Pinnallisten sieni-infektioiden hoito luonnollisesti

1 kesäkuun, 2019
Pinnallisten sieni-infektioiden aiheuttamaa epämukavuutta voi helpottaa luonnollisilla ainesosilla. Ne ovat hyvin tehokkaita, mutta eivät liian voimakkaita iholle.

Pinnalliset sieni-infektiot ovat ihon sieni-infektioita, joita voi esiintyä missä tahansa osassa kehoa, missä iässä tahansa. Yleisimpiä ne ovat kuitenkin päänahassa, sukupuolielimissä ja kynsissä, erityisesti varpaankynsissä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pinnallisten sieni-infektioiden hoito onnistuu luonnollisesti kotikonstein. Voit valita niistä itseäsi eniten miellyttävän vaihtoehdon, käyttää useampia hoitoja yhdessä tai vaihdella eri hoitojen välillä parempien tulosten saamiseksi.

Pinnallisten sieni-infektioiden hoito kotikonstein

1. Teepuuöljy

Pinnallisten sieni-infektioiden hoito teepuun eteerisellä öljyllä

Teepuuöljy on yksi suosituimmista hoidoista pinnallisiin sieni-infektioihin. Se on itse asiassa tavallinen ainesosa aknen ja hilseen torjuntaan tarkoitetussa luonnonkosmetiikassa sekä hiivasienitulehduksen ja kystiitin hoidossa.

Teepuun eteerinen öljy voi ärsyttää ihoa voimakkaasti, joten sen käyttöä herkillä alueilla ja limakalvoilla tulee välttää. Sitä voi laimentaa kookosöljyyn, jolla on myös sieniä tappavia ominaisuuksia.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Teepuuöljy: ihmeöljy, jolla on paljon hyötyjä

2. Oreganon eteerinen öljy

Oreganon eteeristä öljyä saadaan mausteyrtti oreganosta eli mäkimeiramista. Se on hyvin tehokas öljy, jolla on antibioottisia ja sieniä tappavia ominaisuuksia. Se sopii erittäin hyvin suulliseen käyttöön, kunhan se on ilmaistu etiketissä.

  • Oreganon eteeristä öljyä voi sekoittaa teepuun eteeriseen öljyyn tai juoda. Tässä tapauksessa ota tippa tätä öljyä laimennettuna teelusikalliseen öljyä tai hunajaa kolme kertaa päivässä.

3. Pinnallisten sieni-infektioiden hoito inkiväärillä

Inkivääri on monikäyttöinen hoito, joka auttaa muun muassa tappamaan tietynlaisia bakteereja ja sieniä ilman sivuvaikutuksia.

Voit käyttää inkiväärin eteeristä öljyä tai valmistaa kylvyn inkiväärihaudukkeesta. Kylvystä voi olla paljon apua kämmenien tai jalkaterien sieni-infektioihin. Myös inkiväärin tuoretta mehua voi käyttää.

4. Propolis

Propolis on yksi parhaista luontaisista antibiooteista, joka ehkäisee ja hoitaa kaikenlaisia infektioita. Se tappaa myös sieniä, sillä mehiläiset käyttävät sitä pitämään pesänsä steriilinä.

Voit käyttää propolista sekä ulkoisesti että sisäisesti:

  • Ulkoisesti: Levitä suoraan hoidettavalle alueelle. Suosittelemme valitsemaan alkoholittoman propolis-tuotteen.
  • Sisäisesti: Ota viisi tippaa kolmen tunnin välein, kunnes sieni-infektio häviää. Ehkäisevänä menetelmänä voit ottaa viisi tippaa tyhjään vatsaan joka päivä.

5. Ceylon-kaneli

Kaneli on mauste, jota tulisi ehdottomasti löytyä lääkinnällisiin tarkoituksiin jokaisen ruokakaapista. Itse asiassa se on hyvin tehokas sientä tappava aine, sillä se sisältää niasiinia, tiamiinia ja askorbiinihappoa.

Voit käyttää kanelin eteeristä öljyä tai valmistaa kanelista kylpyjä kuten inkivääristä. Voit myös yhdistää nämä mausteet keskenään tehostaaksesi niiden hoitavia vaikutuksia. Muista valita aina Ceylon-kaneli, joka on se lääkitsevä kanelilajike.

6. Pinnallisten sieni-infektioiden hoito valkosipulilla

Valkosipuli auttaa hoitamaan pinnallisia sieni-infektioita

Valkosipuli on loistava hoito pinnallisiin sieni-infektioihin, sillä se on hyvin tehokas antibioottinen ja sieniä tuhoava aine. Valkosipulia voi käyttää sekä paikallisesti että syödä raakana. Jos sen syöminen sellaisenaan on hankalaa, osta kaupasta valkosipulikapseleita.

Käy tutustumassa: Näin valmistat valkosipuliöljyn kotona

7. Aloe vera

Myös aloe vera -kasvi kannattaa ehdottomasti löytyä kotoa, sillä se voi auttaa hoitamaan useita eri terveysvaivoja. Lisäksi se on hyvin kätevä ainesosa erilaisiin kosmetiikka- ja luontaistuotteisiin.

Aloe vera -geeliä on helppo käyttää sen koostumuksen takia. Voit yhdistää sitä öljyihin ja valmistaa näin helposti imeytyvän voiteen, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

  • Berenji F, Mahdavi Sivaki M, Sadabadi F, Andalib Aliabadi Z, Ganjbakhsh M, Salehi M. A retrospective study of cutaneous fungal infections in patients referred to Imam Reza Hospital of Mashhad, Iran during 2000-2011. Curr Med Mycol. 2016;2(1):20–23. doi:10.18869/acadpub.cmm.2.1.20
  • Dias MF, Quaresma-Santos MV, Bernardes-Filho F, Amorim AG, Schechtman RC, Azulay DR. Update on therapy for superficial mycoses: review article part I. An Bras Dermatol. 2013;88(5):764–774. doi:10.1590/abd1806-4841.20131996
  • Walsh TJ, Dixon DM. Spectrum of Mycoses. In: Baron S, editor. Medical Microbiology. 4th edition. Galveston (TX): University of Texas Medical Branch at Galveston; 1996. Chapter 75. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7902/
  • Carson CF, Hammer KA, Riley TV. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties. Clin Microbiol Rev. 2006;19(1):50–62. doi:10.1128/CMR.19.1.50-62.2006
  • Nazzaro F, Fratianni F, Coppola R, Feo V. Essential Oils and Antifungal Activity. Pharmaceuticals (Basel). 2017;10(4):86. Published 2017 Nov 2. doi:10.3390/ph10040086
  • Leyva-López N, Gutiérrez-Grijalva EP, Vazquez-Olivo G, Heredia JB. Essential Oils of Oregano: Biological Activity beyond Their Antimicrobial Properties. Molecules. 2017;22(6):989. Published 2017 Jun 14. doi:10.3390/molecules22060989
  • Athiban PP, Borthakur BJ, Ganesan S, Swathika B. Evaluation of antimicrobial efficacy of Aloe vera and its effectiveness in decontaminating gutta percha cones. J Conserv Dent. 2012;15(3):246–248. doi:10.4103/0972-0707.97949