Näin käytät kookosöljyä kauneudenhoidossa
Luonnonkosmetiikkaa on saatavilla monenlaista, mutta usein käytämme tottumuksesta tuotteita, joita olemme käyttäneet vuosien ajan. Kookosöljy on yksi tehokkaimmista ja monikäyttöisimmistä tuotteista, joka soveltuu kauneudenhoitoon ihanteellisesti. Kun käytät kookosöljyä kauneudenhoidossa, se suojaa ja parantaa ihon terveyttä, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Öljy soveltuu myös hiusten kiillon ja pehmeyden palauttamiseen.
Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit käyttää kookosöljyä kauneudenhoidossa kokonaisvaltaisesti.
Käytä kookosöljyä kauneudenhoidossa ihosi kosteuttamiseen
Kookosöljy sisältää ravintoaineita, jotka saavat ihon hehkumaan. Voit levittää kookosöljyä iholle suoraan suihkun jälkeen, jolloin ehkäiset ihon kuivumista ja pidät sen sileänä. Öljyä voidaan käyttää raskausarpien ja muun arpikudoksen ehkäisyyn ja häivytykseen, sillä se uudistaa ja korjaa ihoa.
Kun käytät kookosöljyä kauneudenhoidossa, se antaa ihollesi tärkeitä öljyjä ja auttaa pitämään ihon hyvinvoivana ja kosteutettuna. Öljyä tarvitsee käyttää vain pieni tippa ja se imeytyy ihoon hyvin, eikä jätä jälkeensä rasvaista, öljyistä tunnetta.
Suositeltua lukemista: Estä harmaita hiuksia ja hiustenlähtöä kookosöljyllä
Kookosöljy on ihohuokosten liittolainen
Kookosöljy pitää huolta ihohuokosista ja kosteuttaa ihoa, tästä syystä se soveltuu myös kasvojen herkälle iholle. Vaikka voi tuntua hullulta laittaa öljyä suoraan kasvoille, se itse asiassa auttaa hillitsemään liiallista öljyntuotantoa iholla.
Kookosöljy poistaa hilseilyn ja kuivuuden, ja ehkäisee varhaisten ryppyjen ja juonteiden syntymistä. Aloita kookosöljyn käyttö silmänympäryksissä ja siirry vähitellen käyttämään sitä kaikkialla kasvoissa. Huomaat heti, miten pehmeältä ja hehkuvalta ihosi näyttää ja tuntuu!
Kookosöljy desinfioi suun
Kookosöljyä voi käyttää ihon lisäksi suun hoidossa. Öljyhuuhtelu poistaa hampaiden väleissä piilevät bakteerit ja tekee hampaista kiiltävät ja kauniit. Samalla se raikastaa hengityksen.
Puhdistaaksesi suun bakteereista, nappaa kaksi ruokalusikallista kookosöljyä suuhusi heti herättyäsi ennen aamiaista ja purskuttele öljyä suussa vähintään 20 sekuntia, mielellään pidempäänkin. Sylje öljy pois ja pese hampaat tavalliseen tapaan.
Oil pulling eli öljypurskuttelu perustuu ayurvediseen lääketieteeseen; öljy kerää patogeeniset bakteerit itseensä ja sylkemällä öljyn pois suusta poistat myös bakteerit – samalla hampaat kirkastuvat ja vaalenevat. Kliiniset tutkimukset ovat myös osoittaneet öljypuhdistuksen toimivuuden: oil pulling vähentää bakteerien määrää suussa, vahvistaa ikeniä ja vähentää plakkia.
Suositeltua lukemista: Kuinka valkaiset hampaasi luonnollisesti
Kookosöljyä hiuksille
Kookosöljy ravitsee ja kosteuttaa hiuksia juuresta latvaan. Tämä tehokas hoito soveltuu käytettäväksi sekä ennen hiusten pesua että sen jälkeen. Voit valmistaa hoitavan naamion, tai sivellä kookosöljyä hiusten latvoihin ilman pois pesemistä. Kookosöljy soveltuu ihanteellisesti etenkin kihartuvan, paksun tukan hoitoon, sillä se syväkosteuttaa helposti kuivuvaa kiharaa hiusta.
Kookosöljy ehkäisee proteiinien katoamista hiuksesta ja korjaa värjäyksen ja lämpökäsittelyn vaurioittamia hiussuomuja.
Hiukset muodostuvat pitkälti proteiineista, ja koska kookosöljy sisältää runsaasti proteiinia, soveltuu se ihanteellisesti hiusten terveyden kohentamiseen. Huomaat eron hiustesi kunnossa välittömästi.
Välttääksesi öljyisen näköiset hiukset, käytä kookosöljyä ennen shampoopesua.
Käyttö hiuksissa
- Tarvitset ½ rkl kookosöljyä. Jos öljy on kovettunut ruokakaapissa, lämmitä sitä muutama sekunti mikrossa tai pehmitä se kämmenissä ennen levitystä.
- Levitä öljy tasaisesti kaikkialle hiuksiin juurista latvoihin.
- Anna öljyn vaikuttaa 10-15 minuuttia.
- Huuhtele hiukset huolellisesti. Saatat tarvita muutaman shampoopesun huuhtoaksesi öljyn rippeet hiuksistasi kokonaan.
Hiukset kauniiksi luonnollisesti: Nämä luonnolliset öljyt kiihdyttävät hiusten kasvua
Kookosöljyllä eroon kynsisienestä
Jos kärsit kynsisienestä, on kookosöljy yksi parhaimmista luonnollisista hoitokeinoista tähän. Öljy tunkeutuu suoraan sienen solukalvolle ja läpäisee sen, muuttaen näin sienen toimintaa ja ehkäisten sen aiheuttamia muutoksia ja vaurioita kynnessä.
Kynsisienen hoito voi olla hankalaa ja pitkäpiimäistä, sillä hoitoa tulee jatkaa yleensä vähintään kuuden kuukauden ajan – tässä ajassa kynsi ehtii uudistua kokonaan ja korvata sienen vaurioittamat osat. Näin käytät kookosöljyä tämän inhottavan ongelman hoitoon:
- Ota pieni tippa kookosöljyä käsiisi ja hiero se sienen tartuttamalle kynnelle.
- Anna öljyn imeytyä hyvin.
- Jos hoidettavanasi on muutama kynsi, pese kätesi huolellisesti ennen öljyn levittämistä toiselle kynnelle tai käytä hanskoja öljyä käyttäessäsi – näin ehkäiset sienen jatkuvaa uudelleentarttumista.
- Toista hoito kaksi tai kolme kertaa päivässä ja alat pian huomaamaan positiivisia muutoksia kynsissäsi.
Vaivaako kynsisieni? Lue: Näin käytät ruokasoodaa kynsisienen hoitoon
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Galindo J, González N, Delgado D, Sosa A, González R, Torres V, et al. Efecto del aceite de coco en la población de bacterias metanogénicas y su relación con otros grupos microbianos del rumen en condiciones in vitro. Revista Cubana de Ciencia Agrícola 2009; 43 (2). Available at: https://www.redalyc.org/html/1930/193015425006/. Accessed 01/13, 2019.
- Larruskain Garmendia J, Idígoras Viedma P, Mendiola Arza J. Onicomicosis: diagnóstico y tratamiento. Información Terapéutica del Sistema Nacional de Salud 2008; 32 (3): 83-92. Available at: https://medes.com/publication/44510. Accessed 01/13, 2019.
- Posada C, de la Torre C. Estrías de distensión: actitud de los dermatólogos. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica 2011; 9 (4): 314-316. Available at: http://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=55571. Accessed 01/13, 2019.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.