Logo image
Logo image

Maukas jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista

2 minuuttia
Maukas jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista
Maria Patricia Pinero Corredor

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Maria Patricia Pinero Corredor

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Joskus kesäpäivät ovat niin kuumia, ettei mikään määrä vettä saa janoa sammumaan. Tällöin tarpeeseen voivat tulla muut kylmät juomat, jotka viilentävät oloa ja myös maistuvat maukkaille. Ne ovat loistavia juomia myös hikisen treenin jälkeen. Opi valmistamaan raikas jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista, joka virkistää taatusti!

Näin valmistuu maukas jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista

Some figure

Jäähilejuomat ovat sekä virkistäviä että ravitsevia juomia kuumiin kesäpäiviin tai hikisen treenin jälkeen. Ne sammuttavat janon joko vähitellen tai välittömästi (riippuen siitä mitä ne sisältävät). Toisaalta ne ovat myös loistava keino saada ravintoaineita, erityisesti jos ne on valmistettu luonnollisesti hedelmistä.

Tämä jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista valmistuu muutamalla yksinkertaisella askeleella. Juoman voi nauttia paitsi virvokkeena, myös minkä tahansa aterian yhteydessä tai makeanhimon taltuttajana.

Tämän jäähilejuoman ravitsevat ominaisuudet ovat suoraan peräisin sen sisältämästä kahdesta hedelmästä. Kuten jo varmasti tiedätkin, vesimeloni on yksi parhaista luontaisesti puhdistavista hedelmistä, kun taas mansikat ovat antioksidanttipitoinen marja, jossa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä artikkeli: Terveelliset jälkiruoat: kolme jälkiruokaa, joita et tule katumaan

Ainekset

Valmistus

  1. Kuori vesimeloni, poista kaikki siemenet, paloittele hedelmäliha ja muussaa se. Tämä kannattaa tehdä käyttämällä monitoimikonetta, tehosekoitinta tai sähkövatkainta.
  2. Kun olet muussannut vesimeloninpalaset, kaada ne kannuun ja laita sivuun.
  3. Laita jäät samaan monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen.
  4. Ennen kuin murskaat jään, laita sekaan oliiviöljy, ripaus suolaa ja ruokalusikallinen sokeria.
  5. Lisää joukkoon mansikat ja muussaa seos.
  6. Annostele muussattu vesimeloni laseihin ja kaada päälle jää-mansikkahile.
  7. Koristele jokainen lasi mintunlehdillä antamaan juomalle lisää raikkautta.

Mitä ravintoaineita tämä jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista sisältää?

Kuten tiedät, kaikki hedelmät ovat jollain tavalla hyödyllisiä. Alta löydät mansikoiden ja vesimelonien ravintoarvon.

Kannattaa lukea myös: Puhdista kehosi mansikka-sitruunavedellä

Mansikat

Some figure

Mansikoissa on paljon tärkeitä antioksidantteja, ja lisäksi ne auttavat pitämään sydämen kunnossa.

Ne koostuvat vedestä (91 %), hiilihydraateista (8 %) ja ravintokuidusta (2 %). Pari desiä mansikoita sisältää jopa 3 grammaa puhdistavaa kuitua.

On hyvä syödä ainakin kaksi mansikkaa päivässä.

Vesimeloni

Some figure

Vesimeloni on yksi parhaista puhdistavista hedelmistä ananaksen ja appelsiinien ohella. Se koostuu vedestä (94,6 %), hiilihydraateista (4,5 %), kuidusta (0,5 %) ja proteiinista (0,4 %). Se on lisäksi erinomainen antioksidantti, mikä johtuu pääosin sen sisältämästä sitrulliinista, lykopeenista ja beetakaroteenista.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.