Paras aika suorittaa vartalohoito

Tästä artikkelista saat lisätietoja vartalohoidoista ja siitä, milloin niitä suositellaan. Ihannetapauksessa sinun tulisi yhdistää mikä tahansa vartalohoito terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.
Paras aika suorittaa vartalohoito

Kirjoittanut Edith Sánchez

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Vartalohoito on kosmeettinen toimenpide, joka auttaa parantamaan kehosi ulkonäköä. Se voi auttaa muotoilemaan siluettiasi, parantamaan ihoasi tai korjaamaan ongelmia tai puutteita.

Vartalohoidot voivat auttaa korjaamaan selluliittia, ihon velttoutta, ikääntymisen merkkejä ja monia muita ongelmia. Yleensä toimenpiteen suorittaa kauneushoitola. Vartalohoitoja on myös mahdollista löytää joistakin kauneudenhoitoon erikoistuneista liikuntakeskuksista. Lisäksi voit tehdä vartalohoitoja myös kotona.

Yleensä ihmiset käyvät vartalohoidossa, koska he haluavat parantaa vartalon ulkonäköä. Hoidon jälkeen monet ihmiset tuntevat olonsa paremmaksi. Tämän seurauksena heidän itsetuntonsa ja henkilökohtainen hyvinvointinsa paranevat.

Milloin vartalohoitoon kannattaa mennä?

Vartalohoito voi poistaa selluliittia.

Ihminen voi käydä vartalohoidossa milloin tahansa. Vartalohoidot voivat myös auttaa tilanteissa, joissa sinulla ei ole muita terveysongelmia. Sinun tulee muistaa, että jotkin toimenpiteet vaativat jälkihoitoa. Siksi on tärkeää, että sinulla on aikaa, resursseja ja halukkuutta sitoutua hoitoon.

Huomaa myös, että joidenkin toimenpiteiden jälkeen sinun tulisi välttää auringonottoa ja käyttää aurinkosuojaa ulkona liikkuessa.

Asioita, jotka tulee muistaa ennen vartalohoitoa

On tärkeää noudattaa joitain ohjeita ennen vartalohoitoon menoa. Ensinnäkin asiantuntija on pätevin henkilö kertomaan sinulle, mikä toimenpide sopii sinulle parhaiten. Lisäksi kosmetologi voi kertoa sinulle muista käytettävissä olevista vaihtoehdoista. Lisäksi sinun tulee ottaa huomioon seuraavat ohjeet:

  • Jotkut vartalohoidot tarjoavat tuloksia vasta useiden viikkojen jälkeen. Saatat joutua käymään hoidossa kuudesta kahdeksaan kertaa ennen kuin näet tuloksia.
  • On parasta, että asiantuntija tekee tilanteen alustavan arvioinnin. Heidän tulee määrittää, mitä ongelmia sinulla on ja miten he voivat ratkaista ne.
  • On tärkeää, että sinulla on realistinen odotus vartalohoidon tuloksista.
  • Sinun tulee harkita menettelyä ja kysyä mahdolliset kysymyksesi ennen hoidon aloittamista.
  • Parasta on täydentää hoitoja terveellisillä elämäntavoilla. Tämä auttaa sinua saavuttamaan optimaaliset ja pitkäkestoiset tulokset.

Vartalohoitojen tyypit

Voimme luokitella vartalohoidot monin tavoin. On hyvin yleistä, että ne jaetaan kahteen ryhmään: manuaalisiin ja laitteilla tehtäviin. Voit myös jakaa ne luokkiin riippuen ongelmasta, jonka ne auttavat ratkaisemaan. Katsotaanpa joitain niistä.

Manuaaliset hoidot

Yleensä manuaalisiin vartalohoitoihin kuuluu erilaisia hierontaterapiatekniikoita. Ne pyrkivät ratkaisemaan esteettisen tai fyysisen ongelman. Alla olemme maininneet joitakin esimerkkejä:

  • Perushieronta: Tämä parantaa kehon verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Se auttaa poistamaan myrkkyjä ja edistää kudosten hapettumista.
  • Verenkiertohieronta: Tämä auttaa aktivoimaan verenkiertoa. Se koostuu useista tekniikoista, mutta tunnetuin on lymfaattinen hieronta. Kuten nimestä voi päätellä, tämä auttaa tyhjentämään laskimojärjestelmään kuuluvia imusolmukkeita.
  • Esteettinen hieronta: Tämäntyyppinen hieronta auttaa ratkaisemaan esteettisiä ongelmia, kuten selluliittia, velttoutta, paikallista rasvaa, lihasten hypotoniaa jne.
  • Rentouttava hieronta: Tämän hieronnan tavoitteena on tarjota fyysistä ja psyykkistä helpotusta vähentämällä lihasjännitystä ja rauhoittamalla mieltä.

Yleisimmät hoidot laitteilla

Tähän ryhmään kuuluvat hoidot, joissa haluttu esteettinen vaikutus saavutetaan laitteella. Tässä on joitain tärkeimmistä toimenpiteistä:

  • Ultraäänitutkimukset: Asiantuntija suorittaa lipolyysin, joka johtuu norepinefriinin vapautumisesta. Tämä “polttaa rasvaa” ja auttaa hoitamaan paikallista rasvaa, selluliittia ja vastaavia ongelmia.
  • Lipolaser: Tässä hoidossa asiantuntija käyttää ei-invasiivista lasertekniikkaa. Se vähentää paikallista rasvaa ja auttaa muotoilemaan siluettiasi. Se koostuu rasvojen nesteytymisestä, jotka sitten erittyvät imusolmukkeiden kautta. Tämä toimenpide yhdistetään myös manuaaliseen lymfaattiseen poistoon.
  • Sähköstimulaatio: Asiantuntija stimuloi hermo-lihashermopäätteitä pienillä sähkölatauksilla. Tämä aiheuttaa rytmisen supistumisen, joka lisää lihasten kiinteyttä muun muassa.
  • Pressoterapia: Tämä vartalohoito koostuu imusolmukkeiden poistohoidosta laitteilla. Sillä on myös samat edut kuin manuaalisella imunesteellä. Voit saada vain tämän hoidon tai voit täydentää sitä muilla.
  • Tyhjiöhoito: Tämä käyttää kompressoria, joka imee osan kudoksesta. Tämä luo negatiivisen paineen hieronnan. Lisäksi se erottaa ihon, rasvan ja lihaksen edistääkseen muutoksia ja aktivoidakseen verenkiertoa.
  • Kryoterapia: Tässä menetelmässä käytetään alhaisia ​​lämpötiloja, koska rasvasolut ovat erittäin herkkiä kylmälle. Se ei vahingoita solujasi ja vaikutukset ovat samanlaisia ​​kuin rasvaimulla. Lisäksi voit käyttää sitä mihin tahansa kehonosaan.

Muut hoidot laitteilla

Edellä mainittujen lisäksi on muitakin vartalohoitoja, joissa käytetään apuna erilaisia laitteita, mutta jotka eivät ole yhtä tunnettuja. Tässä muutama niistä:

  • Iskuaallot: Tämä vartalohoito käyttää yksipulssisia akustisia aaltoja, tasomaisia ​​polttoiskuaaltoja, radiaalista painetta ja korkeataajuista tärinää. Asiantuntijan käyttämien aaltojen tyyppi riippuu hänen hoitamastaan ​​ongelmasta. Nämä aallot stimuloivat rasvasolujen aineenvaihduntaa ja niillä on monia muita positiivisia vaikutuksia.
  • Velashape tai velabody: Tässä toimenpiteessä asiantuntija käyttää neljää tekniikkaa kerralla – elos, infrapuna, bipolaarinen radiotaajuusenergia ja tyhjiöabsorptio. Se auttaa muokkaamaan kehoa.
  • Body up: Tämä hoito käyttää magneettisia pulssiaaltoja. Se parantaa lihasten toimintaa ja lisää volyymia. Lisäksi se tuottaa positiivisia vaikutuksia jo muutaman käyttökerran jälkeen.
  • HIFU: Tämä käyttää korkean intensiteetin ultraäänienergiaa. Asiantuntija käyttää valonsädettä kehosi kudosten lämpötilan nostamiseen. Tämän seurauksena alueen kollageeni ja elastiini rakentuvat uudelleen. Se kiinteyttää ihoa, vähentää rasvaa, palauttaa kudoksia ja poistaa fibroosin.
  • Ultrakavitaatio: Tämän toimenpiteen avulla asiantuntija käyttää 40 kHz:n moduloituja ultraääniaaltoja. Ne luovat mikrokuplia, jotka värähtelevät ja tuhoavat rasvasoluja. Toimenpide auttaa poistamaan paikallista rasvaa.

Hoidot tarkoituksen mukaan

Voit myös luokitella vartalohoidot niiden tavoitteiden mukaan. Tässä on joitain luokkia:

  • Vartalohoito selluliitille: Lymfahoito, ultraääni, pressoterapia, velashape tai velabody, ultrakavitaatio, tyhjiöhoito ja shokkiaallot.
  • Paikallisen rasvan vähentäminen: Lymfaattinen poisto, vähentävät hieronnat, sähköstimulaatio, kryoterapia, radiotaajuus, tyhjiöhoito, ultrakavitaatio, lipolaser ja velashape tai velabody.
  • Ihon tai lihasten velttouteen: Kiinteyttävät hieronnat, sähköstimulaatio, radiotaajuus, shokkiaallot, HIFU ja velashape tai velabody.
  • Suonikohjujen poisto: Tämä vartalohoito täydentää lääketieteellistä hoitoa. Asiantuntija käyttää yleensä pressoterapiaa ja manuaalista lymfaattista poistoa.
  • Vähennä tai vähennä äänenvoimakkuutta: Vähentävät hieronnat, sähköstimulaatio, radiotaajuus, pressoterapia tai lymfahoito, kryoterapia, tyhjiöhoito, ultrakavitaatio, lipolaser ja velashape tai velabody.
  • Roikkuvalle iholle: Velashape tai velabody, HIFU ja radiotaajuus.
  • Lihasten velttoutta varten: Body up ja sähköstimulaatio.

Kuten näet, ylipainoon ei ole vartalohoitoa. Itse asiassa, ennen kuin teet mitään yllä olevista toimenpiteistä, on välttämätöntä että  painoindeksi on normaali. Esteettiset hoidot täydentävät ja viimeistelevät siluettiasi.

Vartalohoidon yleiset hyödyt

Vartalohoito voi olla mm. hieronta.

Vartalohoito tarjoaa ennen kaikkea esteettisiä etuja. Se auttaa ratkaisemaan ulkonäköongelmia ja se nostaa henkilön itsetuntoa.

Tämäntyyppisellä hoidolla on myös muita positiivisia puolia, kuten:

  • Pieni riski, koska ne eivät ole invasiivisia kuten leikkaukset.
  • Ei vaadi lepoa tai passiivisuutta hoidon jälkeen.
  • Tarjoaa asteittain paranevia tuloksia.
  • Tehokas.
  • Tarjoaa erittäin tyydyttäviä tuloksia.
  • Tekniikat ovat erilaisia ​​ja niitä voidaan yhdistää parempien tulosten saamiseksi.
  • Melkein kuka tahansa voi käydä vartalohoidossa.
  • Maksaa vähemmän kuin leikkaus.

Yleensä vartalohoito auttaa sinua saavuttamaan ulkonäön, johon olet tyytyväinen. Ne muokkaavat siluettiasi ja nuorentavat vartaloasi. Ne voivat myös tarjota terveyshyötyjä, kuten nesteen kertymisen vähentämistä ja verenkierron stimulaatiota.

Kuinka kauan menee ennen kuin näen tuloksia?

Aika, jonka joudut odottamaan ennen kuin näet tulokset, riippuu ongelmasta, jota yrität ratkaista. Se riippuu myös sen vakavuudesta ja käyttämistäsi tekniikoista. Joskus vaikutukset ovat havaittavissa lähes välittömästi. Muina aikoina tulosten näkeminen kestää kuitenkin useamman hoitokerran ajan.

Joka tapauksessa sinun on harvoin odotettava kauan nähdäksesi merkittäviä muutoksia. Useimmissa tapauksissa vartalohoito kestää enintään 8 hoitokertaa. Siksi vaikeimmissa tapauksissa kuluu yleensä keskimäärin kuukausi ennen kuin havaitaan huomattavaa edistystä.

Yhteenveto

Nykyään on olemassa vartalohoitoja lähes kaikkiin esteettisiin ongelmiin. Siksi on paljon vaihtoehtoja joista voit valita, ja voit jatkuvasti edistyä kohti tavoitettasi. Myös uusia hoitotapoja ilmaantuu melko usein.

On tärkeää kysyä lääkäriltä neuvoa ennen vartalohoitoa. Vaikka nämä toimenpiteet eivät ole kovin riskialttiita, lääkärisi voi tarjota sinulle muita vaihtoehtoja ongelmiisi. On myös tärkeää valita hyvämaineinen ammattilainen suorittamaan nämä toimenpiteet.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Trelles, M., Bonanad, E., Moreno-Moraga, J., Alcolea, J., Mordon, S., & Leclère, F. M. (2013). Lipólisis láser y liposucción en ginecomastia: retracción cutánea eficaz y segura. Revista do Colégio Brasileiro de Cirurgiões, 40(1), 23-31.
  • Centurión, P., Cuba, J. L., & Noriega, A. (2011). Liposucción con diodo láser 980-nm (LSDL 980-nm): optimización de protocolo seguro en cirugía de contorno corporal. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, 37(4), 355-364.
  • Sánchez, M. A. R., & Lobertini, M. H. (2017). Medicina estética: Claves, abordajes y tratamientos actuales. Formación Alcalá Editorial.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.