Logo image
Logo image

Kuinka voit olla tyytyväinen itseesi?

3 minuuttia
Jotta voisit oppia kuinka olla tyytyväinen itseesi, sinun on kehitettävä itserakkautta, voitettava pelkosi ja lopetettava muiden mielipiteiden kuunteleminen. Tutustu muihin tämän artikkelin ohjeisiin!
Kuinka voit olla tyytyväinen itseesi?
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Yksi tärkeimmistä asioista elämässäsi on, että voit olla tyytyväinen itseesi. Mitä tämä tarkoittaa? Kuinka se on mahdollista?

Kun tunnet olosi onnelliseksi tai mukavaksi itsesi kanssa, voit elää täysin nykyhetkessä ja katsoa tulevaisuuteen optimistisesti sekä toiveikkaasti. Toisin sanoen, olet tasapainossa elämän mukana.

Päinvastoin, jos et opi rakastamaan itseäsi, antamaan itsellesi anteeksi tai hyväksymään itseäsi, se johtaa pelkoihin, ahdistukseen ja huoleen.

Miten sitten voit olla tyytyväinen itseesi? Noudata alla olevia ohjeita! Kun teet niin, alat nähdä asioita eri näkökulmasta, itserakkauden näkökulmasta.

Sinä VOIT olla tyytyväinen itseesi

Olla onnellinen itsensä kanssa voi merkitä jokaiselle yksilölle jotain erilaista, koska jokaisen tie onnellisuuteen on erilainen. Me kaikki voimme kuitenkin tehdä päätöksiä, joiden avulla voimme elää sopusoinnussa. Onnellisuuden merkitys on monimutkainen. Jotkut kirjailijat kuvailevat sitä näin:

“Onni ei ole tavoite. Se löytyy matkalta, polulta.”

Voimme vahvistaa, että jokainen ihminen kulkee eri polkua, koska olemme kaikki ainutlaatuisia. Ajattelija Antonio Pérez Esclarín totesi, että:

“Maailmassa on yli seitsemän miljardia ihmistä. Mutta ei ketään niin kuin sinä. On mahdollista, että joku muistuttaa sinua vartalorakenteeltaan, kävelytyyliltään, äänensävyltään, naurultaan, silmiensä väriltä… Mutta olet erilainen kuin muut. Olet ainutlaatuinen.”

Siitä voimme päätellä, että olemme kaikki uniikkeja, ainutlaatuisia olentoja ja jokaisella meistä on oma tie onnellisuuteen.

Ohjeita, joiden avulla voit olla tyytyväinen itseesi

Some figure
Ollaksesi onnellinen itsesi kanssa, sinun täytyy rikkoa negatiiviset ja rajoittavat ajatusmallit sekä kehittää itserakkautta.

Meidän pitää aloittaa korostamalla joitakin virheitä, jotka estävät sinua saavuttamasta onnea. Nämä ovat:

 • Nykyhetken huomiotta jättäminen. Tällöin keskityt menneisyyteen tai asioihin sekä ihmisiin, jotka eivät ole enää osa elämääsi. Et siis täysin nauti tai hyödynnä mahdollisuuksia, joita jokainen uusi päivä tuo.
 • Rajoittavat uskomukset. Esimerkiksi “elämä on vaikeaa”, “en voi muuttua” tai “tämä on vaikeaa minulle” muiden kognitiivisten vääristymien ohella.
 • Et nauti siitä, mitä teet. Tämä tapahtuu, kun et pidä työstäsi tai kun työskentelet niin kovasti, että sinulla ei ole aikaa rentoutua ja olla yhteydessä luontoon sekä itseesi.
 • Pysyminen samassa paikassa tai saman henkilön kanssa tottumuksesta ja tuntemattoman pelosta.
 • Unelmiesi lykkääminen, ehkä jonkun toisen ihmisen vuoksi.

Näiden virheiden lisäksi on myös muita asioita, jotka voivat estää sinua olemasta onnellinen itsesi kanssa. Alla näet, mitä voit tehdä asialle.

Onnellisuuden ohjeet

Some figure
Peloista luopuminen, unelmiesi asettaminen muiden odotusten yläpuolelle ja itsellesi antautuminen ovat ohjeita, jotka johtavat onnellisuuteen.
 1. Päästä irti peloistasi ja harjoittele irrottautumista. Liiallisen kiintymyksen tunne aineellisiin asioihin tai ihmisiin voi johtaa ahdistukseen ja vaikuttaa hyvinvointiisi.
 2. Tunnista olevasi kotisi. “Kotisi” ei siis ole fyysinen paikka, kuten talo, jossa asut tai rakennus, jossa työskentelet. Jos ymmärrät tämän, tunnet rauhaa missä tahansa.
 3. Kunnioita itseäsi. Älä hemmottele muita vain saadaksesi heidät tuntemaan olonsa onnelliseksi. Sinun on kunnioitettava omia rajojasi.
 4. Anna anteeksi virheesi, koska et ole täydellinen. Itse asiassa kukaan ei ole! Me kaikki teemme virheitä. Näin ollen anteeksi antaminen itselle on avainasemassa.
 5. Hemmottele itseäsi. Palkitse saavutuksesi, pienet tavoitteesi, jotka saavutat joka päivä. Syö jäätelöä, osta kirja, mene kaupungille. Anna itsellesi lupa olla onnellinen.
 6. Älä lykkää projektejasi. Oikea aika on nyt! Älä lopeta tavoitteidesi seuraamista auttaaksesi toista ihmistä saavuttamaan unelmansa. Olet pääprojektisi ja investointisi. Jos jatkat haaveidesi lykkäämistä, tunnet lopulta turhautumista, kun huomaat kuinka paljon olisit voinut saavuttaa, jos olisit yksinkertaisesti voittanut pelkosi.
 7. Puhu itsestäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Vältä olemasta liian ankara itsellesi. Puhu muille ominaisuuksistasi. Jos olet myötätuntoinen ja antelias itseäsi kohtaan, tunnet olevasi rauhassa.
 8. Valitse sosiaaliset ympyräsi hyvin. Vältä ympäröimästä itseäsi myrkyllisten ihmisten tai valittajien kanssa. Ympäröi itsesi vain ihmisten kanssa, jotka välittävät positiivisia tunteita ja saavat sinut tuntemaan olosi innostuneeksi.
 9. Koristele tilasi. Käytä mitä tahansa haluamaasi koriste-elementtiä, jotta tunnet olosi mukavaksi kotona. Vaikka onnellisuus ei riipu fyysisistä rakenteista, kodin siistinä pitäminen voi auttaa sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi. Värit ovat myös tärkeitä, koska ne välittävät energiaa.
 10. Omaksu positiivinen asenne. Päästä irti vihasta ja katkeruudesta sekä vältä ottamasta asioita henkilökohtaisesti. Muista, että me kaikki heijastamme sisäisiä tunnetilojamme. Jotkut asiat, joita ihmiset sanovat sinulle, ovat siis vain heijastumia sinusta.

Kamppailetko edelleen asian kanssa?

Jos olet rikkonut itsetuntosi, noudata näitä ohjeita. Ne auttavat sinua näkemään, että voit olla tyytyväinen itseesi ilman että olet riippuvainen kenestäkään!

Alat myös tehdä tärkeitä päätöksiä, jotka varmasti muuttavat elämäsi suuntaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Aguado, M., Calvo, D., Dessal, C., Riechmann, J., González, J. A., & Montes, C. (2012). La necesidad de repensar el bienestar humano en un mundo cambiante. PAPELES de Relaciones Ecosociales y Cambio Global.
 • Margot, J.-P. (2011). LA FELICIDAD. Praxis Filosófica.
 • Chopra, D. (1999). El camino hacia el amor. Biblioteca de Bolsillo.
 • S, J. I. (2006). Sobre el amor. Fragmentos Del Libro «Al Margen de La Ciencia».
 • Savater, F. (1995). Ética Como Amor Propio. Libro de Mano.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.