Logo image
Logo image

Kuinka valmistat myrkyttömän huuhteluaineen

3 minuuttia
Opi valmistamaan kolme erilaista luonnollista huuhteluainetta vaatteillesi: ne ovat ympäristöystävällisiä, halpoja ja tehokkaita vaihtoehtoja.
Kuinka valmistat myrkyttömän huuhteluaineen
Kirjoittanut Paula Heidemeyer
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Etsimme aina ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja päivittäisessä elämässämme. Totuus on, että voimme helposti tehdä suurimman osan tavarataloista löytämistämme tuotteista itse luonnollisin ainesosin, joita kotoamme löytyy. Voit myös valmistaa myrkyttömän huuhteluaineen itse luonnollisista aineista – tässä artikkelissa kerromme, miten!

Tässä artikkelissa haluamme kertoa sinulle ympäristöystävällisestä huuhteluaineesta; eli siis luonnollisesta vaihtoehdosta niille huuhteluaineille, jotka voit ostaa ja jotka ovat täynnä ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Nämä kemialliset tuotteet voivat myös vaikuttaa terveyteemme tajuamatta itse sitä ja aiheuttaen allergioita tai vakavia ihoreaktioita.

Välttyäksesi näiltä ongelmilta, haluamme näyttää sinulle, kuinka voit itse valmistaa myrkyttömän huuhteluaineen, joka antaa saman tai jopa paremman lopputuloksen kuin tavallisesti käyttämäsi huuhteluaine. Huomaa itse, kuinka helppoa on valmistaa myrkytön huuhteluaine kotona.

Aluksi sinun tulee tietää, että tällainen huuhteluaine voidaan valmistaa luonnollisia ja edullisia ainesosia käyttämällä. Se on myös erittäin monipuolinen, sillä se toimii kaikenlaisiin vaatteisiin ja kaikilla pesukoneesi ohjelmilla, sekä käsinpesussa.

Kuinka valmistat myrkyttömän huuhteluaineen?

Tällaisen tuotteen valmistamiseksi kotona on monia tapoja. Sinulla on myös mitä luultavimmin kaikki tarvittavat ainesosat ruokakaapissasi.

Nyt aiomme siis näyttää sinulle useita vaihtoehtoja eri ainesosilla. Ihanteellisinta olisi kokeilla niitä kaikkia ja valita sitten itsellesi sopivin ja parhaat tulokset antava vaihtoehto.

Ennen kuin aloitat, tarvitset huuhteluaineelle suljettavan säilytysastian. Voit käyttää vanhoja huuhtelu- tai pyykinpesuainepulloja tai tyhjiä vesipulloja.

Toisaalta sinun tulee muistaa, että on suositeltavaa lisätä sitä pyykkikoneeseen vasta juuri ennen huuhteluohjelmaa, ei pesuohjelman alussa.

1. Etikasta valmistettu huuhteluaine

Tämän myrkyttömän huuhteluaineen tekemiseksi tarvitset seuraavia ainesosia:

Valmistus:

 • Sekoita vesi ja etikka.
 • Lisää ruokasoodaa vähitellen. Anna vaahdon liueta ja kadota.
 • Kun kaikki kolme ainesosaa ovat sekoittuneet hyvin, on se valmis käytettäväksi.

Etikka toimii myös tehokkaana tahranpoistajana ja sen avulla pääset eroon hajuista. Joten sitä voidaan myös lisätä vaatteille, joissa on kahvi-, viini- tai hikitahroja. Jätä vaate vain likoamaan noin 10 minuutiksi ennen sen pesemistä koneessa normaaliin tapaan.

Sinua saattaa kiinnostaa: Vesi, etikka ja ruokasooda: todellinen ihmesekoitus

2. Etikasta ja eteerisestä öljystä valmistettu huuhteluaine

Tähän versioon tarvitset seuraavia ainesosia:

 • 1 l etikkaa
 • 10 tippaa sellaista eteeristä öljyä, jonka tuoksusta pidät eniten

Tämä huuhteluaine on helppo tehdä; sinun tarvitsee vain sekoittaa nämä kaksi ainesosaa ja se on valmis käytettäväksi.

Some figure

3. Ruokasoodasta, merisuolasta ja eteerisestä öljystä valmistettu huuhteluaine

Tähän kolmanteen vaihtoehtoon tarvitset seuraavia ainesosia:

 • 15 tippaa eteeristä öljyä, jonka tuoksusta pidät eniten
 • 250 g karkeata merisuolaa
 • 75 g ruokasoodaa

Valmistus:

 • Lisää ensin 15 tippaa eteeristä öljyä merisuolaan.
 • Sekoita kunnes eteerinen öljy on imeytynyt hyvin suolaan.
 • Lisää sitten ruokasooda ja sekoita taas kunnes seos on tasaista.

Kun kaikki on ainekset ovat hyvin sekoittuneet, on huuhteluaine valmis. Lisää 2-3 rkl jokaiseen pesuun juuri ennen huuhteluohjelmaa.

Nämä kolme myrkytöntä huuhteluainetta ovat myös sopivia vauvanvaatteille, sillä ne eivät sisällä mitään tuntemattomia ainesosia.

Toisaalta, jos kärsit ihoallergiasta, saatat haluta valmistaa näitä huuhteluaineita välttääksesi ihoreaktiot. Nämä ainesosat ovat myös helposti saatavilla, eivätkä ne maksa paljoa.

Näiden huuhteluaineiden eräs etu on se, että niiden avulla voit päästä eroon bakteereista, joita pesukoneesi rumpu kerää. Joten et ainoastaan huolehdi vaatteistasi, vaan myös pesukoneestasi.

Kokeile näitä ohjeita ja jatka sen myrkyttömän huuhteluaineen käyttämistä, josta pidät eniten. Ne ovat tehokkaita, nopeita valmistaa ja hyvin helppoja. Niistä on kaikin puolin vain hyötyä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.