Logo image
Logo image

Tällä luontaishoidolla pidät vatsan timminä ja rypyttömänä

3 minuuttia
Tällä luontaishoidolla pidät vatsan timminä ja rypyttömänä
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vatsanseutu on yksi niistä kehon alueista, johon sekä naisten että miesten huomio kiinnittyy. Monet kaipaavat timmiä, treenattua vatsaa, joka ei pömpötä tai pullota. Iän myötä rasvaa kertyy kuitenkin helposti juuri vatsan alueelle ja usein iho löystyy samalla muodostaen poimuja ja juonteita. Tässä artikkelissa esittelemme luontaishoidon, jonka avulla pidät vatsan timminä – jatka siis lukemista!

Vatsan alueella painonnousu näkyy nopeasti, ja se oireilee myös näkyvästi, jos kärsit turvotuksesta tai tulehduksesta. Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta ovat tärkeä osa litteän ja treenatun vatsan ylläpitämistä.

Jos haluat parantaa vatsasi ulkomuotoa ja pitää vatsan timminä, voit tehostaa terveellisten elämäntapojen vaikutusta käyttämällä tätä luonnollista ja edullista hoitoa, joka siloittaa ja kiinteyttää vatsan ihoa.

Tämä hoito on huomattavasti halvempi kuin kaupalliset tuotteet, eikä se ärsytä ihoa tai aiheuta muita haitallisia sivuvaikutuksia. Jatka lukemista ja paljastamme, miten tämän tuotteen voi valmistaa kotona!

Näin pidät vatsan timminä kurkun ja aloe veran avulla

Kurkun ja aloe veran yhteisvaikutus muodostaa ravitsevan ja kaunistavan hoidon vatsan alueelle. Hoito ei auta sinua laihtumaan tai karkoittamaan senttejä vyötäröltä, vaan se toimii suojaamalla ihoa ja ehkäisemällä raskausarpien muodostumista ja ihon löystymistä.

Luonnolliset hoidot eivät välttämättä tuo nopeita tuloksia, mutta käyttämällä kurkkua ja aloe veraa parannat ihon ulkomuotoa hiljalleen ja pysyvästi.

Alta löydät tarkemman kuvauksen sekä kurkun että aloe veran ominaisuuksista ja hyödyistä vatsan ihon kiinteyttämisessä.

Suositeltua lukemista: Kuinka tehdä kosteuttavaa aloe vera -saippuaa

Kurkun ominaisuudet

Some figure

 

Kurkku on monipuolinen kasvis, jota on hyödynnetty Antiikin ajoista monissa eri ihonhoitotuotteissa. Kurkulla on virkistävä ja parantava vaikutus, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon ihon uudistamiseen ja kosteuttamiseen.

Kurkku sisältää vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka taistelevat ihon ikääntymistä aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan. Nämä ainekset auttavat ehkäisemään solutason muutoksia ja tuhoja.

Jopa 97 % kurkun painosta on vettä, joten se on loistava apuri ihon kiinteyttämisessä ja siloittamisessa.

Kaiken tämän lisäksi kurkku sisältää E-vitamiinia, luonnollisia öljyjä ja tärkeitä mineraaleja, jotka ehkäisevät arpikudoksen muodostumista, ryppyjen syntymistä, värimuutoksia ja muita pieniä ihovirheitä.

Aloe veran ominaisuudet

Some figure

Aloe vera on yksi eniten käytetyimmistä luonnontuotteista kosmetiikkateollisuudessa sekä vaihtoehtoisessa kauneudenhoidossa. Monet rauhoittavat, kosteuttavat ja puhdistavat voiteet sisältävät aloe veraa. Aloe veran geeliä voi myös käyttää sellaisenaan, suoraan kasvin lehdestä kaavittuna.

Aloe vera sisältää tärkeitä aminohappoja, vitamiineja ja voimakkaita antioksidantteja, jotka tukevat ihon luontaista kauneutta.

Aloen sisältämä mannoosifosfaatti tekee siitä yhden parhaimmista vaurioituneen ihon korjaamiseen käytetyistä luontaistuotteista.

Aloe veran ominaisuudet häivyttävät arpia, uudistavat ihosoluja ja ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamia haittoja. Aloe veran geelimäinen koostumus nesteyttää ja suojaa ihoa, ja se sopii käytettäväksi kaikilla kehon alueilla, myös kasvojen herkällä iholla.

Aloeta käytetään lähinnä ulkoisesti, mutta geeliä voi nauttia myös sisäisesti.

Näin valmistat ja käytät aloe-kurkkuvoidetta

Some figure

 

Tämän hoidon hyöty on selkeä: käyttämällä luontaisia aineita varmistat, ettei kehoon päädy haitallisia kemikaaleja tai ärsyttäviä aineksia. Aloe veraa on yleensä saatavilla purkitetussa muodossa, mutta voit myös kasvattaa aloen itse ja käyttää näin tuoretta geeliä. Kurkkua on aina saatavilla ruokakaupan vihannesosastolta.

Tämän hoidon vaikutukset vaihtelevat käyttäjästä toiseen, mutta yleensä siloittava ja kiinteyttävä vaikutus on huomattavissa pian.

Ainekset

 • 1 kurkku
 • 100 grammaa aloe vera -geeliä
 • tilkka vettä

Valmistus

 • Pese kurkku ja paloittele.
 • Leikkaa irti yksi lehti aloe-kasvista, halkaise lehti pituussuunnassa ja käytä lusikkaa geelimäisen hedelmälihan kaapimiseeen. Voit myös käyttää geeliä tuubista tai purkista.
 • Aseta kurkku ja geeli tehosekoittimeen, kaada päälle tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi muutaman sekunnin ajan.
 • Kaada lasipurkkiin.
 • Seos säilyy käyttökelpoisena noin kaksi viikkoa jääkaapissa.

Käyttö

 • Voidetta käytetään iltaisin ennen nukkumaanmenoa: hiero voide vatsan alueelle pyörivin liikkein.
 • Anna voiteen imeytyä yön yli ja huuhtele iho seuraavana aamuna.
 • Voit levittää voidetta myös muille kiinteytystä kaipaaville alueille, kuten käsivarsiin, pakaroihin ja reisiin.

Muistathan, ettei tämä luontaishoito yksinään voi muuttaa ulkonäköäsi. Voide siloittaa ja hoitaa ihoa, mutta parhaat tulokset saavutat harrastamalla liikuntaa ja syömällä terveellisesti: tämä poistaa ylimääräistä rasvaa kehosta ja kiinteyttää ihoa. Käytä voidetta pitkällä aikavälillä ja yhdessä muiden muutosten kanssa, pidät vatsan timminä ja sen ihon sileänä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mesa-Arango, A. C., Fiorez-Munoz, S. V., & Sanclemente, G. (2017). Mechanisms of skin aging/Mecanismos de envejecimiento de la piel/Mecanismos de envelhecimento da pele. Iatreia. https://doi.org/10.17533/udea.iatreia.v30n2a05
 • Cortés Rodríguez, M., Martello Castaño, Y. J., & Rodríguez Sandoval, E. (2011). Valoración de atributos de calidad en pepino (cucumis sativus l.) Fortificado con vitamina E. Biotecnología En El Sector Agropecuario y Agroindustrial.
 • Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.