Kuinka tunnistaa aidot ystävät

7 tammikuun, 2019
Aidot ystävät tekevät vuoksemme asioita, joita muut eivät tekisi. On tärkeää oppia tunnistamaan aitojen ystävien tekemät asiat, ei vain tunnistaakseen heidät, vaan myös voidakseen toimia vastavuoroisesti.

Sanotaan, että aidot ystävät on laskettavissa yhden käden sormilla. He ovat aina vierellämme, kuuntelevat meitä ja saavat esiin parhaat puolemme. He ovat harvinaislaatuisia. Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka tunnistaa aidot ystävät.

Mitä aidot ystävät tekevät?

On melko helppo erottaa aidot ystävät niistä, jotka ovat vierellämme vain oman etunsa tai piilotettujen motiivien takia, sillä aidot ystävät tekevät vuoksemme sellaisia asioita, joita muut eivät tekisi. Jos elämässäsi on kourallinen sellaisia ihmisiä, jotka tekevät seuraavaksi listaamiamme asioita, olet hyvin onnekas!

1. He nostavat itsetuntoasi

aidot ystävät

Kun olet maassa, aidot ystävät antavat sinun valittaa heille, huutaa, itkeä ja puhua tuntikausien ajan. Ja sen päätteeksi he korostavat kaikkia kykyjäsi ja hyviä puoliasi, jotta tuntisit olosi paremmaksi. Hyvät ystävät pyrkivät aina nostamaan itsetuntoasi ja mielialaasi, jopa kurjimpina hetkinäsi.

2. He tukevat sinua

Päätöksistäsi huolimatta aidot ystävät ovat tukenasi valitsemallasi polulla, vaikka he eivät olisikaan kanssasi samaa mieltä. He antavat tukensa viestillä, viettämällä iltapäivän kanssasi, halauksella tai jollakin eleellä, kuten antamalla lahjan tai kortin.

3. He kuuntelevat sinua 100-prosenttisesti

Aidot ystävät kuuntelevat

Tämä on yksi aitojen ystävien pääpiirteistä. Kun sanomme heidän kuuntelevan, tarkoitamme että he kiinnittävät huomiota kaikkeen mitä sanot, oli se sitten itsensä toistamista tai pessimististä, tai vaikka pakahtuisit onnesta tai olisit täynnä vihaa. Aidot ystävät voivat olla vierelläsi tunteja (tai puhelimen toisessa päässä) kuunnellen kun valitat, haukut jotakuta, naurat, kerrot tarinan kaikkine yksityiskohtineen jne.

4. Heidän kanssaan on helppo olla

Kun olet hyvän ystävän kanssa, sinun ei tarvitse teeskennellä olevasi jotain muuta kuin mitä olet. Aitojen ystävien seurassa sinun ei tarvitse teeskennellä mitään tai yrittää tehdä heihin vaikutusta. Heidän kanssaan voit puhua varomatta sanojasi, voit näyttää heille todellisen itsesi ja tuntea silti olosi mukavaksi, aivan kuin kotona, ilman naamoita.

5. He auttavat sinua

Aidot ystävät ovat aina tukena

Kun sinun täytyy tehdä tärkeä päätös ja epäröit, soitat luultavasti parhaalle ystävällesi kuullaksesi hänen mielipiteensä. Tai ehkäpä pyydät hänen apuaan silloin, kun sinun täytyy tehdä jotain mihin et ole valmistautunut.

Aidot ystävät antavat meille arvokkaita ehdotuksia sen perusteella, kuinka he itse näkevät tilanteen. He ovat kuuntelevana korvana sekä antavat halauksia ja ojentavat kätensä silloin, kun tarvitsemme heitä. He myös auttavat meitä löytämään itsemme uudestaan kun tunnemme olevamme hieman eksyksissä. Jos asiat eivät mene hyvin mistä tahansa syystä, he ovat meidän ”vakaa kalliomme”.

6. He varaavat aikaa sinulle

Aidot ystävät eivät keksi tekosyitä silloin, kun haluamme viettää aikaa heidän kanssaan tai jutella, sillä he haluavat aina olla kanssamme. On totta, että kaikilla meillä on velvollisuutemme, töitä ja tekemättömiä asioita. Mutta aidon ystävyyden tunnistaa siitä, että toinen löytää aina aikaa sinulle.

Tosiystävien käyttämiä lauseita:

  • ”Minulla on vartti aikaa käydä kanssasi kahvilla työn ja luentojen välissä.”
  • ”Minun on käytävä lääkärissä. Matkalla käväisen nopeasti moikkaamassa sinua.”
  • ”Älä suunnittele mitään torstai-illaksi, menemme ulos syömään.”

Jos joku sen sijaan on jatkuvasti kiireinen, peruu aina suunnitelmat, tai häntä on mahdotonta nähdä, syynä voi olla se ettei häntä kiinnosta varata aikaa ystävyydellenne. Sen ei tarvitse tarkoittaa mitään pahaa, ehkäpä hän vain käy läpi vaikeaa elämänvaihetta. Mutta todennäköisintä on, ettei sinun kannattaisi pitää ystävyyttänne ehdottomana.

7. He kertovat sinulle totuuden

Ystävät nauravat yhdessä

On hyvin tärkeää ympäröidä itsensä rehellisillä ja vilpittömillä ihmisillä. Ei ole mitään hyötyä pitää elämässään ihmisiä, jotka sanovat sinulle vain sen mitä haluat kuulla. Jos jokin asu ei näytä hyvältä päälläsi, aito ystävä kertoo sen. Jos hänen mielestään poikaystäväsi/tyttöystäväsi ei ole sinulle se oikea, hän ei kykene piilottamaan sitä. Jos hänen mielestään olet tekemässä huonoa päätöstä, hän kertoo siitä sinulle ensimmäisenä.

Rehellisyys on hyvin tärkeää kaikissa ihmissuhteissa (ystävyydessä, parisuhteessa, töissä). Tästä syystä kannattaa pitää ympärillään sellaisia ystäviä, jotka kertovat aina totuuden vaikka se sattuisi.

8. He kunnioittavat sinua

Aidot ystävät eivät ”kahlitse” sinua, jotta olisit aina heidän rinnallaan. He ymmärtävät, että sinulla on muitakin velvollisuuksia ja ihmisiä, joiden kanssa vietät aikaa. He myös kunnioittavat haluasi olla yksin, oli syy tahtoosi mikä tahansa. Kunnioitus on hyvin tärkeä asia ystävyydessä. Siihen kuuluu mm. toisen oman tilan kunnioittaminen.

9. He antavat anteeksi sinulle

Aito ystävä tukee

Aidot ystävät tietävät, että olet vain ihminen ja teet virheitä. Jos siis osoitat katuvasi jotain mitä sanoit tai teit, heillä ei ole ongelmia antaa sinulle anteeksi. Aitoon ystävyyteen kuuluu virheiden anteeksiantaminen sydämestä sekä upean suhteenne ja yhteisen aikanne asettaminen etusijalle.

10. He tekevät sinusta paremman ihmisen

Jos haluat saada aitoja ystäviä, sinun on opittava antamaan. Et voi saada jotain, jos et ole itse valmis antamaan samaa. Ystävyys ei toimi, jos vain toinen osapuoli näkee vaivaa; kumpikin on vastuussa suhteen kasvusta ja tunnesiteen kehittymisestä. Tämä pätee kaikkiin suhteisiin: parisuhteisiin, perheenjäsenten välisiin suhteisiin, työympäristöön jne.

Jos haluat pitää aidot ystävät rinnallasi, sinun on tehtävä töitä heidän eteensä. Tämä tarkoittaa sitä, ettet voi olla aina se joka puhuu, vaan sinun on myös kuunneltava. Sinun on oltava kunnioittava ja rehellinen, autettava ystävää olemaan parempi ihminen. Ja sinun on pysyttävä hänen rinnallaan kaikissa tilanteissa ja kerrottava hänelle oma näkökantasi auttaaksesi häntä kasvamaan.

Jos teet kaiken tämän ystäviesi eteen, sinusta tulee heille luotettava henkilö, jonka kanssa he haluavat aina viettää aikaa.