceutical Research and DEVELOPMENT. 4. 93-97.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.