Logo image
Logo image

Painonpudotus inkivääriteen avulla

3 minuuttia
Sen lisäksi että inkivääri lisää kylläisyyttä, sillä on myös termogeenisiä ominaisuuksia, jotka vauhdittavat aineenvaihduntaa. Tämä johtaa nopeampaan rasvanpolttoon. 
Painonpudotus inkivääriteen avulla
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Inkivääritee – oletko koskaan kokeillut sitä? Sillä on monia lääkinnällisiä ominaisuuksia, joista yksi on se että se auttaa sinua pudottamaan painoasi terveellä, luonnollisella tavalla. Sen miellyttävä, mausteinen maku tekee siitä täydellisen juoman, joka ei ainoastaan auta hoikistumaan, vaan myös lievittää kipua ja saattaa olla yksi parhaista tulehdusta hillitsevistä aineista maailmassa.

Tämän päivän artikkelissa haluamme esitellä parhaita tapoja käyttää inkivääriteetä painonpudotuksen apuna. Mutta on yhtälailla tärkeää tietää, milloin tätä herkullista teetä ei tulisi nauttia.

Kuinka inkivääritee kiihdyttää painonpudotusta?

Some figure

Jos olet huomannut painosi nousseen viime aikoina, eivätkä vaatteesi enää mahdu kunnolla päällesi, on aika ryhtyä toimeen. Ensinnäkin, emme aio käskeä sinua juomaan ainoastaan inkivääriteetä päivien ajan pudottaaksesi painoasi. Ei missään nimessä!

Inkivääritee on tarkoitettu ainoastaan täydentämään terveellistä painonpudotusruokavaliota. Se tarkoittaa, että on tärkeää rajoittaa päivittäistä rasvan käyttöä ja yrittää syödä kaiken kaikkiaan paremmin tekemällä herkullisia salaatteja ja höyrytettyjä vihanneksia, laiminlyömättä päivittäistä proteiininsaantia ja juomalla paljon vettä.

Jos lisäät liikuntaa ja kupillisen inkivääriteetä jokaisen aterian jälkeen, saat painonpudotuksen vauhtiin. Toki se vaatii vaivannäköä, mutta on varmasti sen arvoista.

Otetaanpa selvää, miksi inkivääritee auttaa edistämään painonpudotusta:

1. Parantaa ruoansulatusta

Yksi inkiväärin parhaista eduista on se, että se parantaa ruoansulatusta. Tiedätkö miksi? Se edistää vatsalaukun, ohutsuolen ja paksusuolen säännöllistä liikettä. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoka prosessoituu paremmin ja helpommin, ja saat tarvittavat ravintoaineet samalla kun elimistöstäsi poistuu kaikki tarpeeton.

2. Termogeeninen, vauhdittaa aineenvaihduntaa

Tiedätkö, mitä ruoka-aineen termogeeniset ominaisuudet tarkoittavat? Se tarkoittaa, että ruoka-aine nostaa kehon lämpötilaa auttaen elimistöä tehostamaan aineenvaihduntaa ja polttamaan enemmän rasvaa.

Inkivääri on yksi tehokkaimmista kasveista luonnollisen painonpudotuksen tueksi, ja sen termogeeniset ominaisuudet ovat sen parhaita hyötyjä.

3. Lisää kylläisyyttä

Epäilemättä sinullekin on käynyt joskus näin: syöt lounaasi loppuun, palaat töihin, ja hetken kuluttua tunnet jäytävää tyhjyyttä vatsassasi. Olet edelleen nälkäinen! Ja silloin teet sen virheen, että tartut lähimpään saatavilla olevaan purtavaan: kekseihin, leivonnaisiin jne.

Inkivääri on tunnettu ruokahalun vähentäjä, mikä tekee siitä sopivan juoman nautittavaksi aterian jälkeen, sillä se estää sinua kaipaasta lisää ruokaa. Jos tunnet olosi kylläisemmäksi, et tunne houkutusta napostella aterioiden välillä ja pystyt odottamaan illalliseen asti.

Inkivääri auttaa poistamaan nuo himot ja mieliteot syödä aterioiden välillä. Miksi et kokeilisi jo tänään?

4. Inkivääri on mainio antioksidantti

Inkivääriteessä on paljon antioksidantteja, mikä tarkoittaa sitä, että se auttaa elimistöä poistamaan mahdolliset tulehdusta ja sairauksia aiheuttavat myrkyt. Sisäelimesi toimivat paremmin, mikä edistää rasvan palamista. Se on loistava luonnollinen keino parantaa terveyttäsi!

Kuinka teet inkivääriteetä

Some figure

Ainesosat

  • 22,5 dl vettä
  • 30 g inkivääriä (pilko sormen levyisiksi paloiksi)
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa

Valmistus

Inkivääritee on helppo valmistaa. Kuumenna ensin kupillinen vettä kattilassa tai kuparisessa tai savisessa teepannussa. Yleensä alumiinista tai metallista valmistetut teepannut eivät säilytä tiettyjen kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia, joten vältä mahdollisuuksien mukaan näiden materiaalien käyttöä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää inkivääri ja anna hautua 20 minuuttia. Kun tee on valmista, käännä lämpö pois ja anna seistä 10 minuuttia. Kaada tee lempimukiisi ja lisää puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja lisää ruokalusikallinen hunajaa. Herkullista!

Milloin sitä pitäisi juoda?

Kokeile aloittaa kahdella kupillisella päivässä lounaan ja illallisen jälkeen, 15 päivän ajan. Pidä viikon tauko ja aloita uudestaan. Muista aina terveellinen ruokavalio ja riittävä liikunta.

Milloin inkivääriä ei pitäisi käyttää?

Some figure

Inkivääriä tai inkivääriteetä ei kannata käyttää, jos sinulle on määrätty lääkitys diabetekseen tai korkeaan verenpaineeseen. Näitä lääkkeitä ei tulisi käyttää tämän yrtin kanssa.

Inkivääriä tulisi välttää myös silloin, jos olet raskaana tai imetät.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. 2018. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/clipboard
  • Adei S., Prakash J., Chemical composition and antioxidant properties of ginger root. Journal of Medicinal Plants Research, 2010.
  • Mansour MS., Ni YM., Roberts AL., Kelleman M., et al., Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism, 2012. 61 (10): 1347-1352.
  • Masuda Y., Kikuzaki H., Hisamoto M., Nakatani N., Antioxidant properties of gingerol related compounds from ginger. Biofactors, 2004.21 (1-4): 293-6.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.