Logo image
Logo image

Kun kumppani haluaa päättää suhteen, mutta sinä et

3 minuuttia
Jos kumppanisi haluaa päättää suhteen mutta sinä et, lue tämä artikkeli. Kerromme mitä tehdä!
Kun kumppani haluaa päättää suhteen, mutta sinä et
Viimeisin päivitys: 18 lokakuuta, 2021

Joskus emme suostu hyväksymään, että on aika sanoa hyvästit rakkaallemme. Saatamme esimerkiksi itkeä ja olla syömättä ja nukkumatta. Mitä tulisi tehdä, jos kumppani haluaa päättää suhteen mutta sinä et? Otetaan siitä selvää!

Nykyään suhteet eivät kestä niin pitkään kuin ennen. Yhteiskunta on muuttunut, ja sen myötä myös ihmissuhteet. Ennen parit yrittivät pysyä yhdessä vaikeuksista huolimatta ja suhtautuivat vakavissaan lauseeseen “kunnes kuolema meidät erottaa”.

Nykyään olemme itsenäisempiä, mikä tarkoittaa usein sitä, että parisuhteen toinen osapuoli voi herkemmin haluta päättää suhteen. Yksipuolinen rakkaus on vaikea tilanne, joka saa kenties ajattelemaan hukkaan heitettyä aikaa, mahdollisia ratkaisuja ja sitä, kuinka voit elää ilman kumppaniasi.

Mikä vihjaa siihen, että kumppani haluaa päättää suhteen

Some figure

Eikö rakkaasi ole enää onnellinen kanssasi? Nämä kuusi vinkkiä voivat kertoa siitä, että kumppani haluaa päättää suhteen.

1. Häntä ei tunnu kiinnostavan: Kumppania ei enää tunnu kiinnostavan ajanvietto kanssasi, hän tekee ohareita tai keksii tekosyitä välttääkseen sovitut asiat.

2. Muutokset kommunikaatiossa: Keskustelut eivät enää solju, kumppani ärsyyntyy kun kerrot hänelle elämästäsi, hän toivottaa ainoastaan enää hyvät huomenet ja hyvät yöt.

3. Hän tappelee kanssasi jatkuvasti: Kaikki inhottaa häntä ja saa aikaan riidan.

4. Hän ei ole sanonut rakastavansa sinua vähään aikaan: Hän ei sano rakastavansa sinua enää eikä ilmaise rakkauttaan muilla tavoin.

5. Seksi on vähentynyt: Seksielämästänne on tullut tylsää, olet tajunnut hänen harrastavan sitä vain velvollisuudesta, ja seksistä on kadonnut kaikki mielikuvituksellisuus.

Lue tämä artikkeli: Voivatko intohimoinen ja järkevä rakkaus sopia yhteen?

Mitä tehdä, jos kumppani haluaa päättää suhteen

Kun rakkaus uinuu, on normaalia pelätä, että kumppani haluaa päättää suhteen. Tämä pelko johtuu siitä, että on vaikea sanoa hyvästit rakkaalle.

Älä syytä itseäsi, jos kumppani haluaa päättää suhteen

Kun kumppani haluaa päättää suhteen, se ei johdu ainoastaan suhteen toisesta osapuolesta; siihen on monia syitä. Itsensä moittiminen ja syyttely vain lisää stressiä ja tekee olosta surullisemman.

Älä ajattele tulevaisuutta negatiivisena

Kun suhde päättyy, olo voi olla ahdistunut, sillä et usko voivasi elää ilman kumppaniasi. Et voi kuitenkaan tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Tavoittele onnea

Suhteen päättyminen voi olla jonkin uuden, tyydyttävämmän vaiheen alku. Keskity tekemään sellaisia asioita, jotka tuovat sinulle iloa. Voit myös alkaa työstää uudelleen niitä suunnitelmia, jotka laitoit taka-alalle parisuhteen takia.

Älä ole kumppanisi terapeutti

Vaikka uskoisit kumppanisi vain käyvän läpi eksistentiaalista kriisiä ja tarvitsevan hieman aikaa, et ole oikea henkilö ratkaisemaan hänen ongelmiaan. Ei ole mitään hyötyä siitä, että kuuntelet hänen päättämättömyytensä jokaista oikkua tai puhut hänelle henkisestä tuskastasi.

Älä ahdistele häntä

Some figure

Kaikilla ihmisillä on oikeus vapauteensa ja olla rakastamiensa ihmisten kanssa omasta tahdostaan. Tämä koskee myös kumppaniasi, ja hänen ahdistelunsa saa hänet vain ottamaan sinuun enemmän etäisyyttä.

Tutustu: 5 syytä, jotka voivat pilata parisuhteen

Kun sinun on sanottava hyvästit

Yksikään pari ei tiedä varmasti, ovatko he yhdessä ainiaan. On paljon parempi sanoa hyvästit kuin roikkua tunteessa, jolla ei ole enää mitään tarkoitusta.

Vaikka alussa itsetunto voi olla alhaalla ja olo voi tuntua tyhjältä, lannistuneelta ja epävarmalta, ajan myötä kumppanin poissaolosta tulee siedettävämpää ja elämässä alkaa taas olla järkeä. Anna ajan parantaa henkiset haavasi, kiitä kumppaniasi kaikesta mitä koitte yhdessä ja avaa mielesi uusille kokemuksille.

Jos kumppani haluaa päättää suhteen, muista että hänellä on siihen täysi oikeus ja hän saa myös lakata rakastamasta sinua. Et voi elää menneisyydessä. Jos yhteinen tarinanne on loppu, on parasta vain jatkaa eteenpäin.

 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.