Luonnolliset hoitotoimenpiteet kynsiongelmiin

Kynnet ovat osa kaikkien ulkonäköä. Siitä syystä on tärkeää pitää niistä asianmukaista huolta. Opi tässä artikkelissa kuinka!
Luonnolliset hoitotoimenpiteet kynsiongelmiin
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Monet erilaiset asiat voivat aiheuttaa kynsiongelmia, ja ne kaikki näyttävät hyvin epämiellyttäviltä. Itse asiassa kynsien tila voi kertoa paljon ihmisen yleisestä terveydestä. Tässä artikkelissa esittelemme luonnollisia hoitotoimenpiteitä yleisimpiin kynsiongelmiin.

Kynnet ovat ihon kovia osia, jotka suojaavat sormia ja varpaita. Ne ovat keratiinin eli kuituisen ja kovan proteiinin muodostumia. Kun kyntesi näyttävät hyviltä, pidetään sitä yleisesti merkkinä siitä, että kaikki on hyvin. Mutta jos kyntesi ovat heikot tai ne ovat epätavallisen väriset, siihen pitäisi kiinnittää huomiota.

Mitä tulee estetiikkaan, hygienia on korvaamatonta sanan jokaisessa merkityksessä. Hyvään ulkonäköön vaikuttavat kaikki tekijät, joita voidaan arvostaa näköaistin avulla. Siitä syystä kynsien varalle on olemassa kaikenlaisia kauneustuotteita ja hoitotoimenpiteitä. Vaihtelu antaa maustetta elämään, eikö vain?

Paras neuvo, jonka voimme antaa on se, että jos haluat pitää huolta kauneudestasi, suosi luonnollisia tuotteita ennen kemikaalituotteisiin turvautumista. Kosteusvoide, kynsilakka, kynsilakanpoistoaine sekä muut henkilökohtaiset hoitotuotteet, jotka saattavat vaikuttaa harmittomilta paljaalle silmälle, voivat todellakin vaikuttaa kynsiesi laatuun. Itse asiassa ne voivat aiheuttaa sieniä, haavoja, tulehduksia, pahaa hajua, sisäänkasvaneita varpaankynsiä (huonon leikkauksen takia) ja toisinaan myös jopa kynsien menetystä.

Seuraavaksi jaamme parhaat luonnolliset hoitotoimenpiteet erilaisiin kynsiongelmiin.

Luonnolliset hoitotoimenpiteet kynsiongelmiin

1. Hoitotoimenpide sientä vastaan

Kynsisieni lukeutuu yleisimpiin kynsiongelmiin.

Sieni on yksi yleisimmistä kynsiongelmista. Se on tulehdus, joka muuttaa kynsien terveyttä. Se voi olla huonon hygienian, kosteuden tai hyvin lämpimän ympäristön aiheuttamaa ja keratiini ruokkii sitä. Taistellaksesi tätä epämiellyttävää taudinaiheuttajaa vastaan luonnollisesti, on parasta käyttää teepuuöljyä, joka on tehokas antiseptinen aine. Se on aivan yhtä tehokas kuin apteekin sientä vastaan tarkoitetut voiteet ja salvat.

Käyttötapa

 • Levitä sitä suihkun jälkeen, kun olet ensin kuivannut kynnet hyvin.
 • Lisää pari tippaa vahingoittuneelle kynnelle ja anna sen kuivua.
 • Toista tämä päivittäin suihkun jälkeen, kunnes huomaat merkittävän parannuksen.

2. Hoitotoimenpide hauraille kynsille

Pidät kynsistä huolta nauttimalla tarpeeksi kalsiumia.

Tämä on toinen yleinen kynsiongelma. Lohkeilua saattaa aiheuttaa monet tekijät. Jos haluat hoitaa niitä luonnollisesti, suosittelemme, että pidät huolta ruokavaliostasi ja nautit enemmän ruokia, joissa on paljon kalsiumia kuten maitoa, juustoa ja pähkinöitä. Toisenlaisia tapoja niiden vahvistamiseksi voisi olla:

 • Manteliöljy ja sitruuna. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja levitä kynsille 2 minuutin ajaksi. Huuhtele sitten vedellä.
 • Kookosöljy. Hiero kynsiäsi lämpimällä öljyllä ja anna sen vaikuttaa minuutin ajan.
 • Argaaniöljy. Hiero kynsiäsi öljyllä osana manikyyrirutiinejasi 2 minuutin ajan.

3. Lohkeilevat kynnet

Tietyt aineet saavat kynnet lohkeilemaan.

Siivoustuotteet, sitrushedelmät sekä jotkut hankausaineet voivat heikentää kynsiäsi. Ne estävät niitä kasvamasta vahvoiksi ja saavat ne lohkeamaan hyvin usein.

Tiedämme, että sormenkynnet ovat se osa kehoa, joka on yhteydessä melkein kaiken kanssa. Meidän tulee kuitenkin huolehtia niistä. Muista, että se on osoitus kokonaisvaltaisesta terveydestäsi.

Kuinka toimia

 • Käytä hanskoja kun siivoat.
 • Suosittelemme sinun ajoittain lisäävän kerroksen kiiltoa antavaa lakkaa suojataksesi niitä.
 • Syö ruokia, jotka edistävät niiden kasvua, kuten maitotuotteita, kananmunia, avokadoa ja pinaattia.
 • Pidä yllä manikyyri- ja pedikyyrirutiineja viikoittain. Se ei tarkoita sitä, että siitä tulisi pakkopullaa, vaan sinun täytyy vain varmistaa, että kyntesi kasvavat oikealla tavalla sekä pitää silmällä niiden kuntoa.

4. Sisäänkasvaneet kynnet

 

Sisäänkasvanut varpaankynsi

Sisäänkasvanut varpaankynsi lukeutuu ärsyttävimpiin kynsiongelmiin. Sisäänkasvaneet kynnet ovat usein epäsopivien kenkien, epämuodostuneiden kynsien, kynsien huonon ylläpidon ja niiden huonon leikkaamisen aiheuttamaa. Sitä ilmenee yleensä isovarpaan kynnen kohdalla, mutta voi kuitenkin tapahtua mille tahansa kynnelle.

Kuinka toimia

 • Upota vahingoittunut jalka kuumaan veteen, jätä se sinne pariksi minuutiksi ja kuivaa se sitten hyvin.
 • Hiero vahingoittunutta aluetta hellästi oliivi- tai manteliöljyllä. 
 • Aseta pieni pala märkää pumpulia kynnen alle.
 • Kun alue pehmenee, leikkaa kynsi varovasti puhtaalla ja terävällä kynsileikkurilla.
 • Leikkaa se suoraan, eli toisin sanoen neliön muotoiseksi.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kauniit kynnet, hiukset ja iho kasvavat sisältäpäin
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kauniit kynnet, hiukset ja iho kasvavat sisältäpäin

Ruokavalio vaikuttaa myös hiuksiin, kynsiin ja ihoosi. Lue ohjeet kuinka saat kauniit kynnet, kiiltävät hiukset ja terveen ihon!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.