Neljä ideaa muuttaa seinä pystysuoraksi puutarhaksi

Jos rakastat vehreyttä ja luontoa, mutta et halua enempää huonekasveja, inspiroidu näistä pystysuorista puutarhoista: ne ovat todellisia taideteoksia!
Neljä ideaa muuttaa seinä pystysuoraksi puutarhaksi

Kirjoittanut Paula Heidemeyer

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pystysuora puutarha voi tuoda kotiisi yksilöllisen tyylin. Sinun ei siis tarvitse rajoittaa kasvien olemassaoloa pihalle tai puutarhaan; voit myös nauttia suorasta yhteydestä luontoon jopa olohuoneestasi tai keittiöstäsi käsin.

Vain taivas on rajana, kun käytät mielikuvitustasi! Ruukkukasveille tai yrttiviljelmälle löytyy aina täydellinen pieni nurkkaus. Kasvit tuovat lisää elämää kotiisi.

Tässä artikkelissa haluamme antaa sinulle joitakin ideoita oman pystysuoran puutarhan luomiseksi mille tahansa kotisi seinälle. Se tulee näyttämään mahtavalta, kun käytät hieman luovuutta.

Näin teet sen helposti ja turvallisesti.

Sinua saattaa myös kiinnostaa10 helppoa kasvia kotiin istutettavaksi

Tavallisen seinän muuttaminen pystysuoraksi puutarhaksi: se on helppoa!

Jos olet kyllästynyt huonekasveihin tai puutarhan nauttimisesta vain kaukaa, opi kuinka teet pystysuoran puutarhan kotiisi.

Voit jopa käyttää siihen kodissasi olevia arkipäiväisiä asioita, kuten puisia laatikoita, muovipulloja tai lasipurkkeja. Löydät niitä helposti ja ne ovat halpoja ja kykenevät muuttumaan puutarhan perustaksi.

pystysuora puutarha rakennettu lautoihin

Keittiön pystysuora puutarha

Keittiö on yksi käytännöllisimmistä paikoista pystysuoran puutarhan luomiseksi. Siihen sopii mikä tahansa paikka, jossa on pieni nurkka tai muutamalle kasville riittävän suuri nurkkaus.

Voit jopa kasvattaa niissä yrttejä tai pieniä hedelmäpuita. Pidätkö salaatinlehdistä? Vain mielikuvitus on rajana.

Voit tehdä ruukkuja kierrätetyistä materiaaleista tai ostaa valmiita ruukkukasveja ja kiinnittää ne seinälle.

Talon julkisivun pystysuora puutarha

Voit käyttää talosi ulkoseiniä pystysuoran puutarhan tekemiseen. Kun valitset kasveja, mieti kuinka paljon tuulta ja aurinkoa ne tulevat saamaan.

Mieti myös mitä materiaaleja käytät, koska et halua veden tihkuvan sisälle puutarhan vuoksi. Yksi keino ehkäistä tihkumista on käyttää puisia ruukkuja tai alumiinipurkkeja ja päällystää ne vedenkestävällä pressumaisella materiaalilla.

Lue myös tämä sisustusartikkeliSeitsemän tapaa sisustaa kotisi sisäänkäynti

Sisäseinän pystysuora puutarha

Jos haluat antaa kotisi seinälle hieman erikoisemman ja värikkäämmän tyylin, suosittelemme puutarhaseinän tekemistä olohuoneeseen.

Yksi mainio asia tällaisessa puutarhassa on se, että hauskuuden ja kauneuden lisäksi se lisää ulottuvuutta ja syvyyttä. Tulet myös parantamaan ilmanlaatua ilman, että sinun tarvitsee siirrellä ruukkuja joka kerta kun siivoat kotiasi.

Kasvit poistavat hiilidioksidia ilmasta ja pystyvät imemään vahingollisia saasteita, kuten formaldehydiä, jota käytetään mattojen värjäämiseen ja sitä löytyy lattialevyistä.

Voit käyttää pystysuoraa puutarhaa myös tilanjakajana. Jos sinulla on puolikorkeita seiniä tai sermi kotonasi, voit peittää sen kasveilla jakaaksesi tilan visuaalisesti.

Kokeile puisten tikkaiden käyttöä; jos laitat ne nojaamaan seinää vasten ja laitat kasveja portaille, sinun ei tarvitse tehdä reikiä seinään.

Se on superhelppoa!

pystysuora puutarha sohvan yläpuolella

Miksi kasveja tarvitaan

Vehreydellä on todella positiivinen vaikutus ihmisiin. Kaikenlaiset kasvit, pensaat ja puut rauhoittavat meitä ja tekevät meille enemmän hyvää kuin tiedämmekään. On osoitettu, että ne ovat hyväksi meidän mielellemme ja kehollemme.

Työskentelemme kovasti koko päivän ja tarvitsemme lepoa iltaisin, irtautumista ja energian palauttamista.

Voit taistella henkistä väsymystä vastaan, jos kotisi on tehty sellaiseksi että se auttaa oloosi. Makuuhuone ei ole ainoa huone jolla on väliä; myös kotitoimistolla tai opiskeluhuoneella on merkitystä.

Tee pystysuora puutarha mihin vain kotisi huoneeseen, jossa vietät eniten aikaa. Saat hyviä tuloksia jo pienellä vaivannäöllä. Tulet myös huomaamaan tuotteliaisuutesi lisääntyvän ja tilastasi tulee upeannäköinen.

Kun teet pystysuoran puutarhan, sinun ei tarvitse käyttää liikaa aikaa sen huolehtimiseen. Myös hyönteisten on vaikeampi päästä kukkiin, juuriin ja multaan.

Kuten huomaat, vehreyden lisäämiseksi kotiin ei ole mitään rajoituksia. Toivottavasti sait hieman inspiraatiota tästä artikkelista luodaksesi oman seinäpuutarhan. Sinulla ei ole mitään tekosyitä olla tekemättä niin! Muuta tavallinen seinä taideteokseksi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.