Logo image
Logo image

Suojaa puutarhaasi pensaiden ja puiden avulla

3 minuuttia
Puut ja pensaat ovat erinomainen vaihtoehto puutarhan yksityisyyden parantamiseksi luonnollisella tavalla. Opi kaikki puu- ja pensaslajikkeista, joiden avulla voit parantaa oman pihasi yksityisyyttä.
Suojaa puutarhaasi pensaiden ja puiden avulla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Ulkotilojesi yksityisyys on välttämätöntä, jotta voit nauttia niistä täysillä. Loppujen lopuksi uteliaat naapurit voivat pilata yksityiset tilaisuudet perheen ja ystävien kanssa sekunnissa. Tällaisten ongelmien välttämiseksi voit istuttaa puita ja pensaita puutarhaasi. Suojaa puutarhaasi pensaiden ja puiden avulla!

Vaikka puutarhanhoito ei olisikaan vahvuutesi, saatat haluta viettää osan päivästä tai viikonlopusta takapihallasi nauttien raikkaasta ilmasta sekä auringonpaisteesta. Tästä artikkelista löydät muutamia kasvilajeja, joiden avulla voit lisätä oman puutarhasi yksityisyyttä luonnollisella tavalla.

Bambu

Ensimmäinen vaihtoehto on bambu. Se on korkea kasvi, joka tuo tyyliä sekä eleganssia mihin tahansa puutarhaan.

Ideana olisi istuttaa useita peräkkäin sen seinän tai aidan eteen, jonka haluat peittää. Kestävällä ikivihreällä bambulla on maine riistäytyä hallinnasta ja levitä puutarhan muihin alueisiin.

Vaikka tämä ei ole täysin totta, puutarhaan parhaiten soveltuva lajike on nimeltään fargesia. Joka tapauksessa se on istutettava kukkapenkkiin tai ruukkuihin, jotta se ei leviä kaikkialle.

Some figure

Lue myös: Kasvit osana kodin sisustusta

Aladierno -pensas

Tämä laji ei ole yhtä vehreä kuin bambu, mutta se kasvaa noin 8 metriä korkeaksi, joten jos joudut peittämään korkeita tiloja, se on erinomainen vaihtoehto. Se on erittäin kestävä kasvi, joka pysyy vihreänä läpi vuoden.

Kaktus

Usko tai älä, kaktukset näyttävät hyvältä peräkkäin istutettuna. Kaktusten tärkein etu on se, että ne ovat erittäin helppohoitoisia, ja jotkut lajit tuottavat kauniita kukintoja.

Puksipuu

Tämä on erittäin koristeellinen pensas, joka pysyy vihreänä ympäri vuoden. Se sijoitetaan yleensä korkeisiin ruukkuihin ja pieniin tiloihin. Kun istutat 4 tai 5 ruukkuriviä, alue näyttää upealta, olipa kyseessä sitten puutarha tai terassi.

Pensasaidat

Pensasaidat ovat klassikko vaihtoehto puutarhojen näkösuojaksi. Ne vaativat hyvin vähän huoltoa, pysyvät vihreinä ympäri vuoden ja kestävät kaikkia sääolosuhteita.

Sinun tulisi istuttaa pensasaitaa vain suurelle alueelle. Muuten ne voivat saada puutarhan näyttämään pieneltä ja ylikuormitetulta. Eräs paljon käytetyistä pensaslajikkeista on kirsikkalaakeri, koska se on hyvin vehreää ja sen lehtien ominaisuudet saavat ne näyttämään kirkkaan vihreiltä.

Toinen vaihtoehto on escallonia. Se keskikokoinen kasvi, jonka syvänvihreät lehdet tekevät siitä yhden puutarhan suosituimmista pensaista. Lisäksi siinä on kukkia, joiden väri vaihtelee vaaleanpunaisten, valkoisten ja punaisten välillä, mikä tekee siitä erittäin koristeellisen.

Sypressi

Nämä puut sopivat loistavasti rakennusten ympäröimiin puutarhoihin. Nämä kasvit ovat suurikokoisia ja antavat luonnostaan paljon suojaa. Ne eivät vaadi paljon huoltoa, ja niiden korkeus peittää näkyvyyden pihan ulkopuolelta.

Koristekorte

Tämä on koristekasvi, joka peittää tilat melko hyvin. Sitä voidaan kasvattaa ruukuissa vihreän pensasaidan muodostamiseksi. Se on kasvi, jonka avulla voit helposti lisätä pihasi yksityisyyttä.

Kiipeilijät ja viiniköynnökset

Tämäntyyppisiä kasveja käytetään erityisesti ulkotiloissa, kuten puutarhat ja terassit, jotka sijaitsevat erittäin tiheään asutetulla alueella. Viiniköynnökset on loistava ratkaisu, jos sinulla on aita naapurisi ja oman puutarhasi välissä. Yksityisyyden lisäksi saat paljon vehreyttä, varjoa ja ilmanvaihto paranee.

Muratti on yksi yleisimmin käytetyistä kasveista. Jos haluat saada muratin kiipeämään seinän yli, sinun on vain asetettava metalliverkko, johon oksat voivat tarttua.

Kiinanruusu

Tämä laji on erittäin haluttu puutarhakasvi. Sen lisäksi, että se tuo tilaan runsaasti vihreyttä, sen loppukesän kukinnot ovat uskomattoman kauniita. Kiinanruusu on erittäin monipuolinen kasvi: se tuo puutarhaan vehreyttä, kauniita monivärisiä kukkia ja lisää yksityisyyttä.

Setri

Setri on puu, jonka lehdet ovat erittäin tyylikkäitä, koska ne muodostavat pieniä käpyjä, joista lähtevät lehdet ovat kuin neulakimppuja. Setripuiden istuttaminen riviin muodostaa erittäin luonnollisen pensasaidan.

Some figure
Etsi kasveja, jotka ovat tarpeeksi korkeita, jotta puutarhasi yksityisyys on taattu.

Lue myös: Lannoita kasvit luontaisilla ainesosilla

Hortensiat

Tämä on koristepensas ja sitä käytetään peittämään tiloja, jotka eivät vaadi kovin korkeita kasveja. Hortensian kukat ovat erittäin runsaita, joten ne antavat tarpeeksi suojaa ja ovat samalla visuaalisesti näyttäviä.

Suojaa puutarhaasi pensaiden ja puiden avulla

Toivomme, että tämä artikkeli antoi sinulle lisää ideoita ja tietoa siitä kuinka voit varmistaa oman puutarhasi yksityisyyden.

Ennen kuin teet lopullisen valinnan, tutustu kasvin ominaisuuksiin ja tarpeisiin selvittääksesi, voiko se menestyä pihallasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Reyes, S. A., & Rosado, I. A. (2000). Plantas utilizadas como cercas vivas en el estado de Veracruz. Madera y Bosques6(1), 55-71.
  • Aymerich, P. (2015). Nuevos datos sobre plantas suculentas alóctonas en Cataluña. Bouteloua22, 99-116.
  • Valdés Illán, R. (2012). Cultivo de hortensia en maceta bajo agua residual depurada salina: eficacia del lavado con agua buena.
  • Lesniewicz, P. (1982). Bonsai: árboles en miniatura. Reverté.
  • CESAR PÉREZ LOPÉZ · 2002. Guía de árboles, arbustos y planta de flor. 3a ed
  • Maurice Dupérat 2007. Árboles y arbustos (Guías de bolsillo)

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.