Kiinteydy ja laihdu jäätä käyttämällä

Haluatko hyötyä kaikista kauneushoitolan menetelmistä oman kodin rauhassa? Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten jäätä käyttämällä voi kiinteyttää ihoa.

Oletko kuullut jääterapiasta? Jääterapiassa käytetään kylmää lämpötilaa ihon kiinteyttämiseen ja laihtumiseen. Jatka lukemista, niin tutustumme aiheeseen lisää.

Kylmä avuksi laihtumiseen?

Luit aivan oikein: kylmän lämpötilan käyttäminen paikallisena hoitona iholla voi kiinteyttää ihoa ja jopa auttaa laihtumaan. Kylmää voi käyttää monella eri tavalla, ja esimerkiksi silloin kun kärsii kovasta kurkkukivusta, voi murskatun jään imeskely ja nieleminen helpottaa kurkkukipua paremmin kuin kuuma juoma. Kylmä supistaa verisuonia, puuduttaa ihoa ja helpottaa kipua huomattavasti tehokkaammin kuin kuumalla hoitaminen.

Tässä artikkelissa keskitymme jään käyttämiseen laihdutuksessa. Jos olet kokeillut erilaisia kuumahoitoja, kuten saunassa hikoilua tai kuumia kääreitä, etkä ole onnistunut pudottamaan grammaakaan, saattaa sinua kiinnostaa kokeilla jääterapiaa.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että asettamalla jääpaloja tiettyjen kehonosien päälle voi kiihdyttää rasvanpolttoa. Jääterapia kiinteyttää ja vahvistaa ihoa ja kadottaa ylimääräisiä senttejä niin vyötäröltä kuin reisistä.

Käsi jäässä

Mitä jääterapia on?

Voi olla vaikeaa yhdistää jään käyttäminen laihtumiseen. Jääterapiassa jäätä asetetaan strategisille alueille keholla, etenkin niihin kohtiin, joihin on kertynyt ylimääräistä rasvaa, ja jossa iho on löystynyt ja riippuu. Jäätä käyttämällä voi kiinteyttää löysän ihon ja hoikistaa tehokkaasti kroppaa. Mitkä ovat jääterapian hyödyt?

 • Poistaa myrkyt kehosta ja puhdistaa.
 • Kiinteyttää ja kiristää kudoksia.
 • Nostattaa riippuvaa ihoa.
 • Häivyttää näkyvää selluliittia.
 • Parantaa verenkiertoa (yhdistettynä kuorivaan terapiaan).
 • Pienentää kehon kokoa jo muutaman hoitokerran jälkeen. Tiukat farkut istuvat paremmin.

Jääterapia sai alkunsa Meksikossa 2000-luvun alussa ja se hyödyntää innovatiivista hierontatekniikkaa, joka yhdessä terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan kanssa hoikistaa vartaloa ja kiinteyttää ihoa. Jääterapian tulokset näkyvät jo yhden hoitokerran jälkeen, sillä käytettynä yhdessä hoitavien yrttien kanssa se lisää rasvojen imeytymistä ja stimuloi uusien solujen muodostumista. Näin rasva ei varastoidu kehoon ja iho uudistuu nopeasti.

Jäätä voi levittää iholle muutamalla eri tavalla. Voit käyttää joko jääpalapussia ja kylmägeelipakkausta. Käytä ihon ja kylmän pakkauksen välissä ohutta liinaa tai pyyhettä, jotta iho ei ”pala” kylmän vaikutuksesta. Voit ostaa kasvoille tarkoitetun kylmänaamion, joka kiinteyttää ja raikastaa esimerkiksi silmien aluetta. Jos haluat kiinteytyä vatsan seudulla, voit käyttää jääpalapussia tai kylmägeelipakkausta ja asettaa sen vatsalle. Heitä muutama jääpala muovipussiin, kääri pussi ohueen liinaan ja levitä pussi sille alueelle, jossa toivot näkeväsi kiinteytymistä ja hoikistumista.

Jääpalapussi

Jääterapiaan voi hakeutua kauneushoitoloissa kautta Euroopan ja Yhdysvaltojen. Yleensä hoitoon liittyy puhdistava mutahoito, jolla kuoritaan iho ja puhdistetaan se liasta. Muta myös aktivoi verenkiertoa ja valmistelee alueen jääterapian seuraavalle vaiheelle. Jäähieronta viimeistelee hoidon. Jääterapia on täysin turvallinen hoitomuoto, eikä sen yhteydessä ole raportoitu mitään negatiivisia haittavaikutuksia.

Jääterapia sopii kaikille niille, jotka kaipaavat lisää kiinteyttä ihoon ja vähemmän senttejä strategisiin paikkoihin. Jääterapian käyttäjistä noin 95 % on naisia, mutta terapia sopii hyvin myös miehille. Jääterapiaa suositellaan etenkin hiljattain synnyttäneille ja imettäville äideille, sillä se kiinteyttää ihoa hellävaraisesti ja ilman mitään haitallisia kemikaaleja tai raskaita toimenpiteitä.

Lisäksi jääterapiaa voivat hyödyntää keski-ikäiset naiset, joiden rintojen, pakaroiden ja vatsan alue on alkanut huomattavasti löystyä iän vaikutuksesta. Jääterapia kiinteyttää ja uudistaa.

Jääterapiassa käytettävää jäätä on montaa erilaista, ja voit valikoida itsellesi sopivan vaihtoehdon kotioloissa käytettäväksi. Jääterapiassa voidaan esimerkiksi lisätä jään joukkoon hoitavia eteerisiä öljyjä ja yrttejä, jotka tehostavat hoidon vaikutusta.

Jääterapia leualla

Jäästä voi valmistaa esimerkiksi:

 • Raskausarpia häivyttävä jäähoito
 • Mahaa litistävä jäähoito
 • Kehon kokoa pienentävä jäähoito
 • Kasvoille sopiva jäähoito
 • Riippuvaa ihoa ja ihon löystymistä ehkäisevä jäähoito
 • Raskauden aiheuttamiin muutoksiin sopiva jäähoito

Näin suoritat jääterapiahoidon kotona

Jääterapia on Suomessa vielä verrattain tuntematon kauneushoitomenetelmä, ja usein se on hintava toimenpide, johon kaikilla ei ole varaa. Älä huoli, jääterapiaa voi tehdä myös oman kodin rauhassa vain muutamia aineita hyödyntäen.

Tarvitset:

 • 3 ruokalusikallista peltokortetta
 • Kourallinen rosmariinin lehtiä
 • 3 ruokalusikallista pikakahvia
 • Kourallinen murattia
 • Vajaa litra vihreää teetä tai yerba matea
 • Puoli litraa vettä

Valmistus ja käyttö:

Keitä kaikki ainekset suuressa kattilassa, anna kiehua 15 minuuttia. Poista lämmöltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada muoviastiaan tai jääpala-astiaan ja aseta pakkaseen. Odota, kunnes vesi jäätyy kokonaan.

Käytä jääpaloja tai murskaa muoviastiaan jäätynyt seos pieniksi paloiksi. Laita palat muovipussiin tai pyyheliinaan ja hiero niihin kohtiin, jotka kaipaavat kiinteytystä tai laihtumista. Käytä pyöriviä liikkeitä.