Resepti: paistettu kalmari valkosipulin ja persiljan kera

Tämä kalmariresepti on nopea, maukas ja terveellinen tapa valmistaa tämä merenelävä. Tämän reseptin avulla voit kokeilla valmistaa kalmaria myös kotona!
Resepti: paistettu kalmari valkosipulin ja persiljan kera
Anna Vilarrasa

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Anna Vilarrasa.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kalmari on nilviäinen, jota ihmiset syövät ympäri maailmaa. Voit syödä sitä grillattuna, haudutettuna, sashimina …  kalmari on aina herkullinen raaka-aine! Tämän päivän ruokaresepti on paistettu kalmari valkosipulin ja persiljan kera. Resepti on helppo ja tulos suussa sulava.

Maailmassa on noin 12 syötävää mustekalatyyppiä. Kalmarin liha on kiinteää ja siinä on pehmeä maku, joka sopii hyvin minkä tahansa kastikkeen tai mausteen kanssa. Suosittelemme tutustumaan tähän reseptiin ja kokeilemaan sitä kotona!

Paistettu kalmari valkosipulin ja persiljan kera

Kalmari on suosittu merenelävä ruokapöydissä ympäri maailman. Ruokakulttuureissa, joissa korostetaan enemmän paikallista gastronomiaa, löydät monia erilaisia kalmarista valmistettuja ​​ruokalajeja.

Kalmarin lihan kiinteän rakenteen ansiosta voit valmistaa sen nopeasti ja monin eri tavoin. Voit esimerkiksi grillata tai paistaa kalmaria. Lisäksi se on herkullinen lisä patoihin, joissa käytetään hieman paksumpaa kastiketta.

Kalmari on täynnä ravintoaineita. Se tunnetaan korkeasta proteiinipitoisuudestaan ​​sekä mineraaleistaan, kuten seleenistä, jodista, fosforista sekä B- ja E-vitamiineista.

Kaikista näistä syistä suosittelemme valmistamaan paistettua kalmaria valkosipulin ja persiljan kera. Se on nopea ruokalaji, eikä sen valmistaminen vie kauaa. Näin sinulla ei ole mitään tekosyytä olla kokeilematta tätä kevyttä ja maukasta ruokaa.

Ainekset

Tällä reseptillä valmistat 2 annosta:

 • 2 valkosipulinkynttä
 • Ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • Muutama oksa tuoretta persiljaa
 • 5 pientä, tuoretta kalmaria
Paistettu kalmari ja valkosipuli.

Valmistusohjeet

Tämän reseptin avulla huomaat kuinka helppoa ja nopeaa kalmarin valmistaminen on. Lisäksi suosittelemme tekemään kaiken kerralla, jotta saat optimaalisen tekstuurin ja maun.

Toimi seuraavasti:

 1. Puhdista ensin kalmari. Tätä varten sinun on erotettava lonkerot ja poistettava sisäosat. Toinen vaihtoehto on, että pyydät myyjää tekemään tämän puolestasi ennen kalmarin ostamista.
 2. Laita paistinpannu liedelle, lisää tilkka oliiviöljyä ja lisää sitten kalmari. Voit myös lisätä lonkerot, jotka poistit puhdistuksen yhteydessä. Myös ne ovat syötäviä.
 3. Kun kalmari ruskeaa, kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitten persilja ja pilko lehdet erittäin hienoksi. Laita ne kulhoon ja sekoita ne oliiviöljyn kanssa. Yksi tai kaksi ruokalusikallista riittää.
 4. Käännä kalmari 5 tai 6 minuutin kuluttua ja kaada päälle valkosipuli- ja persiljaseos. Paista vielä 5 minuuttia. Sammuta liesi ja voit halutessasi lisätä hieman suolaa tai lorauksen sitruunamehua ennen tarjoilua.

Nyt kun paistettu kalmari on valmis, voit yhdistää sen salaatin, valkoisen riisin, uuniperunan tai paahdettujen vihannesten kanssa.

Kalmarin vasta-aiheet

Yleensä lääkärit suosittelevat kalan ja äyriäisten syömistä osana terveellistä ruokavaliota. Näin ei kuitenkaan ole kaikkien kohdalla, koska äyriäisten syöminen voi olla vaarallista joillekin ihmisille.

Esimerkiksi yksi tärkeimmistä huolenaiheista kalmarin syömisen suhteen on se, että sillä on suhteellisen korkea kolesterolitaso. Se sisältää 230 milligrammaa kolesterolia 100 grammaa kohti. Tällä nilviäisellä on siis yksi korkeimmista kolesterolipitoisuuksista.

Asiantuntijoiden mielipiteet ruokavalion kolesterolista ovat kuitenkin muuttuneet viime vuosina. Harvard toteaa, että vaikka on tärkeää hallita kuluttamasi kolesterolin määrää, varsinkin jos sinulla on jokin sairaus, kuten diabetes, se ei ole niin ongelmallista kuin aiemmin luulimme.

Lisäksi rasvapitoisuuden osalta on parasta keskittyä laatuun määrän sijasta. Kalmari sisältää pienen määrän tyydyttyneitä rasvoja. Ne ovat rasvoja, joita sinun pitäisi syödä vain kohtuullisesti. Se sisältää kuitenkin myös Omega-3 -rasvahappoja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä keholle.

Sinun on myös pidettävä mielessä, että kalmari, kuten kaikki merenelävät, voi aiheuttaa allergisen reaktion. Tämä johtuu siitä, että se sisältää tropomyosiinia. Tämä allergia on kuitenkin harvinaisempi kuin äyriäis allergia.

Jos olet allerginen tietyntyyppisille äyriäisille (taskurapu, hummeri, katkarapu) tai nilviäisille (simpukat, osterit, kampasimpukat), suosittelemme ensimmäisellä kerralla ottamaan hyvin pienen palan kalmaria nähdäksesi, miten reagoit siihen. Sinun tulisi tehdä tämä testi vain allergologin neuvojen ja valvonnan alaisena.

Viimeiset vinkit kalmarin valmistamiseen

Kuten huomaat, tämä kalmariresepti on erittäin helppo valmistaa, vaikka olisit aloittelija keittiössä. Takaamme, että teet sen onnistuneesti, mutta haluamme jakaa muutamia vinkkejä sen helpottamiseksi.

Ensinnäkin suosittelemme ostamaan tuoretta kalmaria pakastetun sijaan. Tuore kalmari on paljon pehmeämpi. Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kypsennysaikaan. Sinun tulee kypsentää pienempiä paloja 5 minuuttia ja isompia 7 tai 8 minuuttia.

Lisäksi, jos haluat tehdä tämän reseptin alkuruoaksi, voit leikata kalmarin renkaiksi tai viipaleiksi ennen kuin laitat ne pannulle. Jos teet niin, niiden täytyy kypsyä vain 3-4 minuuttia. Riippumatta kalmarin koosta ja siitä, kuinka kauan sitä kypsennät, haluat varmistaa, että öljy on erittäin kuumaa ja että lämpö jätetään keskitasolle kypsennyksen ajaksi.

Yhteenveto

Voit ottaa kalmarin osaksi ruokavaliotasi yhtenä proteiinin lähteenä. Jos syöt sitä maltillisesti ja kypsennät sen oikein, voit sisällyttää sen ruokavalioosi muiden ravintoainepitoisten lähteiden, kuten munien, tofun, valkoisen kalan, sinisen kalan ja vähärasvaisen lihan kanssa.

Nyt on aika alkaa kokkaamaan ja nauttimaan tästä herkullisesta raaka-aineesta. Ei ole väliä valmistatko sen alkuruoaksi tai osana isompaa ateriaa, siitä nauttivat kaikki!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Harvard Th Chan. School of Public Health. The nutrition source: cholesterol.
 • Manchester 1824. Allergy information for: squid (Todarodes pacificus). The University of Manchester. Octubre 2016.
 • McGee H. La cocina y los alimentos. Editorial Debate. 2017.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.