Logo image
Logo image

Kuningatarhyytelön hyödyt ja ominaisuudet

3 minuuttia
Kuningatarhyytelön on todettu auttavan korkean kolesterolin ja immuunijärjestelmän vahvistamisen lisäksi myös mielenterveyden hoitoon. Se on hyvä hoitokeino masennukseen, ahdistukseen ja muihin psyykkisiin ongelmiin.
Kuningatarhyytelön hyödyt ja ominaisuudet
Kirjoittanut Solimar Cedeño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuningatarhyytelöllä on mahtavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä todellisen luonnonihmeen. Se on luonnollinen lisäravinne, jolla on välttämättömiä ainesosia kehon tasapainon ylläpitämiseksi. Se on aine, jossa on runsaasti ravintoaineita sekä monia terapeuttisia ja uudistavia vaikutuksia lapsille ja aikuisille. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä kuningatarhyytelön hyödyt ja ominaisuudet ovat.

Mitä kuningatarhyytelö on?

Kuningatarhyytelö on 100 % luonnollinen ainesosa, jota mehiläiset valmistavat. Se on toukkien ruokaa niiden ensimmäisten muutaman elinpäivän ajan sekä kuningatarmehiläisten koko elämän ajan. Tämä ruoka ei ainoastaan auta niitä selviytymään, vaan se auttaa niitä myös kykenemään lisääntymään paremmin.

Some figure

Kuningatarhyytelöllä on poikkeuksellinen kyky stimuloida kasvua. Työmehiläinen, joka syö sitä vain kolmen päivän ajan, voi elää 1-1,5 kuukautta, kun taas kuningatar voi elää jopa 5 vuotta syötyään sitä useammin. Kuten huomaat, tämä tuote sisältää paljon ravintoaineita.

Kuningatarhyytelö on kellertävää ja sillä on paksu koostumus, joka maistuu hieman hapokkaalta. Se sisältää myös paljon vettä ja siinä on runsaasti proteiinia ja välttämättömiä aminohappoja. Lisäksi se sisältää mineraaleja sekä A-, C-, D- ja E-vitamiinia ja ennen kaikkea B-vitamiineja (BA, B2, B5, B6, B8 sekä foolihappoa).

Lue myös: Tarpeelliset vitamiinit 20-, 30- ja 40-vuotiaalle

Kunigatarhyytelön stimuloivasta vaikutuksesta hermostoon on paljon hyötyä. Se parantaa keskittymistä ja energiatasoa. Vähän liikkuvan elämäntyylin eläminen, liiallinen työnteko, kotityöt, stressi ja unettomuus voivat aiheuttaa terveysongelmia. Tällaisissa tapauksissa kunigatarhyytelö on mahtava liittolainen, kun tarvitset lisää energiaa.

Suosittelemme sen käyttöä lapsille, vanhuksille, urheilijoille ja kaikille muillekin, jotka tarvitsevat enemmän ravintoaineita.

Suosittelemme sitä myös niille, jotka kärsivät stressistä ja joiden työ vaatii paljon fyysistä ja henkistä ponnistelua. Se on esimerkiksi hyödyllinen ihmisille, joiden työ luo kovia paineita, jotka opiskelevat ja jotka toimivat kotiäiteinä. Useiden ravintoainepuutosten ehkäisemisen lisäksi kuningatarhyytelöllä on myös terapeuttisia ja ravitsemuksellisia etuja.

Kuningatarhyytelön hyödyt ja ominaisuudet

Some figure

1. Kuningatarhyytelö stimuloi hermostoa

Kuningatarhyytelö auttaa ravitsemaan neuroneita ja aivojen välittäjäaineita, jotta aivot toimisivat oikealla tavalla. Se lisää aivojen hapensaantia, joten se parantaa keskittymistä.

Se parantaa myös mielialaa. Se on erittäin hyödyllinen ihmisille, jotka kärsivät masennuksesta, väsymyksestä tai heikkoudesta. Se on siis hyvä hoitokeino mielenterveyden parantamiseen.

2. Se vahvistaa immuunijärjestelmää

Kuningatarhyytelön monien etujen joukossa ovat sen virusten, bakteerien ja sienten vastaiset ominaisuudet, joten se parantaa immuunijärjestelmää. Se on myös hyvä hoitokeino, jos kärsit flunssasta tai olet vilustunut.

Pieni määrä kuningatarhyytelöä pitää sinut suojattuna infektioilta ja sienitaudeilta. Lisäksi sillä on parantavia ominaisuuksia, jotka auttavat sinua parantamaan haavat.

Lue myös: Pinnallisten sieni-infektioiden hoito luonnollisesti

3. Se stimuloi kasvua

Aivan kuten mehiläistenkin kohdalla, tämä tuote auttaa myös stimuloimaan ihmisten kasvua. Suosittelemme käyttämään sitä kasvuvaiheen aikana sekä lapsuudessa että nuoruudessa.

Tämä luonnollinen ainesosa lisää ruokahalua. Se on siis hyödyllinen lapsille ja nuorille auttaen heitä syömään enemmän ja kasvamaan.

4. Kuningatarhyytelö auttaa vähentämään kolesterolitasoa

Some figure

Yksi kuningatarhyytelön tärkeimmistä hyödyistä ja ominaisuuksista on se, että se auttaa vähentämään veressä olevan rasvan määrää. Tämä johtuu siitä, että se stimuloi verenkiertoa.

Näiden rasvojen joukossa on huono kolesteroli (LDL). Kun tämä taso laskee, laskee myös riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Samalla se auttaa myös parantamaan hikkaa ja korkeaa verenpainetta.

5. Se antaa energiaa

Kuningatarhyytelö kohottaa energiatasoa. Se on siis erittäin hyödyllinen ihmisille, jotka kärsivät väsymyksestä tai anemiasta, sillä se auttaa lisäämään ruokahalua. Hyvä ravinto on elintärkeää anemian ja uupumuksen hoidossa.

Lisätäksesi aivojen hapensaantia, keho saa myös energiaa ja se pystyy tekemään paremmin fyysisiä ja henkisiä ponnisteluja. Pieni määrä tätä ihmetuotetta riittää palauttamaan energiatasosi 100-prosenttisesti.

6. Se auttaa sekä miehiä että naisia

Some figure

Kuningatarhyytelö on hyvä hoitokeino naisten hormonihäiriöihin, kuten kuukautisten ja vaihdevuosien aikaisiin ongelmiin. Naisten munasarjat voivat toimia paremmin vaihdevuosien aikana kuningatarhyytelön, hunajan, siitepölyn sekä muiden mehiläisten tuottamien oheistuotteiden avulla.

Miehillä se auttaa hoitamaan luonnollisesti hedelmättömyyttä ja impotenssia. Tämä johtuu siitä, että tämä ainesosa lisää testosteronitasoa.

Yhteenveto

Kuningatarhyytelön hyödyt terveydelle ovat uskomattomat. Mihin ikinä sitä käytätkään, saa se sinut tuntemaan olosi ehdottomasti terveemmäksi. Se on epäilemättä mahtava luontaishoito.

Jotkut asiantuntijat suosittelevat kuitenkin nauttimaan sitä säästeliäästi ja enintään kuuden kuukauden jaksoissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Barnutiu, L. I., Marghitas, L. Al, Dezmirean, D. S., Mihai, C. M., Bobis, O., Bărnuţiu, L. I., … Bobiş, O. (2011). Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Royal Jelly – Review. Animal Science and Biotechnologies.
  • Mishima, S., Suzuki, K. M., Isohama, Y., Kuratsu, N., Araki, Y., Inoue, M., & Miyata, T. (2005). Royal jelly has estrogenic effects in vitro and in vivo. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2005.04.012
  • Morita, H., Ikeda, T., Kajita, K., Fujioka, K., Mori, I., Okada, H., … Ishizuka, T. (2012). Effect of royal jelly ingestion for six months on healthy volunteers. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-11-77

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.