Logo image
Logo image

Naisen erogeeniset alueet

3 minuuttia
Sekä naisella että miehellä on lukuisia erogeenisia alueita kehossa, mutta moni niistä on melko tuntematon. Erogeenisten kohtien stimuloiminen auttaa tekemään parisuhteesta paljon nautinnollisemman.
Naisen erogeeniset alueet
Mariel Mendoza

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Mariel Mendoza

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Naisen kehossa on monta erogeenista aluetta, joista suurin osa miehistä ei ole tietoinen. Erogeeniset alueet ovat sellaisia kohtia kehossa, jotka ovat tavallista herkempiä ja jotka voivat saada aikaan seksuaalisen reaktion, kun niitä stimuloidaan.

On tärkeää ottaa huomioon muutkin kuin itsestäänselvät naisen erogeeniset alueet sekä tutkia kumppanin koko kehoa, mikäli tavoitteena on nautinnon maksimointi.

Korvat

Vaikka korvia pidetäänkin usein eroottisina, ne jäävät yleensä vähälle huomiolle, joten tässä on yksi sellainen alue, johon kannattaa panostaa enemmän makuuhuoneessa.

Korvat ovat itse asiassa hyvinkin herkät kosketukselle, sillä niissä on monia reseptoreja. Lukuisten hermopäätteiden vuoksi korvien hyväily voi auttaa kumppaniasi saamaan orgasmin tai lisätä hänen orgasminsa voimakkuutta.

  • Kosketa kumppanisi korvia hellävaraisesti – käytä kieltä korvan ulkoisilla alueilla ja näyki hellästi korvanlehteä.
  • Suutele korvanlehteä hellästi tai ota se suuhusi kevyesti, ja hiero sitä huulillasi. Jos kumppanisi vaikuttaa pitävän tästä, voit tulkita tämän lupana korvanlehden imeskelyyn tai näykkimiseen.

Huulet

Some figure

Huulet ovat tietysti näkyvin ihmisen kehon erogeeninen alue, ja ne ovat täynnä hermopäätteitä hyvin lähellä ihon pintaa (huulissa on 100 kertaa enemmän näitä kuin sormenpäissä!).

Jo pieninkin kosketus huulilla aiheuttaa nautinnollisen hormonien virran, joka saa ihmisen tuntemaan olonsa hyväksi sekä vaikuttaa tunteisiin, kuten myös sukupuolielimiin.

  • Voit tehdä paljonkin kumppanisi huulille – jo niiden alueen suuteleminen (ei suoraan huulten) voi olla stimuloivaa.
  • Useimmissa suhteissa tulinen ja voimakas suudelma saa jotakin aikaan, vaikka kuinka pitkään pariskunta olisi ollut yhdessä. Näin voidaan vahvistaa kahden ihmisen välistä sidettä.

Niska

Niska ei aina ole näkyvillä, mutta se kannattaa kuitenkin huomioida, sillä se on hyvin herkkä alue.

Anna kumppanisi tietää, että et jätä yhtäkään hänen kehonsa herkkää kohtaa huomiotta – jos suutelet hänen niskaansa, et taatusti tule katumaan!

Rinnat

Some figure

Monet miehet ovat hulluina kumppaninsa rintoihin, mutta tässä tulee olla tarkkana.

Älä siis purista tai tartu niihin liian kovaa, vaan ole hellävarainen. Kumppanisi reaktio liikkeisiisi kertoo kyllä, mikä toimii ja mikä taas ei.

Sisäreidet

Käytä sormiasi sisäreisien ihon hyväilyyn, ja saat kumppanisi taatusti haluamaan lisää. Ja sitten käytä mielikuvitustasi!

Sisäreidet eivät ole seksuaalisessa mielessä vain sitä varten, että ne kietoutuvat miehen kehon ympärille lähestyssaarnaaja-asennossa – naisen sisäreidet ovat herkät hellävaraiselle kosketukselle, suutelemiselle ja nuolemiselle.

  • Kuumana kesäpäivänä voit käyttää jääpalaa ja kuljettaa sitä ylös alas kumppanisi sisäreisillä, jotta voisit antaa hänelle uusia, nautinnollisia tuntemuksia.

Emätin

Some figure

Naisen erogeeniset alueet sisältävät tietysti tämänkin – emätin on itsestäänselvä lisäys listallemme, mutta moni mies kuitenkin kiirehtii sinne vähän liian nopeaan.

Käytä aikaa ja ole leikkisä. Ole luova, mutta ennen kaikkea ole hellävarainen.

Emätin on kaikkein erogeenisin naisen kehon alue, mutta se on myös melko hauras – älä siis ole kovakourainen. Jokainen nainen on myös erilainen, joten tutki mistä oma kumppanisi nauttii eniten.

Alavatsa

Navan ja lantionpohjan välinen alue on naisen erogeenisista alueista vähemmän tunnettuihin kuuluva. Se voi kuitenkin olla äärimmäisen nautintoa tuova, sillä voit stimuloida G-pistettä täältä käsin – kyseinen piste on juuri vastakkaisella puolella lantiota.

Alue ei ainoastaan ole hyvin herkkä, vaan jo kevyt stimulaatio saa veren virtaamaan muihin erogeenisiin alueisiin. Alavatsa on hyvin lähellä emätintä ja klitorista, ja ajatus alemmaksi liikkumisesta on hyvin kiihottava monelle naiselle.

Käytä käsiäsi hyväillen hellästi vatsan alaosaa, ja sitten käytä hiukan enemmän painetta. Voit huomata, mikä naista miellyttää, ja ottaa sitten nämä asiat osaksi seksielämäänne pysyvämminkin.

Jotta pariskunnan seksielämä pysyisi kiinnostavana (etenkin pitkässä suhteessa), kannattaa hyödyntää vaihtelua. Käytä huuliasi, hampaitasi ja kieltäsi. Nuoleminen, näykkiminen ja hyväily sekä erilaisen paineen kokeilu kannattaa.

Jos tunnet naisen kehon erogeeniset alueet hyvin, suurempi nautinto on taattu sekä kumppanillesi että itsellesi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Nummenmaa, Lauri & Suvilehto, Juulia & Glerean, Enrico & Santtila, Pekka & Hietanen, Jari. (2016). Topography of Human Erogenous Zones. Archives of Sexual Behavior. 45. 10.1007/s10508-016-0745-z.
  • Komisaruk,B. R.,& Whipple, B. (2005). Functional mri of the brain during orgasm in women. Anual Review of Sex Research, 16,  6286.
  • Schober, J.; Weil, Z.; Pfaff, D. (2011). “How generalized CNS arousal strengthens sexual arousal (and vice versa)”. Hormones and Behavior59 (5): 689–695.
  • Jerrold S. Greenberg, Clint E. Bruess, Sara B. Oswalt (2014). Exploring the Dimensions of Human Sexuality. Jones & Bartlett Learning. pp. 102–104. ISBN 1449648517.
  • Piccini, Meghan., Zito, Patrick.(2020).Anatomy, Head and Neck, Lips. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507900/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.