Logo image
Logo image

Sipuli ja etikka avuksi jalkojen kovettumiin

3 minuuttia
Jos käytät säännöllisesti tätä etikkaa ja sipulia sisältävää jalkahoitoa, voit poistaa bakteereja sekä pehmentää kovettumia tehokkaammin.
Sipuli ja etikka avuksi jalkojen kovettumiin
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jalkoihin muodostuu helposti kovettumia, jos käytät epämukavia kenkiä ja mikäli jalkasi kärsivät jatkuvasta hankauksesta tai liiallisesta paineesta. Kyseessä on yksi kaikkein tavallisimmista esteettisistä pulmista, ja kovettumat ilmaantuvat yleensä jalan alaosaan tai isovarpaan alle.

Vaikka nämä kovettumat eivät sinänsä vaikutakaan terveyteen haitallisesti, ne saattavat kuitenkin saada ihon halkeilemaan, ja tällöin olet alttiimpana tulehduksille. Tämän lisäksi ajan kuluessa kovettumista tulee usein kivuliaita etenkin silloin, jos jalat ovat edelleenkin altistuneina niille samoille asioille, jotka alunperin aiheuttivat kovettumien muodostumisen.

Hyvä juttu on kuitenkin se, että on olemassa täysin luonnollisia keinoja, joiden avulla kovettumia voidaan poistaa tehokkaasti ilman, että siihen tarvitsisi käyttää suurta määrää rahaa. Näihin ratkaisuihin kuuluvat myös sipuli ja etikka, sillä ne poistavat tehokkaasti bakteereja sekä pehmentävät kovettunutta ihoa.

Kokeile ohjetta itse ja totea yhdistelmän mahtava toimivuus – poista jalkojen kovettumat luonnollisesti sipulilla ja etikalla.

Poista kovettumat luonnollisella hoidolla: sipuli ja etikka

 

Some figure

Jotta voisit poistaa kovettumia, sinun tulee ensin pehmentää ihoa sekä poistaa siitä kuolleita soluja, joita ajan kuluessa on kertynyt.

Sipuli sisältää luonnollisia happoja, jotka tukevat tätä prosessia silloin, jos sitä käytetään ihonhoidossa paikallisesti. Vaikka sipulin haju onkin monelle epämiellyttävä, sillä on loistavia bakteereja ja tulehduksia torjuvia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ehdottomasti suositeltavan jalkojen ihon kunnon kohentamiseksi.

Sipulissa on runsaasti C-vitamiinia, kaliumia, magnesiumia ja foolihappoa, jotka ovat elintärkeät tekijät ihon pitämiseksi kunnossa. Sipulissa on myös sulfuuriyhdisteitä, joilla on kehossa antioksidanttivaikutus. Siten sipuli edistää solujen toimintaa sekä vähentää vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia.

Sipulin mehu kosteuttaa ihoa kuivilla alueilla, torjuu tulehduksia aiheuttavia bakteereja sekä pehmentää jalkojen ihoa.

Tämän lisäksi esittelemässämme hoidossa tulevat mukana etikan mahtavat hyödyt, ja siten saat reseptistä täydellisen avun jalkojen kovettuneen ihon hoitoon.

Etikassa on etikkahappoa ja vitamiineja, jotka auttavat pehmentämään ihoa ilman, että kehosi luonnollinen pH-arvo muuttuisi.

Kuinka sipuli-etikkahoito valmistetaan?

 

Some figure

Tämä kotihoito on loistava ratkaisu useimpiin pulmiin, joita jaloissa usein ilmenee – näitä ovat muun muassa kovettumat, sienet ja rakkulat.

Vaikka hoidon teho ei olekaan aivan yhtä nopeasti havaittavissa kuin joidenkin apteekkituotteiden kohdalla, saat siitä kuitenkin hyvät tulokset, jos toistat hoitoa säännöllisesti.

Ainekset

 • 1 keskikokoinen sipuli
 • 2 dl etikkaa
 • 1 lasikulho
 • Muovikäärettä eli “elmukelmua” (tarpeen mukaan)
 • Pumpulipalloja tai vanulappuja

Valmistus

 • Kuori ja pese sipuli, jotta voisit poistaa kaikki ne bakteerit, joita sen pinnalla on.
 • Leikkaa sipuli useaan palaan ja upota se etikkaan, jonka olet laittanut kulhoon.
 • Anna tämän seoksen seistä 4-8 tunnin ajan, ja laita sitten nestettä jalkojesi iholle ennen kuin menet nukkumaan illalla.

Kuinka hoito tulee toteuttaa?

 • Kostuta pumpulia nesteeseen, ja hiero sillä sitten jalkojen kovettumia.
 • Kun olet peittänyt kyseiset kohdat täysin, laita vanua kovettumien päälle ja kääri alueet vielä muovikelmulla.
 • Laita sukat jalkoihisi ja anna nesteen vaikuttaa yön yli.
 • Seuraavana päivänä pese jalat lämpimällä vedellä ja hiero kovettumia hohkakivellä.
 • Toista tätä hoitoa seitsemän päivän ajan tai niin kauan, kunnes huomaat kovettumien kadonneen täysin.

Näin saat parhaat tulokset

 

Some figure
 • Muista, että lämpimät ja kosteat ympäristöt ovat hyvin otollisia kovettumien muodostumiselle sekä jalkasienen syntymiselle – yritä siis välttää tällaisia tiloja.
 • Missään tapauksessa ei tulisi käyttää pinsettejä tai leikkureita kovettumien poistamiseksi, eikä mitään muitakaan vastaavia esineitä.
 • Käytä tasapohjaisia ja hyvin tuulettuvia kenkiä – tee näin ainakin sen ajan kun toteutat tämän hoidon kovettumien poistamiseksi.
 • Yritä rajoittaa korkokenkien käyttöä, sillä ne ovat yksi kaikkein tavallisimmista kovettumien aiheuttajista.
 • Jotta voisit estää jalkineitasi ärsyttämästä jalkojesi ihoa, laita sille hiukan kosteusvoidetta tai vaseliinia ennen kuin laitat kengät jalkaan.
 • Desinfioi jalkasi säännöllisesti siten, että annat niiden olla kulhossa, jossa on omenaviinietikkaa ja vettä.
 • Ota jalkojen kuorinta osaksi päivittäistä kauneusrutiiniasi.

Jos jalkojen itsepintaiset kovettumat ovat pulma, jonka itse koet häiritseväksi, kokeile tätä yksinkertaista sipulia ja etikkaa sisältävää hoitoa, ja voit pehmentää ihoasi luonnollisesti.

Muista kuitenkin muutama asia: tämän hoidon kanssa tulee olla kärsivällinen ja johdonmukainen, mikäli haluat siitä hyvät tulokset.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Akdemir, O., Bilkay, U., Tiftikcioglu, Y. O., Ozek, C., Yan, H., Zhang, F., & Akin, Y. (2011). New alternative in treatment of callus. Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1346-8138.2010.00978.x

 • Woodburn, J., & Helliwell, P. S. (1996). Relation between heel position and the distribution of forefoot plantar pressures and skin callosities in rheumatoid arthritis. Annals of the Rheumatic Diseases. https://doi.org/10.1136/ard.55.11.806

 • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.