Laihduttava mehu porkkanasta, appelsiinista ja persiljasta

· kesäkuu 25, 2016
Vaikka tämä mehu onkin täynnä vitamiineja, ei sinun tulisi koskaan korvata aterioita mehulla. Mehu on tarkoitettu osaksi terveellistä ruokavaliota, mutta se ei sovellu korvaamaan monipuolista ravintoa.

Luonnolliset mehut niittävät mainetta maailmalla, sillä ne ovat terveellisiä ja ravinnerikkaita, ne täyttävät mahaa ja ehkäisevät liikaa napostelua. Mehuja nauttimalla voi laihtua näkemättä nälkää. Yleensä mehut sisältävät alhaisen määrän kaloreita, mutta paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka tukevat laihtumista.

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi herkullisen porkkanasta ja appelsiinista valmistettavan mehun reseptin, joka auttaa laihtumaan nopeasti. Porkkana ja appelsiini yhdessä puhdistavat kehoa ja tehostavat terveyttä, ja samalla laihdut. Tutustutaan lähemmin tähän virkistävään juomaan.

Miten mehu toimii?

Sekä porkkana että appelsiini sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka poistavat kehosta kuona-aineita ja muita haitallisia aineksia, jotka kerryttävät rasvakudosta. Jotta ymmärrät, miten mehun ainesosat tarkalleen toimivat ja miten ne voivat auttaa laihtumaan, on hyvä ymmärtää mitä ominaisuuksia ainekset pitävät sisällään.

Miten porkkanat edesauttavat laihtumista?

Porkkana ja porkkanamehu

Porkkanat ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota ja ne sopivat etenkin laihduttajan ruokavalioon, sillä ne sisältävät runsaasti luonnollista kuitua, joka pitää ruuansulatuksen toiminnan kunnossa ja poistaa tarpeettomia jätteitä. Tämän lisäksi porkkanat täyttävät mahaa mukavasti ja ehkäisevät naposteluhalua. Porkkanat ovat maultaan makeita, joten jos mieli tekee karkkia tai suklaata, voi porkkanaa syömällä hillitä himoja ja aterioiden välillä napostelua.

Porkkanat kiihdyttävät elimistön puhdistumista, aktivoivat ruuansulatuksen entsyymejä ja parantavat kehon kykyä poistaa jätteitä. Lisäksi ne toimivat diureettien lailla, stimuloiden munuaisia poistamaan ylimääräistä nestettä kehosta virtsan kautta.

Porkkanoista saa vitamiineja ja mineraaleja, ne sisältävät hyvin vähän rasvaa ja kaloreita, ja paljon vettä. Porkkanat ovat termogeenistä ruokaa, mikä tarkoittaa sitä, että ne parantavat kehon kykyä polttaa kaloreita ja laihtua nopeasti. Lisäksi porkkanoilla on alhainen glykeeminen indeksi ja ne sisältävät betakaroteenia, A-vitamiinia ja kaliumia.

Miten appelsiinit edesauttavat laihtumista?

Appelsiinimehu

Tämä herkullinen hedelmä sopii niin aamiaiseksi, jälkiruuaksi kuin välipalaksi. Appelsiini on yksi parhaista C-vitamiinin lähteistä ja se tehostaa vastustuskykyä erilaisia sairauksia ehkäisten. Appelsiinit sisältävät tärkeitä antioksidantteja, jotka uudistavat soluja, tehostavat verenkiertoa ja pitävät huolta ihon kunnosta.

Appelsiinit parantavat ruuansulatuksen toimintaa, puhdistavat kehoa ja parantavat maksan toimintaa. Appelsiinit sisältävät happoja, antioksidantteja ja kuitua, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa, auttavat kehoa polttamaan enemmän kaloreita ja samalla laihtumaan.

Miten mehu valmistetaan?

Nyt kun tiedät, mitä kaikkia hyötyjä mehun nauttimisella on, voit valmistaa sen. Juoman valmistaminen on helppoa ja nopeaa ja vaatii vain muutamia aineksia. Tähän ohjeeseen tarvitset tehosekoittimen, mutta jos käytät mehustinta, heitä vain kaikki ainekset sinne (puhtaina ja appelsiini ilman kuoria) ja purista niistä mehu ulos.

Ainekset

Porkkana, appelsiini ja persilja

  • 2 appelsiinia
  • 2 porkkanaa
  • 200 ml vettä
  • nippu persiljaa

Valmistus

Porkkana-appelsiinimehun ohjeet 1

1. Pese persilja, leikkaa varret irti. Juomaan käytetään vain lehdet.

2. Pese ja paloittele porkkanat.

3. Leikkaa appelsiinit kahtia.

4. Purista appelsiineista mehu.

Porkkana-appelsiinimehun ohjeet 2

5. Laita paloiteltu porkkana ja persilja tehosekoittimeen.

6. Lisää vesi ja appelsiineista puristettu mehu.

7. Sekoita tasaiseksi.

8. Nauti tuoreeltaan, ja lisää joukkoon muutama jääpala.

Muista!

Mehu on tarkoitettu tukemaan laihtumista, se ei ole mikään ihmejuoma, joka sulattaa rasvan yhdessä yössä. Lisää juoma terveelliseen ruokavalioon ja tehostat kuona-aineiden poistumista ja aineenvaihduntaa. Nauti juoma tyhjään mahaan tehostaaksesi sen vaikutusta.

Älä koskaan korvaa aterioita mehulla, sillä siitä ei saa riittävästi kaloreita ja täytettä vatsalle.