Näillä 5 vinkillä saat kiinteät käsivarret

On tärkeää yhdistää liikunta tasapainoiseen ruokavalioon sekä olla johdonmukainen saadakseen kiinteät käsivarret.
Näillä 5 vinkillä saat kiinteät käsivarret
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Monille ihmisille, erityisesti naisille, käsivarret ovat yksi ongelmallisimmista kehonosista, sillä sen lisäksi että niihin kertyy rasvaa, niillä on tapana menettää kiinteytensä ja ne alkavat roikkua. Kiinteät käsivarret vaativat työtä, mutta ovat ehdottomasti vaivannäön arvoisia.

Ongelma pahenee 30 ikävuoden jälkeen, kun lihasmassa alkaa huveta ja elimistön on vaikeampi polttaa rasvakudosta. Jos lisäät näiden ongelmien päälle vielä kimmoisuuden menetyksen, huomaat, että tämä kosmeettinen haitta on jokseenkin hankala hoitaa.

Hyvä uutinen on se, ettei se ole täysin toivotonta. Pienellä vaivannäöllä voit saada kiinteät käsivarret.

Älä jää paitsi näistä 5 parhaasta vinkistä, joilla saat käsivarsiisi haluamaasi ryhtiä.

1. Polta rasvaa saadaksesi kiinteät käsivarret

painonpudotus

Polttaaksesi rasvaa käsivarsistasi on tärkeää, että aktivoit koko kropan ja pudotat painoasi yleisesti, jos sinulle on kertynyt ylimääräistä.

Koska rasvaa ei ole mahdollista polttaa vain yhdestä tietystä kohdasta, etsi keinoja vähentää rasvaa ja syömiesi kalorien määrää sen verran kuin on tarpeellista terveytesi kannalta.

Aerobinen harjoittelu ja tasapainoinen ruokavalio ovat oleellisia ylimääräisen rasvan polttamisessa.

On myös tärkeää välttää suosittuja “ihmedieettejä”, sillä niistä puuttuu ravintoaineita. Vaikka ne voivatkin auttaa pudottamaan painoa, ne usein johtavat lihasmassan hupenemiseen.

Hyvä ratkaisu on vähentää kaloreita jokaisesta päivän aikana syömästäsi ateriasta, eli vahtia annoskokoja.

2. Lisää energiankulutusta

Päivittäinen fyysinen aktiivisuus on yksi parhaista tavoista polttaa kaloreita, parantaa terveyttä ja saada kiinteät käsivarret. Liikunta lisää energiankulutusta, alentaa kolesterolitasoja ja auttaa tasaamaan verenpainetta.

Sinun tulisi liikkua ainakin 20 minuuttia päivittäin, vähintään neljä kertaa viikossa.

Hyvä vaihtoehto vapaa-ajan puutteesta kärsiville ihmisille on kävellä reippaasti töihin tai kauppaan, tai polkea kuntopyörää kotona vaikka televisiota katsellessa.

3. Ruokavaliolla kiinteät käsivarret

proteiinin lähteet

Mitä tulee oikeanlaisen ruokavalion merkitykseen rasvanpoltossa, on erityisesti mainittava tietyt ruoat, jotka sinun tulisi poistaa ruokavaliostasi:

 • Valkoinen sokeri
 • Jauhot
 • Alkoholi
 • Limut
 • Pikaruoka
 • Prosessoidut, suolatut lihat

Nämä ruoat eivät ainoastaan edistä rasvan kertymistä elimistöön, vaan ne ovat myös vastuussa aineenvaihdunnan hidastumisesta, nesteturvotuksesta ja tulehduksesta.

Niiden sijaan sinun tulisi lisätä ruokavalioosi korkealaatuista proteiinia, jota saa näistä:

 • Kala
 • Kananrinta
 • Kalkkuna
 • Palkokasvit
 • Juusto
 • Kananmunat

Sinun tulisi myös syödä ennen kaikkea runsaasti tuoreita hedelmiä ja kasviksia sekä muistaa juoda paljon vettä ja muita sokerittomia nesteitä.

4. Treenaa itsellesi kiinteät käsivarret

Päivittäisten harjoitusten tekeminen käsivarsien kiinteyttämiseksi auttaa sinua vahvistamaan lihaksiasi ja vähentämään roikkuvaa ihoa.

Ihanteellista on löytää kunto-ohjelma, joka treenaa kehon kaikkia osia samalla kertaa, mutta on myös olemassa erityisesti käsivarsille tarkoitettuja harjoituksia.

Punnerrukset treenaavat esimerkiksi rintaa, mutta työstävät myös ojentajia ja vahvistavat niitä.

Voit tehdä kyykkyjä painojen kanssa tai yhdistää aerobisen harjoittelun ja painonnoston.

Valinnastasi riippumatta on tärkeää aloittaa vähitellen, etenkin jos kehosi ei ole vielä tottunut liikuntaan. Liian kova treeni voi johtaa loukkaantumiseen.

5. Ihonhoito

hieronnalla kiinteät käsivarret

Kylmät suihkut ja hieronnat kiinteyttäviä tuotteita hyödyntäen ovat loistava tapa saada kiinteät käsivarret ja ylläpitää niitä.

Molemmat stimuloivat kyseisen alueen verenkiertoa, tuoden sinne happea ja ravintoaineita, joita solujen toiminta tarvitsee.

15-20 minuutin hieronta käyttämällä öljyä tai ihovoidetta voi stimuloida lymfajärjestelmää, vähentäen myrkkyjä ja poistaen ärsyttävää selluliittia.

Kuinka voit valmistaa kiinteyttävää voidetta itse?

Sinun ei tarvitse käyttää mahdottomasti rahaa kaupan kiinteyttäviin voiteisiin. Kokeile tätä orgaanisista ainesosista tehtyä yksinkertaista reseptiä.

Ainesosat

 • 1 kupillinen karitevoita (225 g)
 • 3 ruokalusikallista eteeristä greippiöljyä
 • 3 ruokalusikallista saksanpähkinäöljyä
 • 5 ruokalusikallista mintunmakuista alkoholia

Ohjeet

 • Laita kaikki ainekset alkoholia lukuun ottamatta kuumaan vesihauteeseen ja anna olla 10 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
 • Anna jäähtyä hieman, lisää joukkoon mintunmakuinen alkoholi ja säilö aine ilmatiiviiseen lasipurkkiin.
 • Käytä ainetta tarvitsemasi määrä käsivarsiesi hierontaan pyörivin liikkein.
 • Käytä joka ilta.

Huomaa, että mikään näistä vinkeistä ei toimi yksinään, eivätkä ne tehoa välittömästi. Saadaksesi kiinteät käsivarret sinun on oltava johdonmukainen jokaisen vinkin kohdalla sekä kärsivällinen tuloksia odotellessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Stark, M., Lukaszuk, J., Prawitz, A., & Salacinski, A. (2012). Protein timing and its effects on muscular hypertrophy and strength in individuals engaged in weight-training. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 9(1), 54. https://doi.org/10.1186/1550-2783-9-54
 • Strasser B, Spreitzer A, Haber P. Fat loss depends on energy deficit only, independently of the method for weight loss. Ann Nutr Metab. 2007;51(5):428-432. doi:10.1159/000111162
 • Paul J. Arciero, Christopher L. Gentile,Roger Martin-Pressman, Michael J. Ormsbee, Meghan Everett, Lauren Zwicky and Christine A. Steele. Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml?content=contentSummary-6973
 • Fred B. Roby (1962) Effect of Exercise on Regional Subcutaneous Fat Accumulations, Research Quarterly. American Association for Health, Physical Education and Recreation, 33:2, 273-278, DOI: 10.1080/10671188.1962.10613202
 • Scotto di Palumbo A, Guerra E, Orlandi C, Bazzucchi I, Sacchetti M. Effect of combined resistance and endurance exercise training on regional fat loss. J Sports Med Phys Fitness. 2017;57(6):794-801. doi:10.23736/S0022-4707.16.06358-1
 • Recomendaciones mundiales sobre la actividad física para la salud. Organización Mundial de la Salud. https://www.who.int/dietphysicalactivity/factsheet_recommendations/es/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.