Mikä on palashampoo ja mitkä ovat sen edut?

Palashampoo on ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto hiustenhoitoon. Ota selvää, miksi sitä kannattaa käyttää!
Mikä on palashampoo ja mitkä ovat sen edut?

Viimeisin päivitys: 18 toukokuuta, 2023

Jos et ole vielä kokeillut palashampoota, etkä ole varma sen vaikutuksista, autamme sinua hälventämään epäilyksesi tuotteen käytöstä. Tällä shampoolla on samat toiminnot kuin nestemäisellä shampoolla, mutta sillä on joitain lisäetuja ympäristön kannalta katsottuna.

Mistä palashampoo koostuu? Miten sitä käytetään? Alla annamme kaikki yksityiskohdat!

Mikä on palashampoo?

Offarmin mukaan shampoo on kosmeettinen tuote, joka puhdistaa hiukset ja päänahan. Joskus se on suunniteltu samanaikaisesti antamaan lääkkeenomaisen vaikutuksen hiusten tai talirauhasten toiminnan normalisoimiseksi tai stimuloimiseksi.

Palashampoossa on kaikki nämä samat ominaisuudet, ja lisäksi se on ympäristöystävällinen vaihtoehto hiustenhoitoon.

Palashampoo on saippuaa muistuttava tabletti, joka on valmistettu puhdistamaan ja hoitamaan hiuksia tarjoamalla ravintoaineita 100-prosenttisesti luonnollisista ainesosista. Lisäksi niitä on saatavilla kaikille hiustyypeille. Jotkut koostumukset sisältävät jopa elementtejä, jotka taistelevat hilsettä vastaan.

Perinteisen shampoon ja palashampoon suurin ero on se, että palashampoon valmistuksessa ympäristö kuormittuu vähemmän, sillä siinä kuuluu vähemmän vettä, ei yhtään muovia ja siinä on hyvin vähäiset CO2-päästöt.

Markkinoilla on myös hoitoaineita palan muodossa, ja ne täydentävät shampoon tehoa.

Vihreä palashampoo.
Palashampoot valmistetaan yleensä 100 % luonnollisista ainesosista. Lisäksi niiden jakelussa ja myynnissä ei käytetä muovia.

Miksi kannattaa valita palashampoo

Palashampoolla on joitain etuja perinteiseen shampooseen verrattuna. Cosmetics -lehti korostaa niistä kuljetuksen helppoutta ja kasviperäisiä raaka-aineita. Katsotaanpa muita etuja.

Palashampoolla on parempi mikrobiologinen stabiilisuus, koska siinä ei yleensä käytetä säilöntäaineita niin kuin perinteisissä shampoissa, jotka tulevat muovipulloissa.

Se kunnioittaa hiusten luonnollisia öljyjä

Perinteisen shampoon koostumus voi olla aggressiivinen hiuksille, koska se tukahduttaa päänahan luonnollisia öljyjä ja heikentää hiusten kauneutta. Toisaalta palashampoo kunnioittaa hiussäikeiden rakennetta ja hiusten luonnollisuutta.

Palashampoo on ympäristöystävällinen

National Geographicin raportti korostaa, että valtameriin heitetään vuosittain noin 9 miljoonaa tonnia muovia. Palashampoon käyttö auttaa torjumaan tätäkin ongelmaa, koska se eliminoi muovipullojen käytön kokonaan. Jos palashampoo tulee jossakin pakkauksessa (vaikka on yleistä, että ne myydään ihan sellaisenaan), se on yleensä tehty kierrätyspaperista tai biohajoavasta materiaalista.

Ja koska ne ovat pieniä eivätkä tarvitse sen kummempia pakkauksia, ne vaativat vähemmän tilaa kuljetuksessa. Tämä merkitsee tietysti pienempiä hiilidioksidipäästöjä teillä.

Se on helppo kuljettaa

Pala on mahdollista säilyttää toilettipussissa tai matkalaukussa ilman läikkymisen pelkoa, kuten perinteisten shampoopullojen kanssa. Sen lisäksi, että pala ei vie paljoa tilaa, voit kuljettaa sen käsimatkatavarassa kun lennät.

Se ei sisällä kemikaaleja

Perinteiset shampoot valmistetaan parabeeneista, pesuaineista, sulfaateista ja silikoneista, kun taas palashampoot käyttävät kasviöljyjä, vitamiineja ja vaahdotusaineita. Yleensä palashampoot sisältävät seuraavat elementit:

  • Vihreä savi
  • Eteeriset öljyt
  • Kaakaovoi tai sheavoi
  • Kookos-, palmu-, manteli- tai risiiniöljyuutteet

Palashampoo kestää pidempään

Arvioiden mukaan 100 gramman palashampoosta saa vähintään 80 pesukertaa, mikä vastaa noin kolmea pulloa perinteistä shampoota. Se siis tuo myös säästöä.

Osallistuminen paikalliseen yrittäjyyteen

Suurin osa palashampoista tulee paikallisilta yrityksiltä, jotka perustavat tuotantonsa artesaanimenetelmiin. Tämä ei heikennä tuotteen laatua, päinvastoin, sillä yksityisyrittäjä tuntee ylpeyttä tekemästään työstä. Ostamalla paikallisia tuotteita kannustamme heitä jatkamaan työssään.

Kuinka palashampoota käytetään?

Palashampoota on saatavana eri koostumuksina. Kosteuttavia rasvoja, kuten kookosmaitoa tai soijalesitiiniä, sisältävät tuotteet sopivat parhaiten kuiville tai vaalennetuille hiuksille. Vihreää teetä sisältävät tuotteet ovat ihanteellisia sekahiuksille. Ja ne, joissa on sitruunaa ja minttua, sopivat parhaiten rasvaisille hiuksille.

Jos hiuksesi ovat hauraat, kokeile palashampoota, joka on valmistettu hunajasta, kaurasta ja kookosöljystä, sillä tämä fuusio korjaa ja pehmentää. Riippumatta siitä, minkä shampoon valitset, käytä sitä noudattamalla alla olevia ohjeita:

  1. Kostuta: Kostuta hiuksesi hyvin, jotta puhdistusaine imeytyy kunnolla.
  2. Levitä: Yksi tapa levittää shampoo on hieroa palaa ensin käsissä ja laittaa sitten vaahto käsistä päähän. Toinen tapa on käyttää palaa suoraan kuontaloon ja hieroa sitä niin kauan, kunnes hiuksissa on tarpeeksi vaahtoa. Kummassakin tapauksessa hiero sitten päänahkaa aivan kuin tekisit tavanomaisella shampoolla.
  3. Huuhtelu: Huuhtele lopuksi runsaalla vedellä, kunnes hiuksesi eivät enää tunnu saippuaisilta.
Keltainen palashampoo.
Palashampoon koostumus voi vaihdella. Valitse sopiva omien hiustesi tarpeiden mukaan.

Onko palashampoolla haittoja?

Palashampoon edut ovat yleensä suuremmat kuin sen haitat. On kuitenkin syytä mainita, että koostumuksesta riippuen jotkut ovat rakenteeltaan melko vahamaisia ja pyrkivät paakkuuntumaan hiuksiin.

Myös paksut, erittäin pitkät tai kiharat hiukset sotkeutuvat helposti, kun hierotaan tuotetta suoraan hiuksiin, varsinkin jos et käytä hoitoainetta sen jälkeen.

Eli kannattaako valita palashampoo perinteisen shampoon sijaan? Vaikka päätös onkin henkilökohtainen, jos kannatat ympäristöystävällistä vaihtoehtoa, tarkista palan koostumus ja varmista, että ainesosat vastaavat hiustesi tarpeita.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.