14 parasta lainausta luonnonystäville

Rakkaus ei ole tunne vain ihmisten välillä. Voimme myös rakastaa sitä mitä teemme, harrastuksiamme tai sitä, mikä meitä ympäröi. Puutarhanhoito on yksi tällainen rakkauden tai intohimon kohde.
14 parasta lainausta luonnonystäville

Viimeisin päivitys: 07 syyskuuta, 2023

Luonnonystävillä on meille paljon opetettavaa, koska he oppivat joka päivä kauniista, rauhallisista taiteista, kuten puutarhanhoidosta. Kasvien hoitaminen on joillekin ammatti, toisille harrastus, terapia tai intohimo.

Ehkä rakkautemme luontoon on tapa korvata ympäristölle ihmisten suoraan tai välillisesti aiheuttamia vahinkoja. Ja ihmiset kasvattavat muutakin kuin vain kukkia. Se koskee myös kasvien elämän, niiden tarkoitusten ja hyötyjen ymmärtämistä.

Tällaisten toimintojen aikana on syntynyt satoja motivoivia lauseita – ei vain rohkaisemaan rakkautta luontoon, vaan soveltumaan itse elämään. Syvennytään tähän aiheeseen.

Lainauksia luonnonystäville: kasvit voivat tuntea ja antaa rakkautta takaisin

Tiedätkö jonkun, joka puhuu kasveille ja väittää, että ne eivät vain ymmärrä häntä, vaan myös vastaavat hänelle? Tämä uskomus ei ole täysin kaukaa haettu.

Kuntonsa, elinvoimansa ja kasvunsa kautta kasvit vastaavat huoltajiensa heille antamiin sanoihin ja hoivaan. Se on sekä luonnon että rakkauden ilmentymä!

Tiede on käsitellyt hypoteeseja kasvillisuuden älykkyydestä. Esimerkiksi SDL Environmental Researchin ja Outreachin jakama artikkeli viittaa kasvien herkkyyteen ja huomauttaa, että niillä on jopa 15 aistia. Lisäksi jotkut lajit ovat niin älykkäitä, että ne vaihtavat tietoa ja kommunikoivat keskenään sekä eläinten kanssa.

Tässä julkaisussa todetaan myös, että kasveilla on oma persoonallisuutensa: ne muistavat, nukkuvat ja jopa huolehtivat jälkeläisistään. Joten miksi ne eivät muka pystyisi vastaamaan ihmisille? Tietenkin ne tekevät sen omalla tavallaan, näyttäen kauniilta tai rappeutuvilta, kasvaen nopeasti tai hitaasti ja kukkien enemmän tai vähemmän.

Näin niiden “kasvatuksen” aikana niistä tulee opettajia ja päähenkilöitä niille, jotka jakavat kiintymyksensä näitä eläviä olentoja kohtaan.

Lainauksia luonnonystäville

Nyt aiomme jakaa joitain lauseita, jotka ovat syntyneet kosketuksesta luontoon ja jotka ovat hyödyllisiä puhuttaessa kasvien kanssa, pohdittaessa ystävien kanssa tai yksinkertaisesti ekstrapoloidessa elämää.

1. Lainaus läheisyydestä, onnesta ja palvelun lahjasta

“Kukat tekevät ihmisistä aina parempia, onnellisempia ja auttavaisempia: ne ovat myös auringonvaloa, ravintoa ja lääkettä sielulle.”

-Luther Burbank

Puutarhuri ja kasvitieteilijä Burbank korostaa ystävällisyyttä ja kohteliaisuutta kasveja kohtaan sekä epäitsekkyyttä ja mielihyvää, jota kasveista huolehtiminen synnyttää.

2. Lainaus luonnonystäville inspiraatiosta ja taiteesta

“Jos todella rakastat luontoa, löydät kauneutta kaikkialta.”

-Vincent van Gogh

Kuuluisa hollantilainen taidemaalari viittaa luontoon inspiraation lähteenä, joten hän pohti ympäristön kauneutta tehdäkseen taidetta.

Van Goghilla oli viesti luonnonystäville.
Van Gogh liittyy luontoon ja auringonkukkamaalaukset osoittavat hänen herkkyyttään.

3. Nykyajan ja tulevaisuuden rauhallisuus

“Kun istutamme puita, istutamme rauhan ja toivon siemeniä.”

-Wangari Maathai

Biologi, aktivisti ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja viittasi puiden istuttamisen tärkeyteen yhteisöjen hyödyksi nyt ja tulevaisuudessa maailmassa, joka on rauhallinen ja jossa harjoitetaan kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä ja sitoutumista.

4. On asioita, joita ei voida välttää

“Voit leikata kaikki kukat, mutta et voi estää kevään tuloa.”

-Pablo Neruda

Yksi tulkinta siitä, mitä chileläinen runoilija ja poliitikko esitti, olisi se, että vaikka kuinka kovasti yrität muuttaa tai pakottaa tilanteita, sen, minkä on määrä tapahtua, tapahtuu. Joten, vaikka kokonainen puutarha tuhottaisiinkin maan tasalle, luonnonvoima voittaa, niin että siellä kukkii jälleen.

5. Lainaus luonnonystäville viisauden lähteestä

“Näyttää siltä, että kasveja on kylvetty maan päälle runsain mitoin, kuten tähtiä taivaalla, kutsumaan ihmistä nautinnon ja uteliaisuuden kiihotuksesta luonnon tutkimiseen.”

-Jean-Jacques Rousseau

Tämän lauseen kirjoittaja puhuu yhdestä tarkoituksesta, joka kasveilla on tässä maailmassa: kutsu ihmisille tiedustella ja kouluttaa itseään niiden kautta.

6. Valoa pimeyden keskellä

“Kukkia on aina niille, jotka haluavat nähdä ne.”

-Henri Matisse

Nämä ranskalaisen taidemaalarin rivit viittaavat siihen, että kamppailujen keskellä on aina mahdollista löytää jotain positiivista. Ehkä aluksi et huomaa sitä, mutta olosuhteita analysoimalla on erittäin todennäköistä, että löydät suotuisan näkökulman.

7. Lainaus luonnonystäville terveydestä ja hyvinvoinnista

“Luonto on lääkkeeni.”

-Sara Mos

Luonto tarjoaa hyvinvointia, rauhaa, hoitoja, tuoksuja ja rentoutumista lukemattomien muiden etujen joukossa. Näin ollen se on yleislääke yleiseen hyvinvointiin.

8. Luonnon voima

“Puut ovat maan pyrkimyksiä puhua kuuntelevalle taivaalle.”

-Rabindranath Tagore

Intialainen kirjailija korosti luonnon vahvuutta ja sen kaikkien elementtien välistä yhteyttä.

9. Yksinkertaisuuden arvo

“Luonto on tyytyväinen yksinkertaisuuteen.”

-Isaac Newton

Jos jotain niinkin vaikuttavaa kuin luontoa miellyttää yksinkertaisuus, niin miksi ihmiset hehkuttavat materiaa ja ostavat aina vain enemmän ollakseen onnellisia? Ehkä sitä englantilainen fyysikko tarkoitti.

10. Lainaus luonnonystäville halusta ja pystymisestä

“Lintu ei laula, koska sillä on vastaus; se laulaa, koska sillä on laulu.”

-Maya Angelou

Puhuminen puhumisen vuoksi tai tekeminen tekemisen vuoksi ei ole sama asia kuin laulaminen. Tämän haluat tai siksi, että sinulla on jotain sanottavaa.

11. Luonnollinen järjestys

“Viisaus ei koskaan sano yhtä, kun taas luonto sanoo toista.”

-Juvenal

Kaikki mitä tapahtuu, vastaa asioiden luonnollista järjestystä. Lisäksi, jos luonto ymmärretään viisauden lähteeksi, on selvää, että se ei koskaan ole viisauden vastainen.

12. Oikea vastaus huonoon kohteluun

“Maata loukataan, mutta se tarjoaa kukkia vastauksena.”

-Rabindranath Tagore

Kun saat huonoa kohtelua tai epämiellyttävän eleen, älä reagoi takaisin samalla tavalla. Osoita myös, että käytöksesi ei heijasta muita.

Harjoittele rauhallisuutta ja käytä hyviä sanoja aseena. Luonto tekee tämän omalla tavallaan, sillä se kärsii päivittäin vahinkoja ja jakaa aina parhaat hedelmänsä.

Luonto on myös viisauden lähde ja opettaa meille arvoja, joita voidaan soveltaa jokapäiväiseen elämään.

13. Kaikki irti ikävistä käänteistä

“Lannoite ei ole hyvä kasassa, mutta vähän levitettynä tekee ihmeitä kaikkialla.”

-Richard Brinsley Sheridan

Kyse ei ole koskaan liiallisuudesta. Päinvastoin, se vain pahentaa tilannetta. Toisaalta, jos annostelet resurssejasi, on erittäin suuri todennäköisyys että saat etuja. Luonnonystävät voivat todistaa tämän.

14. Luonto on paras opettaja

“Valitse vain yksi opettaja: luonto.”

– Rembrandt

Luonto toimii myös ikuisena kasvattajana, ja näin barokin ajan edustaja sen näki.

Luonnonystävät osoittavat tapaa rakastaa elämää

Rakkautta, inspiraatiota, kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea viisautta. Nämä ovat ominaisuuksia, joita luonnonystävät löytävät luonnosta.

Lisäksi Fundación del Agua mainitsee ympäristönsuojelija José Luis Gallegon esimerkkinä kutsumuksesta tutkia luontoa ja sitoutua sen puolustamiseen sekä tarpeesta olla siinä. Luonto saa myös arvostamaan hiljaisuutta, tuntemaan tuulen ja hengittämään vapautta. Monille luonto on tapa rakastaa elämää.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.