Sano hyvästit jalkojen känsille sitruunan ja aspiriinin avulla
Jalkojen känsiä syntyy usein silloin, kun laiminlyömme tämän kehonosan huolenpidon. Vaikka jalkapohjien ulkonäköön vaikuttavatkin monet tekijät, nestehukka ja tietynlaisten jalkineiden käyttö ovat yleensä näistä tekijöistä merkittävimpiä. Sano hyvästit jalkojen känsille esittelemämme hoidon avulla!
Jalkojen känsät ovat nimensä mukaisesti jalkaterän alueella sijaitsevia ihon kovettumia, jotka ovat usein seurausta paineesta, josta jalat kärsivät kannatellessaan kehon painoa ja sietäessään muita epämukavuuksia.
Kyseessä ei ole vakava ongelma, mutta jalkojen känsät ovat usein epäesteettisiä ja voivat aiheuttaa muita komplikaatioita, kuten sieni-infektioita ja halkeilevia kantapäitä.
Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että jalkapohjien terveys palautettaisiin hoitamalla ja pehmentämällä nämä ihon kovettumat, vaikka känsät eivät sinällään aiheuttaisikaan epämukavuuksia.
Hyvä uutinen on se, että kaupallisten tuotteiden lisäksi on olemassa edullisia kotitekoisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit jättää hyvästit jalkojen känsille jopa lyhyessäkin ajassa.
Yksi näistä vaihtoehdoista on aspiriinin ja sitruunan yhdistelmä, joka säännöllisesti käytettynä auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa tämän ikävän ongelman eliminoimiseksi.
Oletko valmis kokeilemaan sitä käytännössä?
Aspiriinista ja sitruunasta valmistettu jalkahoito känsien eliminoimiseksi
Tämä aspiriinista ja sitruunasta valmistettu kotitekoinen hoito on yksinkertainen kaava, joka on kasvattanut suosiotaan sen ihoa kuorivien ja känsien kokoa kutistavien vaikutuksiensa ansiosta.
Vaikka se ei olekaan ihmeitä tekevä ja välittömiä vaikutuksia tarjoava pikahoito, sen jatkuva käyttö auttaa pehmentämään känsiä ja jättää ihon pehmeäksi ja elpyneeksi.
Verrattaessa muihin kaupallisiin tuotteisiin tämän seoksen aineosat ovat huomattavasti edullisempia, ja mikäli tämä ei vielä riittäisi, ne eivät myöskään sisällä iholle haitallisia tai aggressiivisia kemikaaleja.
Aspiriinin hyödyt
Aspiriini on kivunlievitykseen suunnattu ja veren hyytymistä ehkäisevä lääke, jota käytetään yleensä päänsäryn, verenkiertohäiriöiden ja kuumeen hoidossa.
Näiden suosittujen käyttötarkoitustensa lisäksi aspiriinin koostumus tekee siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon ihon ulkomuodon parantamiseksi.
- Aspiriinin korkea beeta-hydroksihappoihin kuuluva salisyylihappopitoisuus auttaa kuorimaan ja puhdistamaan ihon pintaa pehmentäen samalla jalkateriin muodostuvia kovettumia ja känsiä.
- Aspiriinin sisältämät komponentit muuttavat niitä olosuhteita, joita mikro-organismit tarvitsevat lisääntyäkseen, ja tämä taas tekee aspiriinista myös loistavan sieni-infektioita ehkäisevän ainesosan.
- Aspiriini on lisäksi ihanteellinen apuväline solujen uudistumisprosessin edistämiseksi, sillä se auttaa nopeuttamaan jalkapohjien halkeamien parantumista, joita ihon liiallinen kuivuus voi aiheuttaa.
- Lisäksi aspiriini omaa tulehduksia vastaan taistelevia vaikutuksia ja auttaa vähentämään väsymystä sekä parantaa verenkiertoa.
Sinua saattaa myös kiinnostaa: 4 kasvonaamiota aspiriinista täydellisen ihon saamiseksi
Sitruunan hyödyt
Sitruuna tunnetaan eritoten kulinaarisista ja lääketieteellisistä käyttötarkoituksistaan. Sitruuna on myös ainesosa, joka omaa merkittäviä etuuksia myös ihon hyvinvoinnin kannalta.
- Sitruuna auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa, jolla on tapana kertyä jalkaterien kovettumille, mikä taas vähentää merkittävästi känsien kokoa.
- Sitruunan sisältämät vitamiinit ja mineraalit uudistavat soluja ja parantavat samalla jalkapohjien epäesteettisen, kovan ja halkeilevan ihon ulkomuotoa.
- Sitruunan sisältämällä sitruunahapolla on sienitulehduksia vastaan taistelevia ominaisuuksia ja näin ollen sen säännöllinen käyttö auttaa myös ehkäisemään jalkasienen muodostumista.
- Sitruunalla on ihoa kirkastava vaikutus, jota voidaan hyödyntää myös kovettuneesta ihosta johtuvien keltaisten ja harmaiden läiskien vähentämiseen.
Näin valmistat känsiä pehmentävän kuorintavoiteen sitruunasta ja aspiriinista
Tämän sitruunan ja aspiriinin yhdistelmän etujen hyödyntämiseksi sinun tarvitsee vain seurata askel askeleelta alla olevia yksinkertaisia ohjeita.
Kiinnostuitko aiheesta? Lue täältä lisää: 6 tapaa käyttää sitruunaa kauneudenhoidossa
Ainesosat
- 5 aspiriinia
- 1 sitruunan mehu
- 25 g hunajaa (valinnainen)
Tarvikkeet
- Tyköistuvat sukat
- Jalkaraspi tai hohkakivi
Valmistusohjeet
- Murskaa aspiriineja morttelissa tai leikkuulaudalla niin pitkään, että saat lopputulokseksi hienoa jauhetta.
- Lisää aspiriinijauhe puhtaaseen kulhoon yhdessä sitruunamehun kanssa ja sekoita huolellisesti.
- Voit halutessasi lisätä sekaan myös lusikallisen hunajaa hyödyntääksesi sen ihoa kosteuttavat ominaisuudet.
- Sekoita lopuksi kaikki ainesosat tasaiseksi seokseksi.
Käyttöohjeet
- Pese jalat saippualla ja lämpimällä vedellä poistaaksesi ylimääräisen lian ihon pinnalta.
- Kuivaa jalat pehmeällä pyyhkeellä ja heti kuivauksen jälkeen hiero sitruunasta ja aspiriinista valmistettua seosta suoraan känsiin.
- Laita käsittelyn lopuksi sukat jalkaan ja anna vaikuttaa 30-40 minuutin ajan.
- Vaikutusajan päätyttyä huuhtele jalat lämpimällä vedellä ja hiero lopuksi jalkoja vielä 2-3 minuutin ajan hohkakivellä tai jalkaraspilla.
- Jalkojen hieronta käsittelyn jälkeen auttaa poistamaan kuolleen ihosolukon jäänteet helpommin.
- Kuivaa lopuksi jalat huolellisesti (erityisesti silloin, jos aiot laittaa kengät jalkaan) ja toista käsittely 2-3 kertaa viikossa.
Oletko valmis hemmottelemaan jalkojasi kotona ja heittämään hyvästit jalkojen känsille? Jos jalkasi kärsivät känsistä tai liian kuivasta ihosta, valmistamalla tämän kotitekoisen ja edullisen täsmähoidon onnistut antamaan jaloillesi täysin uudenlaisen ilmeen.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- De Gracia, J., Carne, X., Morell, F., & Laporte, J. R. (2015). Asma por acido acetilsalicilico, otros antiinflamatorios no esteroides y tartrazina. Archivos de Bronconeumología. https://doi.org/10.1016/s0300-2896(15)32058-5
- Gonzáles Rivera, M. A. (2002). La Aspirina. Revista Médica de La Universidad Veracruzana.
- Scout, B. K., & Laguna, N. A. (2005). Aspirina. Pros y contras. Medicina Interna de Mexico.
- Turhan, H. (2006). Lemon balm. In Handbook of Herbs and Spices. https://doi.org/10.1533/9781845691717.3.390
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.