Logo image
Logo image

Palper-rouler -menetelmä ja sen hyödyt

4 minuuttia
Palper-rouler on hierontamenetelmä, jolla hoidetaan selluliittia. Jatka lukemista, niin opit siitä ja sen hyödyistä lisää.
Palper-rouler -menetelmä ja sen hyödyt
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Palper-rouler on kudoshierontamenetelmä, jonka tarkoituksena on edistää lipolyysiä eli auttaa rasvan poistamisessa aktivoimalla lymfa- ja laskimokiertoa.

Se on näin ollen loistava apu taistelussa selluliittia, appelsiini-ihoa ja muita tämänkaltaisia ongelmia vastaan. Se voidaan tehdä käsin tai käyttämällä tähän tarkoitukseen suunniteltua laitetta.

Menetelmää voidaan tehostaa täydentämällä sitä muilla toimenpiteillä. Tämän päivän artikkelissa opit kaiken palper-rouler -menetelmästä sekä sen hyödyistä ja vasta-aiheista.

Selluliitti: vaikea ongelma hoitaa

Sen oikea nimi on ödemaattinen fibroskleroottinen pannikulopatia. Ongelma johtuu rasvasolujen kertymisestä ihon ja alla olevan lihaksen väliin.

Hormonaalisten tekijöiden tiedetään vaikuttavan sen syntyyn, kuten myös iän, perintötekijöiden, ylipainon ja fyysisesti passiivisen elämäntavan. Lisäksi sitä voivat pahentaa heikko laskimo- ja imunestekierto.

Selluliiti on yleisempää naisilla.

Selluliitti ei ole vakava terveysongelma, mutta esteettisestä näkökulmasta kyllä, sillä se aiheuttaa ihon kuhmuraisuutta ja epätasaisuutta (“appelsiini-ihoa”) erityisesti lantiolle, reisiin ja pakaroihin.

Ongelmaan voidaan puuttua lukuisin tavoin, aina kauneushoidoista (mesoterapia, selluliittia vähentävä hieronta, paineaallot, kavitaatio ja radiotaajuus) luontaishoitoihin, joihin kuuluu muun muassa omenaviinietikka ja kahvi.

Some figure

Saatat pitää myös tästä artikkelista: Syväkudoshieronnan hyödyt

Miten palper-rouler toteutetaan

Palper-rouler on menetelmä, jota ehdotetaan ratkaisuksi selluliittiongelmaan. Se koostuu hieronnasta, joka ulottuu ihon syvimpään kerrokseen (hypodermis), jossa rasvasolut sijaitsevat.

Sen tavoitteena on auttaa hajottamaan rasvasolukertymiä ja stimuloida verenkiertoa ja imunestekiertoa. Rasvasoluja hajottamalla ja niitä pienentämällä se siis hävittää selluliittia.

Palper-rouler -menetelmässä ihoa nipistetään ja puristetaan, kuten nimikin viittaa. Termi on peräisin ranskan kielestä ja se voidaan kääntää palpoimiseksi ja rullaamiseksi.

Ideana on puristaa kudosta peukalon ja muiden sormien välissä. Peukalo painaa ihoa yläpuolelta niin, että se auttaa tekemään taitoksen ihoon muiden sormien avulla.

Painamista suositellaan alhaalta ylöspäin, ei koskaan vastakkaiseen suuntaan. Samoin hierottavan alueen tulisi liikkua ylöspäin. Vatsan alueella hieronta tulisi tehdä varoen takaa eteenpäin suuntautuvin liikkein.

On olemassa rullien muotoisia laitteita, jotka imevät kudosta muodostaen taitteen. Näiden laitteiden hyötynä on se, että hieroja ei väsy niin herkästi toistaessaan samaa liikettä.

Laitteen kulkeutumista iholla voidaan edistää käyttämällä öljyjä, joskin niitä tulee hyödyntää maltillisesti, koska muutoin nipistäminen on liian hankalaa.

Hierontakertojen tulisi kestää mieluiten vähintään 10 minuuttia. Tällaista hierontaa voidaan antaa päivittäin, jopa kaksi kertaa saman päivän aikana. Jos hoidon tekee fysioterapeutti, kerran viikossa riittää.

On tärkeää huomioida, että hoidon jo alettua sitä ei tulisi keskeyttää. Vaikka tuloksia jo näkyisi, rasvakertymät voivat palata.

Saatat haluta lukea tämänkin artikkelin: Paras aika suorittaa vartalohoito

Palper-rouler -hieronnan hyödyt

Palper-rouler -menetelmän tulokset vaihtelevat riippuen siitä, miten paljon hierontaa alue saa sekä miten näppärästi nipistäminen tehdään. 2–3 hieronnan viikkotahdilla selluliitti ja appelsiini-iho vähentyvät kuitenkin hyvin todennäköisesti hieman yli kuukaudessa.

Näiden hyötyjen lisäksi menetelmään liittyy myös muita etuja:

 • Se kiinteyttää ihoa
 • Se tekee ihosta kimmoisamman
 • Se edistää kudosten hapensaantia
 • Se parantaa lymfajärjestelmän toimintaa
 • Öljyjen käyttö hieronnan aikana ravitsee epidermistä
 • Se vähentää turvotusta ja taistelee raskaan tuntuisia jalkoja vastaan

On kuitenkin syytä selventää, että tätä menetelmää suositellaan selluliittiin, ei ylipainoon. Se voi kuitenkin auttaa siihenkin.

Vinkkejä ja suosituksia

Palper-rouler -hierontaa pidetään menetelmänä, joka auttaa selluliitin hoidossa, tosin se ei tee ihmeitä yksinään. Se ainoastaan tehostaa terveellisistä elämäntavoista saatuja tuloksia.

Se on näin ollen työkalu, joka toimii parhaiten muiden strategioiden yhteydessä. Tämä pitää sisällään sekä säännöllisen liikunnan että tasapainoisen ruokavalion.

Jotta vaikutus olisi tehokkaampi ja kestäisi pidempään, voidaan huomioida seuraavat suositukset:

 • Hieronnan päätteeksi hankaus jouhikäsineellä stimuloi verenkiertoa estäen rasvakudosta asettumasta uudelleen.
 • Iho on suositeltavaa kuoria kahvilla tai jollain muulla luonnollisella tuotteella.
 • Palper-rouler -menetelmä voidaan yhdistää myös muihin menetelmiin, kuten vakuumihoitoon.

Vaikka tällainen hieronta voidaan tehdä itsekin, suositeltavaa on mennä aina kokeneen ammattilaisen käsittelyyn.

Mahdolliset sivuvaikutukset ja hieronnan esteet

Palper-rouler -menetelmään liittyy verrattain vähän sivuvaikutuksia. Näitä ovat lähinnä ihon punoitus sekä suhteellisen lievä kipu.

Hierontaa ei suositella seuraavissa tapauksissa:

 • Psoriaasi, ekseema tai muu iho-ongelma
 • Verenkiertojärjestelmään liittyvät ongelmat, kuten hemofilia tai tromboosi
 • Jalkojen heikko laskimokierto (surullisenkuuluisat “suonikohjut”)
 • Mustelmat tai haavat iholla
Some figure

Onko palper-rouler -menetelmä tehokas?

Tutkimusten mukaan tällainen hieronta on ikivanha, yleisesti käytetty ja tehokas menetelmä. Se sopii arpien hoitamiseen ihon kimmoisuuden, tulehduksen, kutinan tai kivun parantamiseksi sekä rauhoittamaan potilasta.

Mitä taas selluliittiin tulee, Ranskassa tehtiin yli kahden vuoden ajan tutkimusta, jossa yli 2 500 potilasta sai kolmivaikutteista hoitoa (nesteturvotusta ehkäisevä, lipolyyttinen ja arpeutumista ehkäisevä). Lisätoimenpiteitä olivat palper-rouler -hieronnat kofeiinivoiteella.

Tutkimuksen johtopäätöksissä todetaan, että tämä yhdistelmä tehostaa selluliitin hoitoa ja voi täydentää rasvaimun jälkeisiä leikkausmenetelmiä.

Ongelma, joka vaatii kokonaisvaltaista huomiota

Selluliitin hoito vaatii kokonaisvaltaista lähestymistapaa, mukaan lukien tapauskohtaista analyysiä sopivimman hoidon määrittämiseksi, jolla saadaan parhaat tulokset. Tässä mielessä palper-rouler -menetelmä voi olla osa hoitoa, sillä se on ihanteellinen lisä tasapainoisen ruokavalion ja liikunnan oheen.

Vaikka tämä saattaa tuntua toistolta, on syytä korostaa, että tällaiseen tai johonkin muuhun kauneushoitoon meneminen ei ole syy olla kiinnittämättä huomiota elämäntapamuutoksiin, joita selluliitin vähentäminen edellyttää.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Bonnet, C, Perrin J. Mesodissolution and mesodrain, lepocyte lysis and drainage. Meta-analysis on 2 500 patients. Phlebologie – Annales Vasculaires. 2008; 61: 297-303.
 • Frasson N, Valange-Comhaire M, Almeras I, et al. Cicatrice et massage. Revue Francophone de Cicatrisation. 2018; 2(3): 44-46.
 • Khan M, et al. Treatment of cellulite: Part I. Pathophysiology. Journal of the American Academy of Dermatology. 2010; doi:10.1016/j.jaad.2009.10.042.
 • Mole B, Blanchemaison P, Elia D, et al. L’ultrasonographie à haute fréquence et le celluscore : un progrès dans l’évaluation objective du phénomène de cellulite. Annales de Chirurgie Plastique Esthétique. 2004; 49(4): 387-395.
 • Rulleau T, Rivette C, Toussaint L. El masaje, una técnica basada en la evidencia. EMC – Kinesiterapia – Medicina Física. 2017; 38(3): 1-8.
 • Schavelzon D, Blugerman G, Taboada F, et al. Results of the application of ELOS system (Radio frequency + Light) in cellulitis. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. 2007; 5(1):53-59.
 • Vázquez Gallego J. Manual profesional del masaje. Badalona: Paidotribo, 2009.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.