Kotihoidot käsien ja jalkojen kynsisieneen

kesäkuu 8, 2015

Kynsisilsa. Tämä sana voi tuntua hieman oudolta, mutta se viittaa käsien ja jalkojen kynsien sieni-infektioon. Sieni taas viittaa mikro-organismeihin (pieneliöihin) jotka, tässä tapauksessa, voivat vaikuttaa varpaiden tai sormien kynsiin. Yleensä ongelma koskee pääasiassa varpaankynsiä, koska sienen lisääntyminen on todennäköisempää tällä alueella.

Jalkaterät ovat yleensä peitetty ja siten alttiimmat lämmölle ja kosteudelle, mikä tekee siitä ihanteellisen ympäristön kynsisienelle. Jos kärsit myös runsaasta jalkojen hikoilusta, tulisi sinun pitää entistäkin parempaa huolta jalkojen hygieniasta.

Sieni-infektiolle ei ole luonteenomaista aiheuttaa kipua, joka johtaisi aina lääkärin vastaanotolle saakka. Tämä infektio aiheuttaa pääasiassa epämukavuutta kuten kutinaa, punoitusta tai ihon hilseilyä, oikeastaan millä tahansa vartalon alueella missä se esiintyy.

Kun puhutaan erityisesti kynsistä, huomio herää yleensä siinä vaiheessa kun niiden ulkonäkö muuttuu; kynsi värjääntyy tummaksi, se paksuuntuu ja saattaa jopa irrota, se on hauraampi ja saattaa haista epämiellyttävältä.

On hyvä tietää, että jos kärsit jo jostain muusta immuunijärjestelmää heikentävästä sairaudesta, voi sieni-infektio olla erittäin vaarallinen. Mikäli immuunijärjestelmäsi on vastustuskykyinen, ongelma ei ole kovin vakava, mutta silti kovin epämiellyttävä.

Vaikka sairaudella ei olisi merkittäviä riskejä, suosittelemme aina hoitamaan minkä tahansa sairauden kun huomaat sellaisen alkaneen. Tämä siksi, että jos annat sen kehittyä pidempään, on ongelmasta yhä vaikeampi päästä eroon, hoidot kestävät pidempään ja päätyvät olemaan kalliimpia.

Suosittelemme seuraavaksi muutamia kotihoitoja kynsisientä vastaan, auttaaksesi käsittelemään varhaisia kynsisienitapauksia. Jos sinulla on ollut kynsisieni käsissä tai jaloissa jo jonkin aikaa, ja jos ns. vauriot ovat merkittävät, silloin paras vaihtoehto olisi mennä erikoislääkärin vastaanotolle.

Ennaltaehkäisy

sieni-kynnet500x325

Ennaltaehkäisy on paras vaihtoehto. Sinun pitäisi olla hyvin huolellinen henkilökohtaisen hygienian kanssa. Muista, että nämä mikro-organismit viihtyvät parhaiten pimeässä, lämmössä ​​ja kosteassa. Älä siis anna niille suotuisaa ympäristöä kasvaa ja kehittyä.

Pidä sekä sormien että varpaiden kynnet lyhyinä, puhtaina ja kuivina. Jos pidät niistä pidempinä, sinun täytyy huolehtia hygienista tarkemmin. Puhdista kynnet aika ajoin, unohtamatta kuivata niitä kunnolla. Tehdäksesi näin, voit käyttää apuna jopa hiustenkuivaajaa.

Puhdista myös kynsien alustat kunnolla, mutta älä riko niitä. Jos vahingoitat kynsien aluetta niin sieni voi hyödyntää sitä ja mennä sitä kautta sisään. Älä lainaa muille henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita, kenkiä, sukkia jne.

Lääketieteellinen hoito kynsisieneen voi vaihdella paikallishoidosta suun kautta otettaviin lääkkeisiin, ja vakavammissa tapauksissa jopa tartunnan saaneen kynnen poistamiseen. Alla annamme sinulle muutamia hoitotoimenpiteitä, jotka voit suorittaa kotona. Ne auttavat sinua taistelussa kynsisientä vastaan.

Etikka

Omena-siideri-etikka

Upota jalat litraan lämmintä vettä ja johon olet sekoittanut kupillisen (n. 2 dl) omenaviinietikkaa. Anna liota 20 minuuttia. Ota sitten jalat pois vedestä ja kuivaa ne huolellisesti. 

Ruokasooda

Tee ruokasoodasta tahna sekoittamalla sitä pieneen määrään lämmintä vettä. Laittaa sitä tartunta-alueille ja anna hautua muutama minuutti. Huuhtele ja kuivaa hyvin.

Sipuli

Sipuli

Soseuta sipuli tehosekoittimessa. Käyttäen apuna vanutuppoa, laita sipulimehua tartunnan saaneelle kynnelle tai kynsille. Anna vaikuttaa puoli tuntia, huuhtele ja kuivaa.

Oreganoöljy

Sekoita keskenään kaksi tippaa oreganoöljyä ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Levitä suoraan tartunnan saaneille kynsille.

Näitä kotihoitotoimenpiteitä voidaan käyttää kynsisientä vastaan muutaman viikon ajan, kunhan ne eivät aiheuta reaktiota huonompaan suuntaan. Mikäli oireet jatkuvat, ota yhteyttä lääkäriin.

UUTISIA VERKOSSA