Kuinka poistaa öljytahrat vaatteista? Viisi tuotetta

Tässä artikkelissa jaamme viisi tuotetta öljytahrojen poistamiseksi vaatteista. Näitä ovat alkoholi, tiskinpesuaine, ruokasooda, etikka ja talkkijauhe.
Kuinka poistaa öljytahrat vaatteista? Viisi tuotetta

Viimeisin päivitys: 18 huhtikuuta, 2020

Jos haluat poistaa öljytahrat vaatteista, sinun on käytettävä oikeanlaisia tuotteita, sillä jokainen kangas vaatii omanlaistaan käsittelyä. Jos kotoa ei löydy tahranpoistoainetta, voit kokeilla tahran poistamiseen joitakin kotitekoisia vaihtoehtoja.

Tässä artikkelissa jaamme viisi tuotetta, jotka poistavat öljytahrat vaatteista; näitä ovat alkoholi, tiskinpesuaine, ruokasooda, etikka ja talkkijauhe. Lue lisää alta!

Viisi tuotetta, jotka poistavat öljytahrat vaatteista

1. Tiskinpesuaine

Tiskinpesuaine poistaa öljytahrat myös vaatteista

Tiskinpesuaine hajottaa helposti rasvamolekyylit, mistä syystä sitä voi käyttää myös öljytahrojen poistamiseen vaatteista.

Yksi tuote, joka sinulta jo luultavasti löytyy kotoasi ja joka on erittäin tehokas poistamaan tahroja vaatteista, on tiskinpesuaine. Tiskinpesuaine tehoaa erittäin hyvin, jos sitä käyttää välittömästi tahran ilmaannuttua. Älä kuitenkaan käytä sitä mikäli vaatekappale on väriltään vaalea, sillä se voi tahria vaatetta enemmän.

Näin käytät sitä

 • Peitä tahra muutamalla pisaralla tiskinpesuainetta. Tämä on parasta tehdä heti vaatteen tahriinnuttua.
 • Hankaa tahraa vedellä ja laita se pesukoneeseen tavanomaiseen tapaan.

2. Ruokasooda poistaa öljytahrat vaatteista

Toisena ehdotamme tuttua tuotetta, jolla on monia käyttötapoja niin siivouksessa kuin kauneuden- ja terveydenhoidossakin. Kotoasi löytyy jo melko varmasti ruokasoodaa, jota voi käyttää esimerkiksi kuorinta-aineena kasvoille tai jopa hajujen imemiseen. Se auttaa myös poistamaan ärsyttäviä öljytahroja vaatteista.

Näin käytät sitä

 • Kostuta tahra vedellä.
 • Valmista tahna sekoittamalla ruokasoodaa pieneen määrään vettä ja hankaa sitä tahraan.
 • Voit käyttää hammasharjaa tahran hankaamiseen niin, että tuote läpäisee sen paremmin.
 • Anna vaikuttaa muutaman minuutin ja pese vaate sitten tavalliseen tapaan.

Huomionarvoista on myös se, että ruokasooda on erinomainen luonnollinen huuhteluaine, joka auttaa pitämään valkoiset vaatteet puhtaanvalkoisina. Se tasapainottaa myös pesuveden pH-arvoa.

3. Talkkijauhe poistaa öljytahrat vaatteista

Talkkijauheella voi poistaa öljytahrat vaatteista

Parhaat tulokset saa käyttämällä tätä ja muita konsteja nopeasti tahran ilmaantumisen jälkeen.

Tätä kodin yleistä tuotetta voi käyttää moniin tarkoituksiin. Kyseessä on siis talkkijauhe, jota moni hyödyntää esimerkiksi vauvan hoidossa. Sen avulla voi poistaa myös öljytahrat kaikentyyppisistä vaatteista kankaasta ja vaatteen väristä riippumatta!

Kuinka poistat öljytahrat vaatteista talkkijauheen avulla

 • Levitä vaatekappale ensin auki ja ripottele talkkijauhetta reilusti öljytahran päälle niin, että koko tahra peittyy.
 • Odota ainakin kaksi tuntia, jotta jauhe imee öljyn itseensä. Talkkijauheen voi antaa olla vaatteessa jopa kokonaisen päivän.
 • Tämän jälkeen hankaa tahraa harjalla. Jos vaatteessa on tämän jälkeen vielä jälkiä öljystä, voit toistaa saman uudelleen.
 • Pese lopuksi vaate normaaliin tapaan.

4. Etikka poistaa öljytahrat vaatteista

Etikka on toinen yleinen tuote, jota ihmiset käyttävät muun muassa kodin siivoukseen. Moni käyttää sitä myös vaihtoehtoisena huuhteluaineena pitääkseen vaatteet ja pesukoneen hyvässä kunnossa. Se on lisäksi tehokas öljytahrojen poistaja.

Näin käytät sitä

 • Levitä etikkaa tahraan, kunnes se peittyy kokonaan.
 • Anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia.
 • Pese vaate normaalisti.

Huomio: Vältä aina sellaisia etikkatuotteita, jotka sisältävät lisättyjä ainesosia.

5. Alkoholi poistaa öljytahrat vaatteista

Alkoholia voi käyttää öljytahrojen puhdistamiseen vaatteesta

Alkoholi tehoaa myös vaatteiden öljytahroihin, mutta sitä ei tulisi käyttää herkillä vaatekappaleilla.

Jos yllä mainitut tuotteet eivät tehoa, voit turvautua 90-prosenttiseen alkoholiin. Emme kuitenkaan suosittele sitä herkille vaatekappaleille, sillä se voi vahingoittaa niitä.

Näin käytät sitä

 • Levitä vain muutama tippa alkoholia öljytahraan.
 • Anna vaikuttaa pari minuuttia ja pese vaate käsin tai pesukoneessa normaalisti.

Nyt tunnet joitakin tuotteita, jotka voivat auttaa poistamaan öljytahrat vaatteista. Pidä niitä aina kaapissa, niin saat pidettyä vaatteesi moitteettoman puhtaina!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kotitekoiset tahranpoistoaineet kankaille
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kotitekoiset tahranpoistoaineet kankaille

Valmista omat tahranpoistoaineet kotona - poistat tahrat tehokkaasti ympäristöä sekä omaa ja perheesi terveyttä suojellen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
 • Li, Q., Mahendra, S., Lyon, D. Y., Brunet, L., Liga, M. V, Li, D., & Alvarez, P. J. J. (2008). Antimicrobial nanomaterials for water disinfection and microbial control: potential applications and implications. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2008.08.015
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.