Torju hiustenlähtöä herkullisella smoothiella

marraskuu 29, 2016
Ulkopuolelta tulevien rasittavien tekijöiden lisäksi hiustenlähdön torjunnassa kannattaa ottaa huomioon sisäinen hoito terveellisen ruokavalion avulla. Tämän smoothien ainekset vahvistavat tukkaasi sekä torjuvat hiustenlähtöä luonnollisesti.

Hiustenlähtö on asia, joka huolestuttaa hyvin monia. On olemassa useita asioita, jotka saattavat aiheuttaa liiallista hiustenlähtöä, ja joskus saatatkin harmiksesi huomata harjasi ja lavuaarisi täyttyvän suortuvistasi.

Syynä voivat olla vaikkapa perintötekijät, stressi tai huono ruokavalio, ja nämä ovatkin ehdottomasti ne kaikkein tavallisimmat syyt hiusten liialliseen irtoamiseen. Mutta olipa syy mikä tahansa, mikäli koet runsasta hiustenlähtöä, kannattaisi aina käydä lääkärin vastaanotolla.

Usein käy myös niin, että kaksi tavallista syytä hiustenlähtöön yhdistyvät: anemia ja stressi. Ei olekaan koskaan huono idea käydä tarkastuksessa, jotta terveytesi tila voitaisiin selvittää.

Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion noudattaminen kaikkine tarpeellisine vitamiineineen ja mineraaleineen on äärimmäisen tärkeää tämän asian kannalta.

Siten esittelemmekin tällä kertaa herkullisen hiustenlähtöä torjuvan smoothien. Tätä kannattaisi juoda joka päivä, ja me suosittelemme, että sitä nautittaisiin aamuisin. Jatka lukemista, jotta kuulet juoman kaikista mahtavista ominaisuuksista hiusten kannalta, ja ota resepti talteen!

Hiustenlähdön torjunta luonnollisin keinoin

Voit tietysti nauttia vitamiinilisiä estääksesi hiustenlähtöä. Lisäksi on olemassa sellaisia shampoita, joita voidaan käyttää terapeuttisessa mielessä päänahan verenkierron stimuloimiseksi, mikä on myöskin hyvä idea hiusten terveyden edistämiseksi.

Paras asia jonka voit tehdä on kuitenkin luonnollisten tuotteiden käyttö, ja samalla tulisi aina noudattaa terveellistä ruokavaliota.

Eräissä tuotteissa on runsaasti rautaa, fosforia ja B-vitamiinia, ja siten ne ovat täydellisiä apuja hiusten vahvistamiseksi sekä kasvun stimuloimiseksi. Tässä smoothiessa on mukana sellaisia aineksia, jotka ovat ihanteellisia juuri kyseisten hivenaineiden saantia ajatellen.

Seuraavaksi kerromme smoothien aineksista ja niiden tarjoamista hyödyistä tarkemmin.

Kauravesi

Kaura on yksi kaikkein tavallisimmista viljoista. Sen ravinnepitoisuus ja sen tarjoama energia ovat mahtavat avut terveyden parantamiseksi yleisestikin ottaen.

Kaura tunnetaankin ”viljojen kuningattarena”, sillä siinä on runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, ja se muodostaa välttämättömän osan sellaista ruokavaliota, jonka tarkoituksena on torjua hiustenlähtöä.

Kaura

Pinaatti

Jos sinulla on kotona tuoretta pinaattia, ota se käyttöön, sillä pinaatti on yksi kaikkein kyvykkäimmistä tuotteista hiustenlähdön torjuntaa ajatellen.

Pinaatissa on magnesiumia, foolihappoa ja C-vitamiinia, ja tässä kohtaa kannattaa ottaa huomioon, että C-vitamiini on hyvin olennainen asia kollageenin yhdistymisen kannalta.

Tämän kasviksen lehtien vihreä väri tarkoittaa sitä, että pinaatissa on paljon A-, B1-, B2-, B6-, C-, E- ja K-vitamiinia sekä rautaa, sinkkiä ja Omega-rasvahappoja. Nämä auttavat sekä tehostamaan hiustenkasvua että hoitamaan luitasi.

Avokado

Me otamme usein esille avokadon hyödyt, mikäli sitä käytetään hiusnaamioissa. Yksi kiinnostava fakta on kuitenkin se, että avokado on aivan yhtä tehokas silloin kun sitä nautitaan osana herkullista smoothieta.

Avokado ravitsee hiusta sisäisesti ja ulkoisesti, sillä siinä on rasvahappoja, jotka luovat tukasta kiiltävämmän ja tervemmän.

Punaiset viinirypäleet

Punaiset rypäleet ovat oikeita aarrearkkuja terveyden kannalta. Moni on kuitenkin tietämätön niiden hyödyistä hiustenhoidon kannalta.

Punaisissa rypäleissä on tanniineja, flavonoideja, proteiinia sekä A-, B-, C, D-, E-, K- ja monivitamiineja. Niissä on myös kaliumia, fosforia ja rautaa, jotka ovat aivan elintärkeitä tekijöitä, mikäli haluat torjua hiustenlähtöä.

Oluhiiva

Tässä smoothiessa käytetään jauhemuodossa olevaa oluthiivaa. Sitä voi ostaa kaikista luontaistuotteisiin erikoistuneista kaupoista tai monien supermarkettien luomuosastolta.

Tämä vitamiinilisä on välttämätön, jos haluat hoitaa hiuksiasi ja kynsiäsi.

Oluthiivan syönti joka päivä auttaa sinua saamaan runsaasti B-monivitamiineja, kuten myös elintärkeitä aminohappoja ja lukuisia muita mineraaleja.

Kaneli

Kaneli

Kaneli auttaa torjumaan hiustenlähtöä – voiko tämä olla totta? Kyllä, sillä kaneli on luonnollinen hiustenkasvua stimuloiva tuote.

Kaneli parantaa verenkiertoa hiusten karvatuppiin, ja samalla se myös poistaa kaikenlaisia bakteereja, jotka saattavat aiheuttaa hiusten irtoamista.

Kuinka tämä smoothie hiustenlähdön hillitsemiseksi valmistetaan?

Smoothie hiustenlähdön ehkäisyyn

Tarvittavat ainekset

  • 1 lasillinen kauravettä (200 ml)
  • puolikas avokado
  • 5 punaista rypälettä
  • 1 ruokalusikallinen oluthiivaa
  • 1 ruokalusikallinen kanelia
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Tomi näin

  • Tämä smoothie voidaan valmistaa noin 5 minuutissa. Ensin sinun tulisi varmistaa, että avokadosi ei ole ylikypsä. Leikkaa se puoliksi.
  • Laita kaikki muut ainekset tehosekoittimeen paitsi hunaja.
  • Sekoita aineksia muutaman sekunnin ajan, kunnes juoma on tasaista, ja makeuta se sitten hunajalla. Todella herkullista – kokeile heti huomenna, mikäli haluat torjua hiustenlähtöä luonnollisin keinoin!
UUTISIA VERKOSSA