Kuusi tapaa puhdistaa ja desinfioida pesualtaat kotona

Pesualtaiden puhdistamisessa ja desinfioimisessa tulee ottaa huomioon niiden valmistusmateriaali, jotta ne eivät mene piloille.
Kuusi tapaa puhdistaa ja desinfioida pesualtaat kotona

Viimeisin päivitys: 18 kesäkuuta, 2019

Pesualtaat ovat yksi eniten bakteereja keräävistä paikoista kodeissa. Koska ne ovat jatkuvasti kosketuksissa veteen, ja keittiön tiskialtaat myös ruoantähteisiin, on hyvin hyödyllistä osata puhdistaa ja desinfioida pesualtaat kunnolla.

Kodin hyvä hygienia on erittäin tärkeää siellä asuvien ihmisten terveyden kannalta. Tästä syystä on oleellista puhdistaa huolellisesti jokainen kodin sopukka, mukaan lukien keittiö, kylpyhuone ja pesualtaat. Pesualtaissa asustaa paljon bakteereja johtuen niiden käyttötarkoituksesta.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit puhdistaa ja desinfioida pesualtaat oikein.

Kuusi tapaa puhdistaa ja desinfioida pesualtaat kotona

Tiskiallas on hyvä osata puhdistaa ja desinfioida huolellisesti

1. Kuinka pestä ja desinfioida pesualtaat miedolla saippualla

Tämä on yksi perinteisistä ja kaikille tutuista vaihtoehdoista.

  • Liota neutraalia saippuaa kuumaan veteen.
  • Kasta keittiöpyyhe tässä seoksessa ja puhdista pesualtaat sillä.
  • Huuhtele vedellä ja kuivaa pesualtaat lopuksi kuivalla keittiöpyyhkeellä.

Tämä on täydellinen vaihtoehto ruostumattomasta teräksestä valmistetuille pesualtaille.

Neutraalia saippuaa suositellaan myös synteettisille tai muovisille altaille. Puhdista tällaiset pesualtaat samalla menetelmällä.

2. Ruokasooda ja sitruuna

Näitä kahta mahtavaa tuotetta voidaan käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettujen pesualtaiden puhdistukseen. Ruokasoodalla poistat ruoantähteet ja rasvan helposti.

  • Valmista ruokasoodasta tahnaa lisäämällä siihen vettä ja hankaa koko pesuallas puhtaaksi pehmeällä sienellä.
  • Huuhtele vedellä.

Sitruuna puolestaan poistaa hyvin tehokkaasti mahdollisia ruostetahroja hanoista ja saa pesualtaan kiiltämään. Levitä sitä suoraan pintaan pehmeällä sienellä.

Vältä hankaavien pesusienten käyttöä, sillä ne voivat naarmuttaa pinnat. Ole varovainen myös hypokloriittia sisältävien valkaisuaineiden sekä suolan, etikan ja muiden mahdollisesti syövyttävien aineiden kanssa.

3. Kuinka puhdistaa ja desinfioida pesualtaat etikalla

Etikka on luonnollinen antibakteerinen aine, joka sopii loistavasti pesualtaiden desinfioimiseen.

  • Laita etikkaa sieneen.
  • Hankaa sienellä ruostumattomasta teräksestä valmistettua pesuallasta ja viereisiä pintoja.
  • Huuhtele vedellä.

4. Graniittisen pesualtaan puhdistus

Tällaiset pesualtaat ovat suositeltavia siksi, että ne kestävät pitkään. Lisäksi ne ovat hyvin puhtaita ja saavat minkä tahansa tilan erottumaan edukseen.

Graniitista tai marmorista valmistetut pesualtaat peset parhaiten käyttämällä mietoa nestesaippuaa. Käytä pehmeää liinaa tai sientä lian ja rasvan puhdistamiseen minuuteissa.

Älä koskaan käytä hankaavia puhdistustuotteita.

5. Synteettiset tai komposiittialtaat

Kuinka puhdistaa ja desinfioida pesualtaat

Synteettiset ja hartsia sisältävät komposiittialtaat ovat kestäviä. Ne on myös hyvin helppo puhdistaa ja desinfioida.

Käytä niidenkin puhdistamiseen syövyttämättömiä mietoja saippuoita. Koska pesualtaat ovat pinnaltaan sileitä ja tasaisia, älä käytä teräsvillaa tai muita vastaavia materiaaleja, jotka voisivat naarmuttaa pinnan pilalle.

Pesualtaan kuivaaminen jokaisen käytön jälkeen pidentää sen käyttöikää.

5. Kuinka pestä ja desinfioida lasiset pesualtaat

Lasisista pesualtaista on tullut hyvin suosittuja kylpyhuoneissa. Moni kuitenkin pohtii, mikä olisi oikea tapa puhdistaa ne.

Suositeltavaa on käyttää lasinpesuaineita tai veden ja etikan seosta. Pestyäsi ja huuhdeltuasi pesualtaan huolellisesti pyyhkäise se kuivaksi keittiöpyyhkeellä.

Lopuksi

Pelkkä saippua ja luonnolliset puhdistavat aineet, kuten ruokasooda, etikka ja sitruuna, soveltuvat yleensä pesualtaiden puhdistamiseen ja desinfioimiseen hyvin.

Vältä metalliesineitä, jotka voivat naarmuttaa pinnan. Muista vielä se, että hankaavat puhdistustuotteet voivat syövyttää pinnat piloille.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Viisi vinkkiä hanojen puhdistamiseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Viisi vinkkiä hanojen puhdistamiseen

Tässä artikkelissa tarjoamme viisi vinkkiä hanojen puhdistamiseen luonnollisin keinoin. Näillä saat hanasi jälleen kiiltämään!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.