Logo image
Logo image

Nämä asiat vaikuttavat rintojen veltostumiseen

2 minuuttia
Voiko olla mahdollista, että rintaliivien käyttäminen voi aiheuttaa rintojen tukikudosten löystymistä ja rintojen riippumista? Valikoi rintaliivisi tarkasti ja varmista, että kokosi on oikea ja että ne istuvat mukavasti - vääränlaiset rintaliivit voivat aiheuttaa puristusta ja painetta rinnassa, joka voi johtaa kudosten löystymiseen.
Nämä asiat vaikuttavat rintojen veltostumiseen
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aika ja painovoima tekevät kaikkien kohdalla tehtävänsä ja ennemmin tai myöhemmin ikääntymisen vaikutukset näkyvät kaikilla. Naiset huomaavat rintojen veltostumisen ja riippumisen yleensä 40-60 ikävuoden välillä, sillä ajan kuluessa rinnat menettävät osan kiinteyttään. Tämä johtaa rintojen riippumiseen. On olemassa muutama seikka, joka kannattaa ottaa rintojen kannalta huomioon, sillä pitämällä huolta kehosta voi ehkäistä rintojen veltostumisen.

Rintojen ulkomuotoon, tuntumaan ja terhakkuuteen vaikuttaa monta eri asiaa. Lasten rintaruokinta, painon dramaattiset heittelyt ja jopa rintaliivit voivat vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti rinnat menettävät kiinteytensä. 

Välttelemällä tiettyjä asioita ja pitämällä huolta koko kehon kokonaisvaltaisesta terveydestä, voit säilyttää rintojen nuorekkuuden ja kiinteyden pidempään. Tässä artikkelissa kerromme sinulle niistä asioista, joita sinun kannattaa välttää rintojen veltostumisen ehkäisemiseksi.

Vääränlaiset rintaliivit

Tämä on yksi yleisimmistä syistä rintojen kudosten löystymiseen. Rintaliivit valmistetaan joustavista materiaaleista, jotka mukautuvat kehon muotoihin. Jos käytät vääränkokoisia tai huonosti istuvia liivejä, ei edes mukautuva materiaali voi auttaa asiaa. Huonot liivit voivat johtaa rintojen ennenaikaiseen veltostumiseen. Käy alusvaateliikkeessä mittauttamassa itsesi, jotta tiedät oikean kokosi. Kokeile erilaisia malleja ja kokoja ja löydä parhaiten itsellesi istuvat liivit. Jopa 80 % naisista käyttää väärän kokoisia liivejä – oletko sinä yksi heistä?

Tupakointi

 

Some figure

Tupakointi on myrkyllinen ja vaarallinen pahe, joka vaurioittaa koko elimistöä. Tupakointi johtaa ihon löystymiseen, joka kiihdyttää myös rintojen ihon löystymistä ja ryppyyntymistä. Tupakan myrkyt vähentävät ihon kollageenia ja heikentävät verenkiertoa. Kollageeni pitää ihon kiinteänä ja sileänä, ja kun se alkaa vähentyä, syntyy ryppyjä. Iho vanhenee ennen aikojaan ja rinnat valahtavat alas.

Jatkuvat muutokset painossa

Dramaattiset heittelyt painossa voivat aiheuttaa ihon löystymistä. Kun rasvakudosta katoaa nopeasti, ei iho ehdi muutokseen mukaan: tästä syntyy löystymistä ja ryppyjä. Rinnat muodostuvat rauhasista ja rasvakudoksesta, joten kova laihtuminen voi muuttaa rintojen kokoa ja tehdä niistä riippuvammat. Etenkin jojo-laihduttajat, joiden paino vähenee ja palaa sitten taas normaaliksi, kärsivät muita herkemmin rintojen veltostumisesta ja riippumisesta. Pitämällä painon jatkuvasti samoissa lukemissa ja nauttimalla terveellistä ja monipuolista ravintoa autat rintoja pysymään kiinteinä ja kauniina.

Auringon UV-säteille altistuminen

Vaikka auringon UV-säteiden vaara on kaikkien tiedossa, eivät kaikki kuitenkaan suojaa itseään auringolta riittävän hyvin. Aurinkosuojan käyttäminen on helppo tapa varmistaa, että aurinko ei pääse vahingoittamaan ihoa ja vaarantamaan terveyttä. Liiallinen aurinko ei pelkästään altista ihosyövälle, vaan se myös vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.

Jos rintakehän ja kaulan ihoa ei suojaa vaatteilla tai voiteilla, voi rintojen iho löystyä nopeasti. Suojaamattomalle rintakehälle nimittäin osuu suuri määrä suoraa auringonvaloa. Aurinko voi aiheuttaa ihon palamista, rypistymistä ja vanhenemista. Käytä siis aina suojavoidetta auringossa oleskellessasi ja vältä liiallista auringolle altistumista.

Vähäinen liikunta ja huono ryhti

Liikunta on yksi tärkeimmistä tavoista pitää rinnat kiinteinä ja kauniina. Muista tukea rinnat hyvillä urheiluliiveillä liikunnan aikana, jotta ne eivät pääse pomppimaan ympäriinsä ja löystyttämään tukikukudosta. On myös tiettyjä liikkeitä, jotka voivat vähentää rintojen kollageenia, joten jos treenaat rintakehää, kannattaa ottaa selvää siitä, mitkä liikkeet pitävät rinnat terhakoina.

Muista myös hyvän ryhdin tärkeys, älä kävele kumarassa, vaan vedä olkapäät taakse ja alas ja pidä selkä suorana. Hyvä ryhti kävellessä ja istuessa auttaa pitämään rinnat kiinteinä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.