Leivitetyt munakoisot

Munakoisoissa on paljon antioksidantteja ja ravintoaineita. Leivitetty munakoiso on maukas ja helppo resepti. Opi valmistamaan sitä tämän artikkelin avulla!
Leivitetyt munakoisot
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Munakoisoja voidaan valmistaa monella tapaa. Jos pidät niistä, tulisi sinun ehdottomasti kokeilla näitä leivitettyjä munakoisoja. Tulet ehdottomasti ihastuttamaan ystäväsi ja perheesi!

Munakoiso on hedelmä, jota voidaan käyttää monessa ruokalajissa. Sitä myös arvostetaan todella paljon monissa kulttuureissa. Parasta kaikessa on se, että sitä voidaan paistaa uunissa, kuullottaa tai paistaa pannulla.

Munakoisossa on monia flavonoideja, jotka auttavat parantamaan ihon pigmenttiä ja sillä on myös antioksidanttisia ominaisuuksia. Siitä syystä ravitsemusasiantuntijat suosittelevat sen syömistä, koska se auttaa ehkäisemään rappeuttavia sydän- ja verisuonitauteja ja se voi olla avuksi jopa syövän hoidossa.

Tämän takia munakoison valmistaminen millä vain haluamallasi tavalla on turvallinen valinta terveydellesi. Voit kokeilla eri ruokavinkkejä, jotka parantavat sen makua. Lisäksi voit käyttää suosikkimausteitasi nauttiaksesi tästä hedelmästä haluamallasi tavalla.

Mitä tulee leivitykseen, tässä menetelmässä on kyse vihannesten, lihan, kanan tai kalan peittämisestä korppujauhoilla ennen öljyssä, voissa tai ihrassa paistamista. Sinun ei kuitenkaan tarvitse välttämättä käytttää leipää leivitykseen. Useimmat leivitysreseptit käyttävät korppujauhoja tai leivänmuruja, mutta voit myös käyttää vehnäjauhoja tai maissia.

Vakuutamme sinulle, että munakoisostasi tulee todella maukasta tämän tekniikan avulla. Sinulla ei siis ole mitään menetettävää! Opi valmistamaan näitä leivitettyjä munakoisoja jo tänään!

Kuinka leivitetyt munakoisot valmistetaan

kokonaiset munakoisot

Leivitetyt munakoisot ovat mainio vaihtoehto kasvissyöjille.

Muista kuitenkin, että jos et valmista munakoisoja hyvin, on niitä vaikea syödä. Sen takia jaamme kanssasi nyt vinkin, joka tekee niistä pehmeämpiä, jotta voit nauttia niistä paljon enemmän.

Jos etsit täysin kasvispohjaista tai vegaanista ruokaa, on tämä täydellinen resepti sinulle. Voit syödä tätä minkä vain lisukkeen kanssa, kuten riisin, kvinoan tai pastan. Jos päädyt jälkimmäiseen vaihtoehtoon, tulee sinun pilkkoa munakoisot palasiksi viipaleiden sijaan ja lisätä haluamaasi kastiketta joukkoon.

Ainesosat

 • 2 suurta munakoisoa
 • 150 g korppujauhoja
 • 2 rkl suolaa
 • 1 rkl pippuria
 • 1/2 rkl persiljajauhetta
 • 2 rkl balsamicoa
 • 40 ml oliiviöljyä
 • 300 ml vettä

Valmistus

Monet ihmiset eivät pidä munakoisosta sen erityisen maun takia. Kaikki kuitenkin riippuu sen valmistustavasta ja mitä ainesosia käytät sen maustamiseen. Kerromme sinulle miten voit valmistaa herkullisia leivitettyjä munakoisoja tämän reseptin avulla:

munakoison siivuja
 1. Aloita leikkaamalla munakoisot 2,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
 2. Laita vesi ja suola suureen kulhoon. Laita munakoisoviipaleet veteen ja anna niiden pehmentyä hieman. Tällä tavalla varmistat myös, että munakoisot eivät ime niin paljon öljyä, eli niistä tulee mehukkaampia.
 3. Ota sitten toinen kulho ja valmista siinä seos balsamicosta, suolasta, pippurista ja persiljajauheesta.
 4. Kun munakoisoviipaleet ovat pehmenneet hieman, laita ne juuri valmistamaasi seokseen ja marinoi niitä siinä 15 minuutin ajan.
 5. Levitä sitten korppujauhot erilliselle lautaselle ja leivitä munakoisot niillä hyvin.
 6. Paista munakoisot lopuksi pienessä määrässä oliiviöljyä.
 7. Nauti herkulliset leivitetyt munakoisot haluamasi lisukkeen kanssa.

Lisävinkit

 • Jos haluat munakoisoviipaleiden olevan rakenteeltaan rapeampia, sinun tulee vain pakastaa viipaleita vähintään 30 minuutin ajan ennen niiden maustamista ja paistamista.
 • Jos et halua käyttää oliiviöljyä, voit käyttää kookosöljyä. Tämä antaa niille makeamman maun.
 • Sinun ei tarvitse käyttää balsamicoa. Se kuitenkin antaa maukkaan hapokkuuden. Voit vaihtoehtoisesti käyttää Worcestershire- tai soijakastiketta.
 • Voit valmistaa nämä munakoisot myös uunissa gratinoiden, jos et pidä pannulla paistetuista ruoista. Näin saat tästä ruoasta paljon terveellisemmän.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Munakoison 10 parasta terveyshyötyä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Munakoison 10 parasta terveyshyötyä

Munakoison hyödyt ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille ovat moninaiset. Lue lisää aiheesta tästä artikkelista ja ota vinkit käyttöön!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
 • Rotino, G. L., Sala, T., & Toppino, L. (2014). Eggplant. In Alien Gene Transfer in Crop Plants, Volume 2: Achievements and Impacts. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-9572-7
 • Ullio, L. (2003). Eggplant growing. NSW Agriculture.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.