Logo image
Logo image

5 vinkkiä vaatteiden muokkaamiseen

3 minuuttia
Vaatteiden muokkaaminen alkaa sillä, että valitset ensin tyylin ja vaatekappaleen jolle haluat antaa uuden mahdollisuuden. Älä pelkää valkaista, piirtää ja värjätä vaatteitasi!
5 vinkkiä vaatteiden muokkaamiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos haluat erottua muista, voit tuunata tai muokata vaatteitasi. Vaatteiden muokkaaminen voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Voit lisätä metallisen rintakorun, laastarin, kirjoa tai käyttää jopa kangasmaalia. Näiden tekniikoiden myötä saat uniikkeja vaatekappaleita, joilla taatusti erotut joukosta!

Voit herättää vanhat vaatteesi eloon luomalla uusia hauskoja malleja, jotka sopivat persoonallisuuteesi. Tätä tarkoitusta varten on luultavasti hyvä olla muutama vinkki hihassa.

Tässä artikkelissa jaamme viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua muokkaamaan vaatteitasi ja kenkiäsi.

Vaatteiden muokkaaminen: kolme tapaa

Uniikin vaatekaapin luomiseksi sinun on päästettävä luovuutesi valloilleen ja investoida aikaa prosessin toteuttamiseen. Se on kuitenkin ehdottomasti sen arvoista!

1. Sinun tyylisi, sinun vaatteesi

Tämä on ensimmäinen asia, jonka sinun on tehtävä. Sinun on määriteltävä tyylisi: boho, romanttinen, preppy, urban-chic, grunge tai jotain muuta. Tämän jälkeen on aika ostaa materiaalit, joiden avulla voi muokata vaatteet omaan tyyliisi sopiviksi. Silloin ihmiset näkevät vaatekappaleen todella kuvastavan sinun persoonaasi.

Some figure
Vanhojen tai rikkinäisten vaatteiden ei tarvitse lentää roskakoriin. Luovuudella voit antaa niille uuden elämän.

2. Anna vaatteillesi toinen mahdollisuus

Vanhojen tai kuluneiden vaatteiden ei tarvitse välttämättä päätyä roskakoriin. Voit antaa näille vaatteille toisen mahdollisuuden lisäämällä oman ainutlaatuisen kosketuksesi.

Vanhan vaatteen leikkaaminen voi muuttaa sen kokonaan. Mikäli haluat tehdä radikaalin muutoksen, voit muuttaa pitkän mekon lyhyeksi! Sama koskee housuja. T-paitojen suhteen voit kuitenkin tehdä paljon erilaisia juttuja:

  • Leikkaa paidan alareuna pystysuunnassa hapsujen luomiseksi. Yritä tehdä leikkaukset tasaisiksi.
  • Voit myös leikata paidan hihat ja kaula-aukkoa T-paidan luomiseksi.
  • Hihattoman paidan voi tehdä myös leikkaamalla paidan hihat ja kokeilla jättää vako kaulan ja muun kankaan väliin.
  • Jos sinulla on pitkä paita, voit tehdä siitä mekon leikkaamalla olkapäät. Täydennä ilme tyylikkäällä vyöllä!

Voit antaa mielikuvituksen laukata villinä, kun teet pieniä muutoksia paidan malliin. Toinen hyvä idea on leikata hieman paidan olkapäistä tai leikata paidan selkämykseen vaakasuora vako. Anna vain luovuuden virrata!

3. Herätä sisäinen taiteilijasi valkaisemalla, piirtämällä ja värjäämällä

Uniikin lopputuloksen saamiseksi vaatekappaletta tulee muokata. Yksi tapa tehdä se on piirtämällä, värjäämällä tai valkaisemalla. Mutta ennen kuin aloitat, varmista että sinulla on kaikki tarvitsemasi materiaalit.

Harkitse muun muassa akryylimaalien, vaahtoharjan, kangasmaalin, pahvin, valkaisugeelikynän ja valkaisuaineen ostamista. Voit myös käyttää muita materiaaleja.

Esimerkiksi pitsin lisääminen on hyvä idea. Voit jäljitellä vaatekappaleen muotoa, leikata sen ja ommella sen vaatekappaleeseen.

Vaatteiden muokkaaminen: kengät

Kengät kertovat persoonallisuudestasi ja tyylistäsi, varsinkin jos olet muokannut niistä juuri oman näköisesi. Alta löydät joitain ideoita kenkien tuunaamiseen:

1. Tee ensin pieniä muutoksia

Jos sinulla on mielessäsi idea jonka haluat toteuttaa, luonnostele se lyijykynällä kengän päälle ennen maalaamista. Näin voit poistaa virheet tai ei-toivotut yksityiskohdat. Pieni muokkaus ei tarkoita vain viivojen piirtämistä jalkineisiin, voi myös lisätä jalkineisiin esimerkiksi strasseja tai muita koriste-elementtejä.

2. Maalaa kengät maalilla ja lisää glitteriä

Kyllä, voit myös maalata nahka- tai muovikengät tai muusta materiaalista valmistetut kengät. Muista kuitenkin, että maali sopii parhaiten kangaskenkien muokkaamiseen.

Suunnittelun osalta muista, että vain taivas on rajana. Voit piirtää haluamasi muodon, maiseman tai sarjakuvahahmon, tämän lisäksi voit myös lisätä glitteriä.

Mitä tahansa valitset tehdä, muista teipata ne osat joita et halua maalata (esimerkiksi pohjat tai metalliset silmukat). Levitä pohjamaali ennen varsinaista maali kerrosta ja puhdista alue huolellisesti isopropyylialkoholilla ennen glitterin lisäämistä. Viimeistele työ viimeistelyvahalla.

Some figure
Tuunaa jalkineesi erottuaksesi joukosta.

Mitä muistaa vaatteiden muokkaamisessa

Tyylisi, luovuutesi ja tietysti käsilläsi olevat vaatteet johtavat erilaisiin tuloksiin. Vaikka on totta, että voit ostaa kangasta- tai kangaskenkiä ja maalata niihin sosiaalisessa mediassa näkemäsi hienon kuvion, voit myös antaa vaatekaappisi pohjalla lojuvalle paidalle, housuparille tai mekolle toisen mahdollisuuden.

Kun olet päättänyt mitä vaatteita haluat muokata, mieti miten haluat muokata niitä. Haluatko muuttaa paidan mekoksi? T-paidan hihattomaksi paidaksi?

Voit myös kokeilla kauluspaitaa tai tehdä erilaisia ​​leikkauksia hameeseen. Kaikki on sallittua!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Doria, Patricia. “Consideraciones sobre moda, estilo y tendencias.” Cuadernos del Centro de Estudios de Diseño y Comunicación 42 (2012): 101-a.
  • Barreiro, Ana Martínez. “Moda y globalización. De la estética de clase al estilo subcultural.” Revista internacional de sociología 62.39 (2004): 139-165.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.