Logo image
Logo image

Näin teet kodistasi raikkaan tuoksuisen

3 minuuttia
Kukat ja kotitekoiset ilmanraikastajat ovat erinomaisia apuja kodin pitämiseksi hyväntuoksuisena. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että tuuletus on riittävää.
Näin teet kodistasi raikkaan tuoksuisen
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Onko kotisi tuoksussa syystä tai toisesta parantamisen varaa? Joskus olet kenties tuulettanut koko kodin, etkä silti ole saanut ilmaa niin raikkaaksi ja hyväntuoksuiseksi kuin haluaisit. Jos näin käy usein, ei huolta, sillä nyt kerromme parhaimmat vinkkimme, joilla teet kodistasi raikkaan tuoksuisen luonnollisesti ja tehokkaasti.

Jatka lukemista – tässä tulevat helpot ja kätevät neuvomme ilman pitämiseksi miellyttävänä, ilman kaupan valmistuoksuja.

Näin teet kodistasi raikkaan tuoksuisen

1. Kokeile hajuja neutralisoivia tuotteita

Some figure

Nykyisin on tarjolla monenlaisia ja kiinnostavia ilmanraikastamiseen tarkoitettuja tuotteita. Yksi hyvä vaihtoehto on ruokasooda, jolla on valtava kyky imeä kaiken tyyppisiä hajuja.

Laita vain pieneen astiaan hiukan ruokasoodaa ja muutama pisara sitruunamehua, ja aseta astioita kotisi nurkkiin. Tässä täytyy tietysti olla varovainen, että lapset ja lemmikit eivät pääse astioihin käsiksi.

Hiili on yksi toinen hyvä tuote. Se on erittäin tehokas silloin, kun haluat neutralisoida voimakkaita hajuja sellaisissa paikoissa, joissa on runsaasti kosteutta. Jotta tämä konsti olisi tehokas, muista vaihtaa tilalle aina silloin tällöin tuoretta hiiltä.

Lue aiheesta lisää: Torju finnejä ruokasoodalla – 3 hoitoa

2. Vesi ja etikka

Jotta voisit hankkiutua eroon kaikista pahoista hajuista kotona, laita yhtä suuret osat vettä ja etikkaa kulhoon.

Sitten lisää mukaan hiukan aromaattisia yrttejä ja sitruunankuorta. Jätä seos keittiöön, jotta huonot hajut imeytyvät pois samalla kun laitat ruokaa. Tämä on oivallinen konsti myös tupakan jättämiin hajuihin, ja voit käyttää kyseistä yhdistelmää missä tahansa kotisi huoneessa.

3. Tee kodin tuoksusta loistava itsetehdyllä raikastajalla

Some figure

Kannattaa kokeilla oman raikastajan valmistamista. Tarvitset tähän vain 15 pisaraa laventelin tai sitruunan eteeristä öljyä ja pullon, joka on täynnä vettä, ja sitten sekoita ainekset hyvin.

Voit käyttää tätä seosta raikastaaksesi minkä tahansa kotisi kohdan, ja kotitekoiset raikastajat kannattaa laittaa ikkunoiden lähelle, jotta sisään virtaava ilma voisi kiertäessään saada kodin tuoksun paremmaksi.

4. Kukatkin ovat hyviä luonnollisia raikastajia

Gardenia, pelargonia ja orkidea ovat kaikki oivia valintoja, jos haluat tehdä kotisi tuoksusta paremman. Jasmiini on myös todella miellyttävän tuoksuinen. Laita kukat maljakkoon, jotta niiden voimakas tuoksu pääsisi leviämään tiloihin.

5. Kokeile koneellista ilmanpuhdistusta

Ilmanpuhdistaja on yksi parhaista avuista silloin, kun halutaan poistaa kaiken tyyppisiä hajuja ja samalla muita haittoja, kuten esimerkiksi viruksia ja bakteereja. Nämä koneet ovat erityisen hyviä silloin, kun kodissa on eläimiä, sillä ne auttavat pitämään kodin vapaana näidenkin hajuista.

Voit kokeilla lisänä luonnollisia vaniljan aromeja. Tätä varten laita vain muutama pisara vaniljaa puuvillavanuun suodattimen lähelle, ja vaihda kuuden tunnin välein halutessasi paremman tuoksun kotiisi.

  • Kotitekoinen ilmanraikastin on myös mahdollista valmistaa, ja tätä varten keitä kolme männynoksaa, kaksi laakerinlehteä ja yksi muskottipähkinän siemen. Jotta voisit saada tuoksun kestämään pidempään, tee tämä sekoittaminen alhaisella lämmöllä.
  • Appelsiinista saat tehtyä ilmanraikastajan seuraavalla tavalla: leikkaa yksi appelsiini puoliksi, kaiverra toinen puolikas ja täytä sitten karkealla suolalla. Laita se roiskeita estävään astiaan, ja saat näin mahtavan luonnollisen ilmanraikastimen.
  • Rosmariinista voit valmistaa ilmanraikastimen siten, että keität hiukan rosmariininlehtiä ja hiukan sitruunanviipaleita. Keitä tunnin ajan. Sitten lisää muutama pisara vaniljauutetta, jotta saisit raikkaalta tuoksuvat tilat muutamaksi päiväksi.
  • Kuivatut kukat toimivat myös ilmanraikastajina siten, että paloittelet hiukan ruusunlehtiä, laakerinlehteä, eukalyptusta, timjamia ja salviaa. Sekoita sitten nämä hyvin ja laita pussukoihin. Kun tuoksu laimenee, lisää vain sekaan muutama pisara alkoholia.

6. Älä unohda myöskään ihan tavallista tuulettamista!

Yksi avainasia, jolla teet kodistasi raikkaan, on tietysti tuulettaminen. Yritä siis tuulettaa tilat joka aamu, sillä tämä yksinkertainen rutiini on tärkeä vaihe.

Tarvitset vain kymmenen minuuttia, jotta ilma raikastuu hyvin, ja jotta voisit poistaa huonoja hajuja, joita on jäänyt sisään.

Varmista, että saat tuuletuksen aikana hyvän ilmavirran tulemaan sisään, jotta tulos olisi mahdollisimman hyvä.

Onko kotisi epämiellyttävän hajuinen, tai haluaisitko sinne jonkin hyvän tuoksun? Jos etsit luonnollista tapaa parantaa asuntosi tuoksua, kokeile näitä reseptejä ja perusneuvoja, jotta kotisi olisi miellyttävämpi paikka asua!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.