Mitä nukkuma-asentosi kertoo sinusta

· heinäkuu 14, 2015

Nukkuma-asentosi kertoo paljon persoonallisuudestasi, tottumuksistasi ja jopa huolistasi. On monia erilaisia nukkuma-asentoja. Lue tämä artikkeli ja ota selville mitä kukin asento viestii.

Nukkuma-asennot: mitä ne kertovat meistä?

Voimme arvioida paljon ihmisen persoonallisuudesta heidän nukkumistyylinsä perusteella. Asento selviää vain tarkkailemalla, eli voit ottaa näin selville läheisesi nukkuma-asennon, tai jos haluat tietää omasi, pyydä jotakuta ottamaan selville.

Kun nukut, kehosi hyödyntää levon monella tapaa, mutta myös mielesi korjaa ja virkistää itseään. Nukkuma-asentoja taitaa olla yhtä monta kuin on ihmisiä maapallolla, mutta kuusi tavallisinta asentoa voidaan tunnistaa (joista kussakin tapauksessa on erilaisia muunnelmia).

Monien tutkimusten jälkeen yhteys nukkumatyylin ja ihmisen persoonallisuuden välillä on tullut tunnetuksi. Kehon kieli puhuu koko ajan, eli myös silloin, kun nukut. Jokaisella asennolla on yhtä lailla vaikutus terveyteesi.

Uni

6 nukkuma-asentoa

Sikiöasento

Tässä asennossa nukutaan kyljellään, kiertyneenä polvet kohti rintaa ja kädet ristissä tai jalkojen lähellä. Sitä kutsutaan sikiöasennoksi, koska se on kuin asento, jossa vauvat ovat äidin kohdussa. Joskus käsi voi olla tyynyn alla. Se on yleisin asento, johon ihmiset mukautuvat nukkumaan mennessä. Tutkimuksessa 41 % tuhannesta ihmisestä valitsi sen. Kaksinkertainen määrä naisia miehiin verrattuna valitsi sikiöasennon.

Persoonallisuuden suhteen tästä asennosta on olemassa erilaisia muunnelmia. Nukkumaan ”käpertyminen” liittyy esimerkiksi herkkyyteen ja tunteisiin, kuin myös taipumukseen ylläpitää voimakkaampia ihmissuhteita. Nämä henkilöt voivat tuntua ujoilta uusien ihmisten keskellä, mutta myöhemmin he rentoutuvat, ovat todella mukavia, huolehtivia ja pelkäävät jopa joutuvansa henkisesti loukatuiksi.

”Puunrunko” -asento

Tälle asennolle on ominaista nukkua kyljellään, molemmat jalat suorina yhdessä sekä selän pitäminen suorana. Käsille on ominaista olla kehon sivuilla tai toinen käsistä tyynyn alla tai jopa ojennettuna. 15 % tutkimuksen ihmisistä käytti tätä asentoa.

Ihmiset, jotka nukkuvat runkoasennossa, ovat estottomia, rentoja ja heillä on huoleton persoonallisuus. He ovat erittäin sosiaalisia ihmisiä, tulevat toimeen useimpien ihmisten kanssa, haluavat olla osana ryhmää ja luottavat toisiin ihmisiin, mutta heillä on taipumus olla melko viattomia.

Nukkua

Puhuja-asento

Selkäsi on suorana, mutta jalat ovat vähäsen taivutettuina eteenpäin, kädet ovat venytettyinä edessä tai toinen voi olla tyynyn alla. 13 % tutkimuksen ihmisistä kertoi nukkuvansa näin.

Ihmisillä, jotka nukkuvat tässä asennossa on monimutkaisempi persoonallisuus. Vaikka he ovat ystävällisiä ja avoimia, heillä on samaan aikaan taipumus olla kyynisiä ja epäluuloisia toisia ihmisiä kohtaan. Päätökset tehdään rauhallisesti, mutta kun he tekevät päätöksen, he ovat hyvin itsepäisiä ja mikään ei muuta heidän mieltään. Heistä voi saada parhaan ystävän ja he huolehtivat toisista.

Sotilasasento

Kasvot ylöspäin, jalat erillään lantion tai hartioiden leveydellä ja kädet venytettyinä kehon sivuille (lähes aina koskettavat kehoa). Noin 8 % sanoi nukkuvansa tällä tavoin, leuka kohti kattoa.

Näiden ihmisten persoonallisuuden tunnetaan olevan varattu, rauhallinen, ei kovin voimakkaita tunteita tunteva ja eivät anna muiden tietää paljon itsestään. He eivät pidä ”tavallisuudesta”, heillä on todella korkeat tavoitteet ja päämäärät. He ovat uskollisia ja suojelevat perhettään ja rakkaitaan. He arvostavat syvästi siteitä, joita heillä on muita kohtaan.

Nukkuminen

”Vapaapudotus” -asento

Tämän asennon nimi tulee siitä, että näyttää kuin nukkuja olisi putoamassa taivaasta. Henkilö makaa vatsallaan, pää käännettynä toiselle puolelle, yksi tai molemmat kädet tyynyn alla tai pään päällä. Tutkimuksessa 7 % ihmisistä sanoi nukkuvansa näin.

Persoonallisuuden suhteen ”vapaaputoajat” ovat hyvin voimakkaita, seurallisia, häpeämättömiä mutta syvällä sisimmässään hyvin herkkiä ihmisiä. He rakastavat vapauttaan eivätkä halua, että heille kerrotaan miten asiat tulee tehdä (missään tilanteessa, olipa kyseessä rakkaus, perhe, yhteiskunta tai mikä tahansa). He eivät myöskään ole tuomitsevia.

”Tähti” -asento

Tämä on täydellinen vastakohta edelliselle asennolle, koska henkilö makaa selällään, kädet osittain tai kokonaan tyynyn ympärillä ja jalat puolittain taipuneina tai suorina. Haastatteluissa tämä asento oli suosikki 5 prosentilla.

Persoonallisuuden suhteen ”tähdet” ovat parempia kuuntelemaan ongelmia kuin muut, todella hyviä ystäviä ja ovat aina valmiita auttamaan muita ihmisiä. Mutta suurimman osan ajasta he haluavat olla huomion keskipisteenä, sisarusten keskuudessa, kokouksessa tai missä tahansa.

Kylkiasennot (sikiö, puunrunko ja puhuja) ovat terveellisimmät kuudesta asennosta. Lääkärien mukaan sinun täytyisi nukkua kyljelläsi estääksesi puristusta sydämeesi ja muihin elintärkeisiin elimiisi. Suosittelemme nukkumaan eritoten oikealla kyljellä. Jotkut kirjat myös suosittelevat vaihtamaan kylkeä puolivälissä yötä (puolet ajasta oikella kyljellä ja puolet ajasta vasemmalla).

Kaksi asentoa, joissa nukutaan selällään (tähti ja sotilas) voivat aiheuttaa unettomuutta yöllä, joka myös aiheuttaa kuorsausta ja muita hengityselinten ongelmia, kuten uniapneaa. Ne myös aiheuttavat refluksia. Lopulta vain asento, jossa nukutaan vatsallaan (vapaapudotus) on hyvä ruoansulatukselle, vaikka toiset sanovatkin, että se on vähiten suositeltava, koska kaikki elintärkeät elimet ovat puristuksessa alas patjaa vasten.

 

Kuvat: Tony Alter, David Goehring, Betssssy, Joi Ito, Timothy Krause