Näin estät jalkojen pahan hajun!

Näin estät jalkojen pahan hajun!
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Jalkojen paha haju on erittäin yleinen pulma, ja useimmat ihmiset joutuvat kohtaamaan sen ennemmin tai myöhemmin elämässään. Epämiellyttävä haju voi  johtua puutteellisesta jalkojen hygieniasta, sienestä tai bakteereista, vääränlaisista jalkineista, kosteudesta tai jopa stressistä. Vaikka ilmiö onkin hyvin yleinen, on se usein nolostuttava ja epämiellyttävä arkipäivän harmi. Tässä artikkelissa kerromme siis tehokkaista luonnontuotteista, joilla pystyt kontrolloimaan ja estämään jalkojen pahan hajun.

Nykyisin markkinoilla on lukuisia tuotteita jalkojen pahan hajun poistamiseksi. Nämä tuotteet useimmiten kuitenkin vain neutralisoivat hajun, joten ne harvoin poistavat ongelmaa kokonaan. Annammekin sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehokkaasti ja luonnollisin keinoin päästä eroon jalkojen epämiellyttävästä hajusta.

Kuinka estän jalkojen pahan hajun?

Jotta esittelemämme hoidot toimisivat oikeasti, on hyvin tärkeää tehdä muutamia toimenpiteitä ennen niiden toteuttamista. Jalkojen pahan hajun syyt ovat useimmiten arkipäivän tavoissa. Siksi onkin tärkeää ensin tunnistaa ja korjata sellaiset huonot tavat, jotka tulisi jättää pois jalkojen pahan hajun kontrolloimiseksi kunnolla.

  • Jalkojen hygienia: On erittäin tärkeää, että peset jalkasi päivittäin, jotta voisit vähentää niissä muodostuvien bakteerien määrää. Olisi parasta käyttää antibakteerista saippuaa, ja lisäksi tulee käyttää kuorinta-ainetta, jotta voit poistaa kuolleet ihosolut jalkojen iholta.
  • Kosteus: Kosteus on yksi pahan hajun aiheuttajista. Siksi jalat tulisi pitää kuivina, ja liian kosteita olosuhteita tulisi välttää. Näin estät sienen kehittymisen.
  • Deodorantit: Käyttämällä spray- tai puuterimuodossa olevaa jaloille soveltuvaa deodoranttia pystyt estämään liiallisen hikoilun, ja siten myös kontrolloit hajua.
  • Kengät: Kun valitset jalkineita, muista, että ne saattavat vaikuttaa oleellisesti jaloissasi kehittyvän hajun voimakkuuteen. Onkin tärkeää valita sellaiset kengät, jotka antavat jalkojen hengittää, sillä suljetut ja ilmatiiviit jalkineet ovat suoraan yhteydessä pahaan hajuun.
  • Sukat: Sellaiset sukat, jotka eivät ole luonnonmateriaaleista valmistettuja, lisäävät jalkojen hajua. Käytä siis aina kun mahdollista 100 % puuvillasta valmistettuja sukkia, ja vältä tekokuituisia.

Niksejä jalkojen pahan hajun poistamiseksi

Kun olet toteuttanut kaikki yllä luetellut ohjeet, kannattaa kokeilla myös kotihoitoja, joilla poistat ja kontrolloit luonnollisesti ei -toivottuja hajuja. On olemassa useampia tapoja puhdistaa jalat tehokkaasti, jotta hajujen aikaansaama kiusallinen ongelma poistuisi.

Ruokasooda

Jalkojen pahan hajun voi poistaa ruokasoodan avulla.

Ruokasooda on luonnon oma hajunpoistaja, ja sitä voidaan käyttää kaupan spray- ja puuterituotteiden sijasta. Ripottele hiukan ruokasoodaa kengillesi ja jaloillesi, jotta välttäisit liiallisen hikoilun sekä siihen liittyvän voimakkaan hajun.

Omenaviinietikka

Tämä tuote auttaa poistamaan jalkojen hajut sekä tasapainottamaan ihon pH-arvoa. Se on myös miedosti antibakteerinen tuote. Laita 5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa astiaan, jossa on kuumaa vettä, ja anna jalkojesi olla nesteessä kymmenen minuutin ajan.

Salvia

Salvialla on bakteereja hävittäviä ominaisuuksia.

 

Salvia on kasvi, jolla on bakteereja hävittäviä ominaisuuksia, ja sen avulla kontrolloit jalkojesi liiallista hikoilua. Voit käyttää salviaa laittamalla kuivia lehtiä suoraan kenkiisi joka päivä, tai vaihtoehtoisesti voit upottaa jalkasi salviaa sisältävään kuumaan veteen 15 minuutin ajaksi.

Inkivääri

Inkivääri on ruoka-aine, jolla on salvian lailla bakteereja hävittäviä ominaisuuksia. Siten se auttaa hajujen poistamisessa, ja lisäksi inkiväärin tulehtuneisuutta kontrolloivat ominaisuudet vähentävät turvonneisuutta sekä rentouttavat jalkojasi. Tämän tehokkaan hoitotuotteen hyödyntämiseksi raasta yksi keskikokoinen inkiväärinjuuri, ja sekoita veteen. Keitä sitten nestettä 15 minuutin ajan ja käytä sitä jalkojesi hieromiseen ennen nukkumaanmenoa.

Rosmariini, sitruuna ja minttu

Käytä rosmariinia raikastamaan jalkojasi.

Tämä luontaishoito on ihanteellinen jalkojen pahojen hajujen poistamiseksi, sillä se auttaa vähentämään hikoilua, poistamaan bakteereja ja puhdistamaan ihoa syvältä. Jalkasi tuntuvat puhtailta ja raikkailta, ja ne ovat myös hajuttomat!

Näin valmistat rosmariinihoidon:

Sekoita isossa kulhossa lämmintä vettä, yhden sitruunan mehu ja ruokalusikallinen minttua. Liota jalkojasi nesteessä 15 minuutin ajan, ja kuivaa ne sitten kunnolla kaiken kosteuden poistaaksesi.

Kokeile näitä luonnollisia vinkkejä, jotta saisit jaloistasi kotikonstein hajuttomat ja raikkaat!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Jalat kauniimmiksi sitruunankuorilla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Jalat kauniimmiksi sitruunankuorilla

Jalat väsyvät ja kärsivät päivittäisessä rasituksessa. Yllättävä jalkahoito löytyy sitruunankuorista! Lue artikkelista kuinka sitruuna hoivaa jalko...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.