Logo image
Logo image

Mitä sormet kertovat ihmisestä?

3 minuuttia
Ihmisen kädet voivat kertoa niin terveydestä kuin persoonallisuudestakin. Esimerkiksi ne naiset, joiden nimetön on etusormea pidempi, ovat tyypillisesti tavallista parempia urheilulajeissa.
Mitä sormet kertovat ihmisestä?
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sormilla on oma osansa terveydessä ja ne ovat korvaamattomat monella tapaa. Mutta vaikka sormia pidetään yleensä lähinnä työkaluina, voivat ne kertoa jotakin yleisestä hyvinvoinnistasi tai ylipäätään kehostasi. Etkä välttämättä ole näistä asioista tietoinen.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet viime vuosien aikana, että ihmisen sormet todella kertovat jotakin sekä fyysisestä että psyykkisestä terveydestä. Ne paljastavat sekä persoonallisuuteen että käytökseen liittyviä ominaisuuksia. Et kuitenkaan luultavasti ole ollut tietoinen sormiesi lähettämistä viesteistä, joten nyt kerromme 8 asiasta, jotka sormesi voivat sinulle kertoa kehostasi. Jatka siis lukemista, jos haluat saada selville mitä kaikkea yllättävää sormesi voivat paljastaa!

Mitä sormet kertovat kehosta ja terveydestä

1. Runsas testosteronin määrä kehossa

Jos etusormesi on tavallista lyhyempi, on todennäköistä, että sinulla on korkea testosteronin määrä elimistössäsi. Tämä pätee sekä naisiin että miehiin. Miehillä on lähes aina lyhyempi etusormi kuin nimetön, kun taas naisilla nämä kaksi sormea ovat tyypillisesti saman pituisia.

Nämä eroavaisuudet sormien pituuksissa on liitetty testosteronin määrään elimistössä, kuten myös muihin hormoneihin. Miehillä testosteronia on yleensä runsaasti, mutta he, joilla sitä on tavallista enemmän, omaavat yleensä matalan estrogeenin tason ja alemman siittiöiden lukumäärän spermassaan.

2. Nivelrikon kehittymisen todennäköisyys

 

Some figure

Iso-Britannian Nottinghamin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan lyhyen etusormen omaavilla ihmisillä on korkeampi riski saada nivelrikon tapaisia ongelmia. Nämä ongelmat on yhdistetty siihen, että estrogeenia on vähemmän ja liikuntaa ei harrasteta tarpeeksi, ja riski tällaisten pulmien kehittymiseen on suurempi naisilla.

3. Eturauhassyövän kehittymisen riski

Iso-Britanniassa University of Warwick -yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ne miehet, joilla on nimetöntä pidempi etusormi, omaavat kohonneen riskin sairastua tulevaisuudessa eturauhassyöpään.

4. Geneettiset positiiviset tekijät

Jos etusormesi on paljon lyhempi kuin nimettömäsi, saattaa tämä olla merkki myös siitä, että olit alttiina suurelle määrälle testosteronia ollessasi äitisi kohdussa. King’s College -ylipistossa Isossa-Britanniassa tehtiin tutkimus, jossa tarkasteltiin raskauden aikaisen testosteronille altistumisen vaikutusta ihmisen tulevaan käytökseen.

 

Some figure

 

5. Miehillä sormet saattavat kertoa myös peniksen koosta

Etelä-korealaisessa University of Gachon -yliopistossa tehtiin mielenkiintoinen tutkimus. Sen mukaan miehillä, joilla on lyhyet etusormet nimettömiin verrattuna, on suhteellisen suuri penis. Tämä tutkimus tehtiin 144 koehenkilön avulla, ja heitä arvioitiin nukutettuina.

6. Kilpirauhasen vajaatoiminta

Suuri määrä natriumia saattaa aiheuttaa nesteen kertymistä elimistöön, mikä puolestaan voi saada sormet turpoamaan väliaikaisesti. Tämä ongelma voidaan poistaa käyttämällä nesteen kertymistä lievittäviä tuotteita. Jos sormesi kuitenkin pysyvät turvonneina hyvin pitkän aikaa, tai jos tätä tapahtuu toistuvasti, kannattaa ottaa huomioon seuraava asia: syynä saattaa olla kilpirauhasen toiminnan häiriö. Vajaatoiminta voi hidastaa aineenvaihduntaasi sekä aiheuttaa sillä tavoin painon lisääntymistä ja nesteen kerääntymistä kehoon.

7. Oletko hyvä urheilussa? Sormesi voivat kertoa tämänkin

 

Some figure

Tutkimuksen mukaan naiset, joilla nimetön on pidempi kuin etusormi, ovat tavallista parempia urheilussa. Heillä voi olla yleisesti ottaen paremmat valmiudet urheilulajeissa menestymiseen. Tämä pätee etenkin juoksuun, tennikseen ja painonnostoon.

8. Bisnestaidot ja sormien pituus

Lisäksi on saatu tutkimustuloksia, joiden mukaan ne ihmiset, joilla nimetön on verrattain pitkä, ovat usein menestyneitä liike-elämässä. Iso-Britannian University of Cambridge -yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ne tutkimuksessa tarkastellut sijoittajat, joilla oli verrattain pitkä nimetön sormi, tekivät voittoa jopa 11 kertaa muita sijoittajia enemmän. Tämä tulos voi liittyä testosteronin suureen määrään elimistössä.

Miksi ottaa sormien pituus huomioon?

Sen lisäksi että pidät huolta käsistäsi, voi olla mielenkiintoista tutkia sormiesi pituutta ja tarkastella mitä se voi tarkoittaa. Ehkäpä ei mitään, mutta ehkä löydät yhteneväisyyksiä tämän artikkelin kanssa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Coates, John., Gurnell, Mark.,Rustichini, Aldo. (2009).Second-to-fourth digit ratio predicts success among high-frequency financial traders. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2626753/
  • VV.AA. (2011).Second to fourth digit ratio: a predictor of adult penile length. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3739592/
  • University of Warwick. (2009)Finger length points to prostate cancer risk. https://warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/finger_length_points/
  • VV.AA. (2007).Index to ring finger length ratio and the risk of osteoarthritis. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/art.23237
  • Maílhos, Álvaro., Buunk, Abraham., Del Arca, Denise. (2013).La relación 2D:4D muestra una leve correlación positiva con la dominancia agresiva, pero no con la dominancia social, en jugadores de fútbol de categorías formativas de un equipo de Primera División en Uruguay. http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-42212013000200004

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.