Logo image
Logo image

6 kuntoiluvaihtoehtoa käsivarsien kiinteyttämiseksi

3 minuuttia
Sen lisäksi, että pidät kiinni liikuntarutiinistasi, kannattaa syödä tasapainoisesti sekä välttää liiallista rasvaa, mikäli haluat kiinteyttää käsivarsiasi.
6 kuntoiluvaihtoehtoa käsivarsien kiinteyttämiseksi
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihmisen selviytymisvietti on vastuussa siitä, että keho alkaa helposti varastoida rasvaa silloin, kun se saa liian vähän ravintoa. Tämä elimistöön kertynyt rasva on erityisen näkyvää esimerkiksi käsivarsissa. Jotta voisit välttää käsivarsien veltostumisen, sinun tulee ensin ymmärtää, mistä tässä ilmiössä on kyse. Sitten vasta voit ryhtyä oikeanlaisiin toimiin rasvan vähentämiseksi ja käsivarsien kiinteyttämiseksi. Tässä artikkelissa esittelemme kuusi kuntoiluvaihtoehtoa käsivarsien kiinteyttämiseksi.

Miksi käsivarsia täytyy vahvistaa, jos niistä haluaa kiinteämmät?

Ihmisen kehityksen varhaisimpien vaiheiden aikana, evoluution edetessä, ylä- ja alaraajat olivat elintärkeät selviytymiselle. Tämä koski etenkin hauis- ja reisilihaksia. Hauislihas on erityisen tärkeä siksi, että se antaa tarvittavan voiman ruoan keräämistä varten.

Nykyisin kuitenkin on niin, että ihminen ei käytä tätä lihasta joka päivä. Nämä kehon osat ovat geneettisesti suunniteltuja siihen, että ne keräävät rasvaa enemmän kuin muut alueet. Tällä alueella on myös paljon lihasmassaa.

Käyttämätön rasva muuttuu roikkuvaksi ihoksi, jota näkyy helposti juuri raajoissa. Paras ratkaisu tähän pulmaan on yhdistelmä tasapainoista ruokavaliota ja sellaisia tehokkaita harjoituksia, joiden avulla käsivarsia voidaan vahvistaa.

6 kuntoiluvaihtoehtoa käsivarsien kiinteyttämiseksi

Seuraavaksi kerromme useista eri tyyppisistä liikkeistä, joihin kuuluu sekä klassikoita että uusimpia trendejä.

1. Dippiliike ei koskaan mene pois muodista

Some figure

 

Jos olet sen tyyppinen ihminen, että et halua mennä salille uhkimaan, tämä liike on ihanteellinen, sillä tarvitset siihen vain tuolin ja oman kehosi.

  • Laita tuoli seinää vasten niin, että se ei liiku silloin kun teet liikettä.
  • Seiso selkä tuoliin päin ja laita kämmenet istuimelle, jotta voit saada tukea.
  • Koukista kyynärpäitä, jotta voisit liikuttaa kehoasi ylös- ja alaspäin.
  • Tämä liike pakottaa sinut kantamaan kehosi painon, ja siten pystyt polttamaan rasvaa tehokkaasti.

2. Punnerrukset ovat loistavia voiman lisäämiseksi ja käsivarsien kiinteyttämiseksi

Olet varmaankin tehnyt punnerruksia jossakin elämäsi vaiheessa – ainakin kouluaikoina. Sinun tarvitsee vain maata vatsallasi ja tukea kehosi paino jaloillesi ja käsivarsillesi liikkuessasi ylös-ja alaspäin.

Jotta voisit välttää vammat, varmista, että pidät itsesi kunnollisessa asennossa. On hyvin tärkeää pitää asento hyvänä tämän tyyppisissä harjoituksissa, sillä väärä tekotapa saattaa johtaa vakaviinkin ongelmiin.

3. Käsipainot ovat loistava apu

Käsipainot ovat todella hyödylliset ja helposti käytettävät. Voit ostaa setin ja treenata kotonasi aina silloin kuin haluat.

Painot tarjoavat mahdollisuuden tehdä töitä yksittäisillä alueilla, ja on olemassa useita tehokkaita harjoituksia, joiden avulla käsivarsia voidaan vahvistaa ja joilla rasvaa voi polttaa tehokkaammin.

4. Laita kehosi liikkeelle: kokeile flamencoa!

Some figure

 

Moni kyllästyy lopulta omaan tuttuun liikuntarutiiniinsa. Voit kuitenkin muuntaa tämän laiskuuden hauskuudeksi, jos lisäät rutiiniisi hiukan musiikkia ja luovuutta tanssin kautta.

Flamencotanssissa raajoilla on tärkeä rooli. Hauskuuden lisäksi tämän tanssin monet liikkeet tarjoavat kehollesi useita hyviä harjoitteita, joiden avulla voit vahvistaa käsivarsiasi.

5. Lievitä stressiä nyrkkeilemällä

Jos etsit hyvää tapaa polttaa rasvaa käsivarsistasi, ja jos elämäntyylisi on hyvin stressaava, nyrkkeily on ihanteellinen laji juuri sinulle. Tämä kuntoilumuoto on suosittu sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka ovat hyvin kiireisiä, sillä se vapauttaa sen stressin, joka päivän aikana saattaa kertyä.

Nyrkkeilypussitreenit ovat kaikkein tehokkain vaihtoehto, sillä hauikset aktivoituvat täysin, kun isket säkkiä. Saat siis nopeita tuloksia ilman, että sinun täytyisi mennä kehään ja otella muita vastaan. Kokeile siis tätä kuntoiluvaihtoehtoa käsivarsien kiinteyttämiseksi.

6. Ei pelkkää meditaatiota – kokeile kobraa!

Makaa mahallasi maassa ja nosta yläruumistasi laittamalla kämmenesi matolle.

Työnnä käsiäsi mattoon päin, kunnes käsivartesi ovat täysin suorat, jotta rinnan paino olisi täysin hauisten tukemana.

Yleisesti ottaen jooga-asanat ovat tehokkaita harjoitteita käsivarsien vahvistamiseen. Tällä muodolla on sekin hyöty, että se on vain vähän rasitusta aiheuttava ja ei-aggressiivinen tapa käsitreenin tekemiseen. Pystyt myös edistämään kehosi kykyä toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Muista se, että mikään esittelemistämme harjoituksista ei estä sinua tekemästä myös jotakin toista kuvaamaamme vaihtoehtoa. Valitse siis ne treenimuodot, jotka parhaiten sopivat omiin tarpeisiisi, ja saat velttouden katoamaan käsivarsistasi jo lyhyessä ajassa!

Kokeile jotakin kuntoiluvaihtoehtoa käsivarsien kiinteyttämiseksi, ja tee siitä itsellesi rutiini,  niin käsivarsien roikkuminen ei tule olemaan ongelmasi enää lainkaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Schoenfeld, B. J., Contreras, B., Krieger, J., Grgic, J., Delcastillo, K., Belliard, R., & Alto, A. (2019). Resistance Training Volume Enhances Muscle Hypertrophy but Not Strength in Trained Men. Medicine and science in sports and exercise, 51(1), 94–103. https://doi.org/10.1249/MSS.0000000000001764
  • Hooper Lee, Abdelhamid Asmaa, Moore Helen J, Douthwaite Wayne, Skeaff C Murray, Summerbell Carolyn D et al. Effect of reducing total fat intake on body weight: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials and cohort studies BMJ 2012; 345 :e7666
  • Ramírez-Campillo, R., Andrade, D. C., Campos-Jara, C., Henríquez-Olguín, C., Alvarez-Lepín, C., & Izquierdo, M. (2013). Regional fat changes induced by localized muscle endurance resistance training. Journal of strength and conditioning research, 27(8), 2219–2224. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e31827e8681
  • Moya-Albiol, Luis; Salvador, Alicia. 2001. Efectos del ejercicio físico agudo sobre la respuesta psicofisiológica al estrés: papel modulador de la condición física. Revista de Psicología del Deporte. https://ddd.uab.cat/record/63157
  • Stephanie Freeman, Amy Karpowicz, John Gray, And Stuart Mcgill. Medicine and Science in Sports and Exercise. Quantifying Muscle Patterns and Spine Load during Various Forms of the Push-Up. Medicine and Science in Sports and Exercise. https://pdfs.semanticscholar.org/f358/bf7cca44de0a1e6072929f2962023027f3ef.pdf
  • Strength training: Get stronger, leaner, healthier. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/strength-training/art-20046670

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.