Neljä merkkiä siitä, että ystävä käyttää sinua hyväksi

· kesäkuu 27, 2015

Olemme joka päivä yhteydessä erilaisiin ihmisiin. Joistakin heistä tulee todellisia ystäviä, joihin me voimme aina luottaa. Mutta toiset vain yrittävät käyttää hyväkseen ystävyyden etuja, joita tarjoamme heille.

Ei ole aina helppoa sanoa, käyttääkö ystävä sinua hyväkseen vai onko hän todellinen ystävä. Joka tapauksessa on olemassa tiettyjä tilanteita tai ominaispiirteitä siinä, kuinka he pitävät meihin yhteyttä, ja jotka ovat erittäin ominaisia ja tekevät helpoksi tunnistaa negatiivisen ystävyyssuhteen tai tilanteen, jossa joku hakeutuu läheisyyteemme myöhempien aikomusten saattelemana.

Kuulet heistä vain, kun he tarvitsevat jotakin

Tämä on perustavaa laatua oleva piirre epäaidossa tai pyyteellisessä ystävyyssuhteessa; kun ystäväsi tulee luoksesi vain kun hän tarvitsee jotakin sinulta. Tämä voi sisältää erittäin yksinkertaisia asioita, kuten kirjan lainaamista tai hänen kuskaamista jonnekin, tai se voi sisältää monimutkaisempia tilanteita, kuten rahan vippausta.

Ystäviesi auttaminen on merkki rakkaudesta ja kiintymyksestä, mutta jos alat huomata, että tämä henkilö tulee sinulle vain pyytämään asioita, saattaa olla aika asettaa rajat tai lopettaa tilanne.

He lähtevät ulos ystävien kanssa eivätkä kutsu sinua

On ymmärrettävää haluta ystäviemme tutustua toisiinsa ja olla yhteydessä toistensa kanssa. Mutta jos joku, joka on vastikään liittynyt piireihisi alkaa käydä ulkona ystäviesi kanssa eikä kutsu sinua mukaan, kenties käytännössä jopa piilottaa tapaamiset, tämä voi olla hälytysmerkki.

On tärkeää olla objektiivinen jos tällainen tilanne ilmenee, koska joskus on helppoa tuntea olevansa hieman uhattuna tai kateellinen ilman todellista syytä. Tämän vuoksi on suositeltavaa analysoida tilannetta erittäin hyvin ennen kuin jättää kontakti kyseiseen henkilöön.

Käyttää sinun henkilökohtaisia tietojasi omaksi hyödykseen

Jotkut epäaidot ystävät tulevat lähellesi perustavoitteenaan saada tietoa sinusta, jota he voivat käyttää omaksi hyödykseen. Tämä tilanne voi olla niin selvä, että joskus et ehkä ota sitä vakavasti.

Tällaista voi esiintyä useissa erilaisissa tilanteissa, minkä vuoksi sinun tulisi pysytellä valppaana. Voi olla, että tämä ystävä yrittää käyttää kontaktejasi saadakseen työpaikan tai saadakseen suosionosoituksia sinun nimissäsi. Voit joutua kohtaamaan väärinymmärryksiä tai vakavia ongelmia kontaktiesi kanssa ilman että sinulla on minkäänlaista käsitystä siitä, mitä tapahtui.

Tulet usein kielletyksi

Todellinen ystävyys on vilpitöntä ja pyyteetöntä. Tietyissä tilanteissa tarvitsemme ystäviämme. Voi olla, että tarvitset heitä kuuntelemaan, tarvitset suosionosoituksen tai että he auttavat sinua jossakin tilanteessa. Jos huomaat, että ystäväsi aina kieltäytyvät auttamasta sinua, on todennäköistä, että ystävyyssuhteesi ei ole kovin vilpitön.

Tämä tilanne liittyy vahvasti ensimmäiseen tilanteeseen, koska on erittäin yleistä, että epäaidossa ystävyyssuhteessa he pyytävät aina sinua auttamaan tai yrittävät hyötyä sinusta, mutta katoavat, kun sinä tarvitset heitä.

Eivät kaikki, jotka tapaamme elämämme aikana, aio käyttää meitä hyväkseen tai aiheuttaa meille harmia, mutta on tärkeää olla valppaana, jotta välttäisit joutuvasi hyväksikäytettäväksi.

 

Valokuvakokoelma: wrangler