Slinda: ehkäisyvalmiste ilman estrogeenia

Slinda on ehkäisypilleri ilman estrogeenia. Näin ollen sitä voivat käyttää naiset, jotka eivät siedä tätä hormonia. Lisätietoja aiheesta löydät alla!
Slinda: ehkäisyvalmiste ilman estrogeenia
Franciele Rohor de Souza

Tarkistanut ja hyväksynyt: farmaseutti Franciele Rohor de Souza.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Slinda on ehkäisyvalmiste ilman estrogeenia, ja sen vaikuttava aine on drospirenoni. Tämä vaikuttava aine on synteettinen progestiini, jolla on samanlainen farmakologinen vaikutus kuin luonnollisella progesteronilla.

Tämä ehkäisypilleri ei sisällä estrogeenin ja progestiinin yhdistelmää. Tästä syystä naiset, jotka eivät siedä yhdistelmäehkäisyvalmisteita, voivat käyttää tätä ehkäisyvalmistetta.

Tässä artikkelissa opit lisää Slindasta.

Esittelyssä Slinda, ehkäisyvalmiste ilman estrogeenia

Slinda -ehkäisyvalmiste on suun kautta otettava tabletti. Ne ovat väriltään valkoisia ja toimitetaan läpipainopakkauksessa, jossa on 24 aktiivista tablettia ja 4 vihreää tablettia, jotka eivät sisällä vaikuttavaa ainetta.

Kahden eri värin tabletit on järjestetty siten, että ne auttavat sinua noudattamaan annostusta ja estämään ehkäisymenetelmän epäonnistumisen. 24 valkoista tablettia sisältävät oikean annoksen drospirenonia.

Miten Slinda toimii?

Tämä ehkäisymenetelmä tarjoaa korkean tehon raskauden ehkäisemiseksi. Slindan ehkäisyvaikutus johtuu siitä, että se vaikuttaa ovulaatioon estämällä sitä, kun kohdunkaulan liman muutokset tapahtuvat.

Slindalla on kuitenkin yksi haittapuoli. Se voi aiheuttaa epäsäännöllistä verenvuotoa sen käytön aikana. Tätä epäsäännöllistä verenvuotoa ei kuitenkaan välttämättä esiinny kaikilla Slindaa käyttävillä naisilla.

Koska tämän uuden ehkäisymenetelmän koostumuksessa ei ole estrogeenia, se aiheuttaa vähemmän sydän- ja verisuonitauteja kuin yhdistelmäehkäisyvalmisteiden käyttö.

Drospirenonilla on ominaisuuksia, jotka tarkoittavat, että naiset, jotka käyttävät sitä sisältäviä ehkäisyvalmisteita, kokevat vähemmän nesteen kertymistä. Tällä vaikuttavalla aineella on myös antiandrogeenisiä ominaisuuksia, joten se sopii hyvin naisille, joilla on aknen, hirsutismin tai rasvaisen ihon merkkejä.

Slindavoi auttaa akneen.
Drospirenonin ominaisuudet voivat auttaa aknea sairastavien naisten ihoa.

Varotoimet raskauden ja imetyksen aikana

Jos olet raskaana tai epäilet olevasi raskaana, sinun ei tule käyttää Slindaa. Jos olet käyttänyt Slindaa ennen raskautta, haittavaikutuksia ei voida sulkea pois. Slindan tutkimukset eivät kuitenkaan osoita lisääntynyttä synnynnäisten vaurioiden riskiä.

Imetyksen aikana voit käyttää tätä suun kautta otettavaa ehkäisyvalmistetta, vaikka pieniä määriä drospirenonia voi erittyä äidinmaitoon.

Miten Slinda -ehkäisyvalmistetta otetaan?

Tämä ehkäisypilleri tarjoaa hyvän syklin hallinnan 24+4 päivittäisen aikataulunsa vuoksi. Tämä tekee Slindasta ihanteellisen hoidon sen noudattamisen kannalta.

Se sisältää 24 aktiivista pilleriä ja 4 lumelääkettä. Lisäksi sen etuna on se, että voit ennustaa milloin saat kuukautiset. Lisäksi kuukautisten välinen tiputtelu on minimaalista.

Sinun tulee ottaa yksi tabletti 24 tunnin välein, samaan aikaan päivästä. Läpipainopakkauksen muoto auttaa pitämään sinut perillä aikataulusta. Joten jos noudatat nuolten ja numeroiden suuntaa, et voi käytännössä koskaan mennä pieleen. Voit aloittaa ensimmäisen tabletin ottamisen kuukautisten ensimmäisenä päivänä ja jatkaa pillereiden ottamista oikeassa järjestyksessä.

Kun saavutat neljä lumelääkettä, jatkat niiden ottamista ja aloitat sitten uudesta pakkauksesta. Pakkauksen ja seuraavan välillä ei ole lepopäiviä.

Sinulla saattaa esiintyä epäsäännöllistä verenvuotoa Slindan käytön aikana. Jos näin käy, jatka tablettien ottamista keskeytyksettä.

Slinda ja kierron seuraaminen.
Pillerit on merkitty pakkauksen nuolilla tai viikonpäivien nimillä.

Kuinka aloittaa Slindan käyttö?

Jos et ole aiemmin käyttänyt ehkäisytabletteja, ota pakkauksen ensimmäinen pilleri kuukautisten ensimmäisenä päivänä. Tällä tavalla ehkäisyvalmiste suojaa sinua ensimmäisestä päivästä lähtien mahdolliselta raskaudelta. Näin ollen sinun ei tarvitse käyttää muita ehkäisymenetelmiä.

Jos olet kuitenkin aiemmin käyttänyt toista ehkäisymenetelmää, kuten toista suun kautta otettavaa ehkäisyvalmistetta, emätinrengasta tai depotlaastaria, aloita Slindan ottaminen edellisen ehkäisymenetelmän viimeisen aktiivisen tabletin jälkeisenä päivänä tai emätinrenkaan tai depotlaastarin poiston jälkeen.

Voit kuitenkin aloittaa Slindan käytön myös edellisen ehkäisyvalmisteesi tabletittoman viikon, emätinrenkaan, laastarin tai lumelääkkeen jälkeisenä päivänä. Jos päätät tehdä tämän, sinun on käytettävä ylimääräistä ehkäisymenetelmää ainakin Slindan aloittamisen ensimmäisen viikon aikana.

Yhteenveto

Tämä ehkäisyvalmiste sisältää koostumuksessaan vain drospirenonia, joten se on estrogeeniton. Se tarjoaa tehokkaan ja turvallisen ehkäisymenetelmän sekä vähentää estrogeenin esiintymiseen liittyviä sivuvaikutuksia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Sales Vieira C, Celis C, Galán G, Hernández L, et al. Drospirenone: a Latin American perspective for oestrogen-free oral contraception. Eur J Contracept Reprod Health Care. 2021 Feb;26(1):73-78.
  • Palacios S, Colli E, Regidor PA. Multicenter, phase III trials on the contraceptive efficacy, tolerability and safety of a new drospirenone-only pill. Acta Obstet Gynecol Scand. 2019 Dec;98(12):1549-1557.
  • Chiara Del Savio M, De Fata R, Facchinetti F, Grandi G. Drospirenone 4 mg-only pill (DOP) in 24+4 regimen: a new option for oral contraception. Expert Rev Clin Pharmacol. 2020 Jul;13(7):685-694.
  • Palacios S, Colli E, Regidor PA. Multicenter, phase III trials on the contraceptive efficacy, tolerability and safety of a new drospirenone-only pill. Acta Obstet Gynecol Scand. 2019 Dec;98(12):1549-1557.
  • Book of Abstracts: The 15th Congress of the European Society of Contraception and Reproductive Health. The European Journal of Contraception & Reproductive Health Care. 2018;23(sup1):1-143.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.