Tehosmoothie hiustenlähdön torjuntaan

kesäkuu 12, 2017
Koska tämä smoothie sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, voit sen avulla torjua hiustenlähtöä täysin luonnollisten ainesten voimin.

Kun vuodenajat vaihtuvat, ja etenkin syksyyn ja kevääseen tultaessa, moni huomaa kärsivänsä tilapäisestä hiustenlähdöstä, joka joissakin tapauksissa saattaa olla suurikin huolenaihe.

On kuitenkin olemassa hyviä luonnollisia tapoja torjua tätä ilmiötä, ja ne perustuvat siihen, että keholle annetaan kaikki ne ravinteet, joiden avulla hiusten vahingoittumista voidaan estää.

Tässä artikkelissa kerromme siis, kuinka voit valmistaa herkullisen ja terveellisen smoothien, jonka avulla hiustenlähtöä vastaan voidaan taistella täysin luonnollisesti.

Torju hiustenlähtöä luonnollisesti – ruoan avulla

hedelmät

Hiustenlähtö voi johtua monista eri tyyppisistä syistä, kuten esimerkiksi umpierityksen häiriöistä ja ravinteiden puutteellisuudesta. Nämä ovat kaksi pääsyytä hiustenlähtöön, ja siten keskitymmekin seuraavissa vinkeissämme niihin.

Sekä hormonaaliset häiriöt että puutteet vitamiinien ja mineraalien saannissa voivat aiheuttaa hiustenlähtöä, mutta tämä voidaan kuitenkin saada loppumaan oikeanlaisen ravinnon avulla.

Tässä artikkelissa kerromme eräistä tällaisista hyvistä ruoista, joilla on hiuksia hoitavia lääkinnällisiä ominaisuuksia. Näin kehosi saa sen mitä se tarvitsee, ja täysin ilman lääkkeitä tai lisäravinteita.

Smoothiet ovat yksinkertainen ja kätevä ratkaisu, jotta monia tällaisia ruokia voitaisiin nauttia samalla kertaa. Me ehdotammekin, että valmistaisit seuraavan ohjeen mukaisen smoothien joka päivä, jotta voisit torjua tai lievittää hiustenlähtöä sekä tehdä siten tukastasi terveemmän.

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

On useita aineksia, jotka kannattaa ottaa osaksi smoothie-rutiinejasi, jotta voisit torjua hiusten irtoilemista tehokkaasti.

Pinaatti

Kaikki vihreät lehtikasvikset ovat hyvin hyödyllisiä jos haluat parantaa tukkasi terveyttä, sillä niistä saa A- ja C-vitamiinia, jotka ovat avuksi tukan pitämisessä kosteutettuna luonnollisesti.

Lisäksi vihreät lehtikasvikset tarjoavat kehollesi myös rautaa, ja niissä onkin runsaasti tätä kyseistä ravinnetta. Tämä on tärkeää siksi, että raudan puutteellinen saanti voi johtaa hiustenlähtöön.

Mansikat

Mansikoissa on runsaasti foolihappoa sekä B6- ja B7-vitamiinia, kuten myös silikonia, joka on elintärkeä mineraali hiusten kannalta.

Nämä ravinteet auttavat tekemään tukastasi sileän ja kiiltävän, ja samalla ne torjuvat hilsettä ja muita päänahan ongelmia.

Kaura

Kaikki täysjyväviljat ovat elintärkeitä tukan pitämiseksi kauniina ja terveenä.

Kaurassa on B-vitamiineja, jotka stimuloivat hiustenkasvua sekä estävät irtoilemista, ja samalla ne tekevät hiuksista paksummat ja vahvemmat.

Appelsiini

mansikat ja sitrushedelmät

Appelsiinit, kuten muutkin sitrushedelmät, tarjoavat runsaasti C-vitamiinia, joka edistää kollageenin muodostumista – tämä on elintärkeä asia terveiden hiusten kannalta. Appelsiini auttaa myös pitämään tukan vahvana ja pehmeänä.

Saksanpähkinät

Pähkinöissä on runsaasti elintärkeitä mineraaleja mikäli mielit pitää tukkasi hyvässä kunnossa. Saksanpähkinät ovat hyvin terveellisiä ohuen ja hauraan tukan kunnon parantamiseksi, sillä niistä saa tarpeeksi joustavuutta hiusten katkeilemisen estämiseksi. Siten nämä pähkinät ovat loistava apu myös hiustenlähtöön.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenistä saatava öljy sisältää hyvin runsaasti elintärkeitä rasvahappoja, ja siten se stimuloi hiuksen kasvua karvatupesta sekä auttaa pitämään tukan kosteutettuna.

Tämä on elintärkeä aines, jos tukkasi on kuiva tai latvat ovat vahingoittuneet.

Oluthiiva

Oluthiiva on ihanteellinen tuote hiusten, kynsien ja ihon lisäravinteena, ja moni käyttää sitä hiustenlähdön estämiseksi, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.

Lue aiheesta lisää: Oluthiiva-dieetti: miksi se kannattaa?

Maca

Tämä juurikasvi, joka on alunperin Perusta kotoisin, on myöskin hyvin tehokas tuote hiusten hoitamiseksi, sillä siitä saa paljon vitamiineja ja mineraaleja, ja etenkin rautaa.

Lisäksi se on erinomainen hormonaalisen toiminnan säätelijä, ja tämä koskee sekä naisia että miehiä, eikä maca-kasvilla ole mitään sivuvaikutuksia.

Smoothieen tarvittavat määrät

Tarvitset seuraavat määrät kyseisiä aineksia, jotta voisit valmistaa tehokkaan smoothien hiustenlähdön torjumiseksi:

 • 1 kourallinen tuoretta pinaattia
 • 5 kypsää mansikkaa (luomua jos vain mahdollista)
 • 1 ruokalusikallinen kaurahiutaleita
 • 1 lasillinen tuorepuristettua appelsiinimehua (200 ml)
 • 1 ruokalusikallinen pellavansiemenöljyä
 • 4 saksanpähkinää
 • 1 ruokalusikallinen oluthiivaa
 • 1 teelusikallinen maca-jauhetta

Näin tämä smoothie valmistetaan

 • Purista ensin mehu appelsiinista.
 • Parasta on sekoittaa appelsiinimehua muihin aineksiin ainakin minuutin ajan, kunnes saat tasaisen koostumuksen, jossa ei ole paakkuja.
 • On parasta nauttia tätä smoothieta joka aamu ja tyhjään vatsaan, jotta voisit saada siitä mahdollisimman tehokkaan vaikutuksen.
 • Me suosittelemme, että valmistaisit smoothien vasta juuri ennen sen nauttimista, jotta kaikki juoman hyödylliset ravinteet pääsisivät vaikuttamaan elimistöösi.
UUTISIA VERKOSSA