Logo image
Logo image

Laihduttava mehu porkkanasta, appelsiinista ja persiljasta

2 minuuttia
Vaikka tämä mehu onkin täynnä vitamiineja, ei sinun tulisi koskaan korvata aterioita mehulla. Mehu on tarkoitettu osaksi terveellistä ruokavaliota, mutta se ei sovellu korvaamaan monipuolista ravintoa.
Laihduttava mehu porkkanasta, appelsiinista ja persiljasta
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Luonnolliset mehut niittävät mainetta maailmalla, sillä ne ovat terveellisiä ja ravinnerikkaita, ne täyttävät vatsaa ja ehkäisevät liikaa napostelua. Mehuja nauttimalla voi laihtua näkemättä nälkää. Yleensä mehut sisältävät alhaisen määrän kaloreita, mutta paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka tukevat laihtumista. Tässä artikkelissa kerromme, miten valmistuu laihduttava mehu porkkanasta, appelsiinista ja persiljasta. Porkkana ja appelsiini yhdessä puhdistavat kehoa ja tehostavat terveyttä, ja samalla laihdut. Tutustutaan lähemmin tähän virkistävään juomaan.

Miten laihduttava mehu toimii?

Sekä porkkana että appelsiini sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka poistavat kehosta kuona-aineita ja muita haitallisia aineksia, jotka kerryttävät rasvakudosta. Jotta ymmärrät, miten mehun ainesosat tarkalleen toimivat ja miten ne voivat auttaa laihtumaan, on hyvä ymmärtää mitä ominaisuuksia ainekset pitävät sisällään.

Miten porkkana edesauttaa laihtumista?

Some figure

 

Porkkana on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota ja se sopii etenkin laihduttajan ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti luonnollista kuitua, joka pitää ruuansulatuksen toiminnan kunnossa ja poistaa tarpeettomia jätteitä. Tämän lisäksi porkkana täyttää vatsaa mukavasti ja auttaa ehkäisemään naposteluhalua. Porkkana on maultaan makea, joten jos mieli tekee karkkia tai suklaata, voi porkkanaa syömällä hillitä himoja ja aterioiden välillä napostelua.

Porkkana kiihdyttää elimistön puhdistumista, aktivoi ruuansulatuksen entsyymejä ja parantaa kehon kykyä poistaa jätteitä. Lisäksi se toimii diureettien lailla, stimuloiden munuaisia poistamaan ylimääräistä nestettä kehosta virtsan kautta.

Porkkanasta saa vitamiineja ja mineraaleja, se sisältää hyvin vähän rasvaa ja kaloreita, ja paljon vettä. Porkkana on termogeenistä ruokaa, mikä tarkoittaa sitä, että se parantaa kehon kykyä polttaa kaloreita ja laihtua nopeasti. Lisäksi porkkanalla on alhainen glykeeminen indeksi ja se sisältää betakaroteenia, A-vitamiinia ja kaliumia.

Miten appelsiini edesauttaa laihtumista?

Some figure

 

Tämä herkullinen hedelmä sopii niin aamiaiseksi, jälkiruuaksi kuin välipalaksi. Appelsiini on yksi parhaista C-vitamiinin lähteistä ja se tehostaa vastustuskykyä erilaisia sairauksia ehkäisten. Appelsiini sisältää tärkeitä antioksidantteja, jotka uudistavat soluja, tehostavat verenkiertoa ja pitävät huolta ihon kunnosta.

Appelsiinit parantavat ruuansulatuksen toimintaa, puhdistavat kehoa ja parantavat maksan toimintaa. Appelsiini sisältää happoja, antioksidantteja ja kuitua, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa, auttavat kehoa polttamaan enemmän kaloreita ja samalla laihtumaan.

Miten laihduttava mehu valmistetaan?

Nyt kun tiedät, mitä kaikkia hyötyjä mehun nauttimisella on, voit valmistaa sen. Juoman valmistaminen on helppoa ja nopeaa ja vaatii vain muutamia aineksia. Tähän ohjeeseen tarvitset tehosekoittimen, mutta jos käytät mehustinta, heitä vain kaikki ainekset sinne (puhtaina ja appelsiini ilman kuoria) ja purista niistä mehu ulos.

Ainekset

Some figure

 

  • 2 appelsiinia
  • 2 porkkanaa
  • 200 ml vettä
  • nippu persiljaa

Valmistus

Some figure

 

1. Pese persilja, leikkaa varret irti. Juomaan käytetään vain lehdet.

2. Pese ja paloittele porkkanat.

3. Leikkaa appelsiinit kahtia.

4. Purista appelsiineista mehu.

Some figure

 

5. Laita paloiteltu porkkana ja persilja tehosekoittimeen.

6. Lisää vesi ja appelsiineista puristettu mehu.

7. Sekoita tasaiseksi.

8. Nauti tuoreeltaan, ja lisää joukkoon muutama jääpala.

Muista!

Tämä laihduttava mehu on tarkoitettu tukemaan laihtumista, se ei ole mikään ihmejuoma, joka sulattaa rasvan yhdessä yössä. Lisää juoma terveelliseen ruokavalioon ja tehostat kuona-aineiden poistumista ja aineenvaihduntaa. Nauti juoma tyhjään vatsaan tehostaaksesi sen vaikutusta.

Älä koskaan korvaa aterioita mehulla, sillä siitä ei saa riittävästi kaloreita ja täytettä vatsalle. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
  • Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
  • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
  • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.